Vojna v Ukrajini 2

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.970
2.317
113
To bodo rusofili vse zavrnili in obtožili UA, da je ona kršila budimpeštanski memorandum in minsk , potem se bodo izgovarjali na legit referendume, kjer so nastavljeni ljude glasovali za ru$$ofile, potem bio-lab v UA,..itd. :oops:

• Všeč mi je
Reactions: zakon in Kamele0N

corsol

Guru
11. mar 2010
3.136
1.054
113

FhpFI-dXkAINEUL

Na Chucka se je par dni nazaj vsul plaz kritik pro-UKR osint-ov, ker da širi nepreverjene info. in 1 kup njih mu ne sledi več.
Zgornji twit potrjuje napisano.....je pa že ponovno twitnil, da zgleda, da pa je le bil UKR S300.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
Rodoslaw Sikoroski, a Polish member of the European Parliament, today said the country "can't eliminate the risk of such actions in the future".

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.970
2.317
113
UA počasi napreduje, Svatove bo kmalu padel, Starobilsk pa še prihaja oz. še dobiva porcije raket. Čakam da napadejo glavno železniško povezavo pri Starobilsku, potem bo ru$$ofilska logistika imela še večje probleme glede železniškega prometa.

Seems like AFU is hitting Russian forces hard in the Svatove-Starobilsk axis. Now in Bilokurakyne north of Starobilsk heavy hits are reported, reportedly HIMARS again.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ti himarsi so zelo popularni zdj.
Lahk bi SLO vojska nabavila dva...enega v Grosuplju, drugi na Trojanah ...in je Slovenija pokrita. In je dost.
Po tisočerih posnetkih ruSSkih tankov z odbito kupolo zdj ne najdeš junaka v SLO da bi šel sedeti v tank.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.094
6.285
113
blizu močvirne prestolnice
UA počasi napreduje, Svatove bo kmalu padel, Starobilsk pa še prihaja oz. še dobiva porcije raket. Čakam da napadejo glavno železniško povezavo pri Starobilsku, potem bo ru$$ofilska logistika imela še večje probleme glede železniškega prometa.

Seems like AFU is hitting Russian forces hard in the Svatove-Starobilsk axis. Now in Bilokurakyne north of Starobilsk heavy hits are reported, reportedly HIMARS again.

Ja tukaj napredujejo, medtem pa pri Bahmutu zgubljajo. Sicer malo pa vendar

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: Konec in darjan
2. okt 2007
3.884
2.399
113
nisem prepričan, da ravno s HIMARsi tolčejo po tankih, predrago glede na en tank... za tanke in podobno se uporabljajo različni MANPAD sistemi, ki pa so zelo učinkoviti pri odbijanju kupol in teh je UA pridobila na tisoče

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy said he has "no doubt" that the missile that caused an explosion in Poland "was not Ukrainian", the Interfax news agency reports.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.970
2.317
113
Ja tukaj napredujejo, medtem pa pri Bahmutu zgubljajo. Sicer malo pa vendar

Tam potekajo kar hudi boji, UA nekak odbija napade ru$$ov, najbol bi naj pokalo 25km iz Bahmuta. Drugače pa obe strani rutinsko napadajo okrog Bahmuta, vsaj tako so včeraj poročali. Vemo kakšen je cilj ru$$ov, zavzeti komplet Donecko, samo dvomim da bi jim uspelo.

• Všeč mi je
Reactions: Konec in 8888
2. okt 2007
3.884
2.399
113
Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy said he has "no doubt" that the missile that caused an explosion in Poland "was not Ukrainian", the Interfax news agency reports.

cel svet govori eno, samo on kontra ter pričakuje, da mu bodo verjeli. V takem primeru se opraviči in posredno, kot npr. Stoltenberg, obtoži Ruse.

no, eno je imel prav. Raketa res ni bila UA, sajo je bila izdelana v Rusiji.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.599
7.225
113
Zanimivo koliko vojaške opreme imajo Hrvati. V SLO pa problemi s čevlji...

Mi-8 so še iz časov yuge, katere se je kupovalo med 1970 do 1980. Hrvati so dobro iztržili, če jim američani ne podtaknejo kakšnih UH-64 uporabljenih v Somaliji.

Lahko bi naši genialci kaj bolje iztržili za stare tanke. Lahko bi stare T55S in M84 v kompletu menjali za kakšne starejše leoparde 2. Ne samo z namci, ampak na nivoju zveze nato.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kako pa ves, da ni bila spet kaksna zalutana raketa ukrajinske protiletalske obrambe?

Ves kaj je bil edini problem Zahoda pri tem zalutanem S300? To, da so poljski resevalci takoj objavili posnetke padle rakete na Twitter, iz katere je bilo razvidno, da gre za S300.
Ce tega ne bi bilo, bog ve, kje bi bili danes.

Mimogrede, na zacetku je bilo receno, da gre za dve ruski raketi in to informacijo je tudi potrdil 'anonimni' ameriski obvescevalni vir.
Po fotkah s Twitterja so se vsi potegnili nazaj.

a nista bili ruski??

pa kaj ti mislis, da zahod komaj caka na intervencijo?

pa kaj mislis, da bi dve zalutani raketi povzrocilo vstop nata v vojno?

dej bod resen.