In koliko centov je bilo vredno ukrajinsko življenje za izgubljen m2 v Bahmutu, Avdivki, Mariupolu....?kvadratni meter vreden vsakega centa
In koliko centov je bilo vredno ukrajinsko življenje za izgubljen m2 v Bahmutu, Avdivki, Mariupolu....?
Al bomo raje rekli, je bilo za to ceno vredno vsaj poskusiti spravit Ukrajino v Nato in še malo stisniti obroč okoli rusije.
In kaj je naprimer hudega okupiranim prebivalcem Krima, razen da imajo 2x večje plače in penzije od njihovih sovrstnikov v Ukrajini, da so jim spoštovane človekove in manjšinske pravice, pa da jih ukrajinci ciljajo z raketami in granatami?
Ja RF pač hoče do meja NATOa. Da ne bi NATO prišel do meje RF.In koliko centov je bilo vredno ukrajinsko življenje za izgubljen m2 v Bahmutu, Avdivki, Mariupolu....?
Al bomo raje rekli, je bilo za to ceno vredno vsaj poskusiti spravit Ukrajino v Nato in še malo stisniti obroč okoli rusije.
In kaj je naprimer hudega okupiranim prebivalcem Krima, razen da imajo 2x večje plače in penzije od njihovih sovrstnikov v Ukrajini, da so jim spoštovane človekove in manjšinske pravice, pa da jih ukrajinci ciljajo z raketami in granatami?
To pač ne drži.Problem na Krimu, Dombasu itd je, da so kratene pa pravice večinskega prebivalstva, to je Ukrajincev.
Torej predlagaš, da se Nato in vojska RF umaknejo nazaj na meje, kjer so bili 1989 ?Ja RF pač hoče do meja NATOa. Da ne bi NATO prišel do meje RF.
Ja vemo kaj sledi, če se NATO ne bo umaknil na meje do 1989.Torej predlagaš, da se Nato in vojska RF umaknejo nazaj na meje, kjer so bili 1989 ?
Pa se tako zahebe tistega, ki se je širil, kaj misliš?
Vemo kaj se širi po Rusiji....Torej predlagaš, da se Nato in vojska RF umaknejo nazaj na meje, kjer so bili 1989 ?
Pa se tako zahebe tistega, ki se je širil, kaj misliš?
To pač ne drži.
Na Krimu je bilo prebivalcev ruske narodnosti vedno skozi zgodovino 3x več kot prebivalcev ukrajinske narodnosti.
Ampak neglede na to, so se prebivalci Krima in Donbasa (vseh narodnosti ) tam na referendumu odločili, da se odcepijo od Ukrajine.
Enako kot so se tudi prebivalci Slovenije odločili, da se odcepijo od SFRJ. In za odcepitev so glasovali ne samo prebivalci slovenske narodnosti, ampak tudi prebivalcev drugih narodnosti. Slovencev pač ni toliko, kot je bilo glasov za odcepitev. Razen če misliš, da je bil rezultat pogoljufan.
Tam so postali egoisti in nam tega ne bodo odobrili.Jaz sem za to, da naredimo referendum, da se tudi mi priključimo krimu za 2x višje plače
Tale geografska tabela, ki si jo prilimal, samo potrjuje moje navedbe. Kar preberi jo, ukrajincev ni bilo na Krimu nikoli več kot rusov. Npr l. 2014, po 60+ letih Krima pod Ukrajino je bilo rusov 4x več kot ukrajincev. Praviš genocid nad staroselci hehe. Ukrajinci niso na Krimu staroselci. To so Tatari. Kdo je pa izvajal po tvojih besedah genocid, je pa zdej vprašanje - če je Krim Ukrajina - potem je genocid izvajala ukrajina, če je Krim Rusija, potem je genocid izvajala Rusija. Zdej se pa odloči.Na wikipediji imaš demografsko tabelo skozi leta:
Demographics of Crimea - Wikipedia
en.wikipedia.org
Malo te postavlja na laž sicer, ampak OK. Če upoštevamo dejstvo, da je rusija načrtno naseljevala ruse na to območje in iztrebljevala, da ne uporabimo raje besede izvajala genocid na staroselci, potem imaš morda tudi prav... Ampak nimaš.
Ne moreš primerjat Slovenije. Slovenija se je odcepila od SFRJ in nikakor se ni npr Primorska odcepila od Slovenije, kar je recimo primer Ukrajina in Dombas itd.. .
Misliš tako, kot so se koroški slovenci na referendumu odločili za priključitev Avstriji, in imajo še danes višje plače?Jaz sem za to, da naredimo referendum, da se tudi mi priključimo krimu za 2x višje plače
Potem se lahko priključimo Mariupolu, Bakhmutu itd.. Tam putin gradi novi dubai. Se bomo kopal v denarju kot na krimu in koroškemTam so postali egoisti in nam tega ne bodo odobrili.
Se vsi strinjamo, da je genocid izvajala rusija, saj tudi sam ti trdiš, da je krim ruski. Tisto malo, ko je krim pripadal Ukrajini očitno ni bilo genocida nad staroselci.Tale geografska tabela, ki si jo prilimal, samo potrjuje moje navedbe. Kar preberi jo, ukrajincev ni bilo na Krimu nikoli več kot rusov. Npr l. 2014, po 60+ letih Krima pod Ukrajino je bilo rusov 4x več kot ukrajincev. Praviš genocid nad staroselci hehe. Ukrajinci niso na Krimu staroselci. To so Tatari. Kdo je pa izvajal po tvojih besedah genocid, je pa zdej vprašanje - če je Krim Ukrajina - potem je genocid izvajala ukrajina, če je Krim Rusija, potem je genocid izvajala Rusija. Zdej se pa odloči.
Primorska se ni odcepila os Slovenije, ker si prebivalci to ne želijo, so se pa po vojni odcepili od Italije. Lahko primorsko primerjaš kvečjemu z Kosovom, ki v Srbiji ni imel nobene avtonomije, tudi srbska ustava ni predvidevala, da se smejo odcepit. Pa so se vseeno in Slovenija je priznala odcepitev.
Krim je imel v UA avtonomijo, svoj parlament, predsednika.... in ga z lahko to primerjamo z Slovenijo.
Ampak saj za odcepitev ni zahtevana nobena avtonomija. Libeliče so se tudi nekoč odcepile od Avstrije in priključila Jugoslaviji - po izraženi volji prebivalcev na referendumu seveda.
No torej se tudi ti strinjaš, da Krim ruski, če je oblast izvajala genocid.Se vsi strinjamo, da je genocid izvajala rusija, saj tudi sam ti trdiš, da je krim ruski. Tisto malo, ko je krim pripadal Ukrajini očitno ni bilo genocida nad staroselci.
Ostalo pa... Laž ostane laž, tudi če 100x ponoviš edino v rusiji bi s tem mogoče uspel, tu očitno nisi in ne boš...