Voda mi pušča pa ne najdem kje

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Imam resen problem.
Zaprl sem vse porabnike vode za 12 ur pa mi še vedno teče števec vode
jezen.gif
poračuna imam 300 evrov.
Pojma nimam kje pušča približno vem kje so cevi po hiši pa nikjer videti, da bi puščalo. Zunaj... hja je vkopano v breg in bilo za izkopat 10 kubikov zemlje, da bi pogledal kje pušča
uf-1.gif
da mi zraven pride z mini bagrom ni šans.
Ma kdo kakšno idejo.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Poznam enega, kateri je imel gostilno, se mu ni čudno zdelo dokler ni šel na dopust. Je ugotovil, da ima kljub temu porabo vode, Na koncu je zvedel, da so še sosednje hiše na njegov števec vezane.
Če si na novo vseljen, preveri zgornjo situacijo, sicer pušča ravno v tistem bregu, tako da boš moral kopat.

kleoptra

Pripravnik
25. nov 2010
124
0
16
malo pokoplji po po bregu in preglej kje je več vlage v zemlji . za ta denar bi morala voda ven priti.
druga pot je pa bajalica

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Simpl. Če ti ne pušča v hiši, torej pušča nekje od števca do hiše.

Lopato v roke pa akcija. Vodovodar bo itak rabil prostor okrog cevi za sanacijo.

Če si kaj DIYa pa naredi začasni bypass od števca do hiše z alkaten cevjo, pa boš kopal kadar ti bo pasalo (za 1. maj
smile-1.gif
)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
Če sumiš, da ti teče zunaj, potem se ti splača to najti. Ne samo zaradi stroška vode, temveč tako iztekanje lahko povzroči plaz, kjer ga najstarejši prebivalci ne pomnijo. Sem videl to situacijo na dveh naših kmetijskih parcelah, ko je počil javni vodovod in zamakalo. Ena njiva ni res noben hrib, ker kadar je bila zatravljena so ob trgatvi jeseni sosedi gor z avtomobili parkirali in ni bilo problem, da bi kdo obstal...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:

Zaprl sem vse porabnike vode za 12 ur pa mi še vedno teče števec vode
jezen.gif
poračuna imam 300 evrov.
Kako to misliš vse porabnike?? Pipa je ponavadi zaprta-- a ne??
Ali so tudi sosedje priključeni na to cev? Ali imaš morda se kakšno cev priključeno med števcem in hišo za katero ne veš?

Koliko časa se ti to dogaja?

Najceneje pa bo da napelješ novo cev od števca pa do hiše--čeprav bo ročno delo za kopanje jarka 80 cm globoko..

Pa še to povej::: ali imaš občasno zrak v pipi?? Tukaj je lahko velik hakeljc za visoko porabo vode...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Tista ideja o by passu se mi zdi dobra.
Se eno vprasanje:
ce opazujes stevec pri zaprtih pipah se stevec stalno enako premika ali se ustavlja in vrti. Ce je stalno, je najbrz okvara, sicer pa je se nekje nekdo priklopil. Ampak glede na to da si dobil poracun, je priklop tezko izvedljiv, razen ce je imel kdo vse pripravljeno.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
zapri vodo pri uri ,v hiši si na en priključek montiraj manometer pa boš videl če je v hiši vse ok, smo dvomim,tebi spušča od ure do hiše,kar je po logiki da imaš števec nekje zunaj.To pa je problem da boš moral kopati kot so ti napisali.če je možno koplji najprej tam kjer ti pride priključek v hišo,saj je tam verjetno spoj alkaten-pocinkana cev,kar bi moralo biti če je bilo delano v redu.Lahko ti je počila alkaten spojka ,prehod iz alkatena na pocinkano cev,kar se dosti krat zgodi. malo bolj konkretno napiši kje imaš vodomer.
sprasujem se.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ponavadi pušča takoj za uro. naprej je cev v kosu in razen mehanske poskodbe ni razloga zakaj bi puscala. kako je vod polozen ves najbolje ti

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
tole poiskat bo jeba.

Pušča lahko kjerkoli. seveda lahko iščeš za uro, ker ti le ta meri izgube. Zdaj če ni kak spoj (Kar običjano ni, ker če bibil problem, bi puščalo žeprej) je običjano na mestih kjer pride cev v objekt oz. kjer je opcija da pride do strižnih sil (sploh ob novogradnjah).

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Zadeva je taka da jo bos moral sanirati. Predolgo cakanje ti lahko naredi kako mlako, jamo ali pa celo kak plaz kot je receno.

Ce imas staro pocinkano cev od stevca dalje, in je starogradnja, je problem zih na njej. Enak problem sem imel sam, pa je cev bila stara cca 10 15 let.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Samo jaz sem priključen na ta vodovod iz javnega je cev cca 10m potem je števec v tistem jašku... in potem gre cev v hišo.
Očitno bom res mogu it krtat problem je v tem, da moram najprej plac naredit.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Tud ja drugi problem je pa v tem, da me je strah, da me bo vse zasulo kot je lansko leto enega. So pravili kolegi kako so ga reševal pa je bilo prepozno.
roza.gif

Računam, da bom mogel skopati 10-15 kubikov pa vse sproti podpirat ker je ta breg ves naust in se bo samo podrlo vase.

Kolk dandananašnje cajte stane ročni bager?

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Odvisno od zemljine,utesnjenosti jarka ter zaščite!
Od 33 do 65 € za m3!(ročni izkop)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Daj naredi prvo bypass da ne boš lopatal brezveze, lahko ti pušča kje v hiši in teče pod temelje, vse je možno...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Na kaki globini pa je cev do hiše???

Jaz bi najrpej odprl na mestu kjer pride cev v hišo...tam je 80 % verjetnost da je počila cev..ker se zemljina in hiša različno posedata.