Najprej pohvala RTV-ju za dober prenos, brez reklam, s prenosom tiskovne konference, itd., Edino Ališiča bi bilo res NUJNO potrebno zamenjati, neumnostim, ki jih nalaga med prenosom ni videti konca, le od kje jih črpa? Glede same dirke pa naslednje :
Vettel je v trenutno najboljšem dirkalniku pokazal vožnjo brez napak, kar se od svetovnega prvaka tudi pričakuje. Dober štart (celo brez KERSa je za sabo zadržal konkureco!!), nadzor dirke in eksekucija, ki mu je prinesla zmago. Čudi me, da Webber v enakem avtu že spet ni uspel prilezti višje kot do 5. mesta. Povprečno je na krog izgubil debelih 6 desetink. Čakam, da preberem kakšno njegovo izjavo, do takrat pa ne vem kaj naj si mislim.
McLarna sta bila na tej dirki v drugem razredu. Malo sem presenečen, da je Hamiltonu, glede na njegov stil vožnje, uspelo odpeljati dirko s samo dvema postankoma. Glede na prikazano, zasluženo drugi. Po drugi strani pa ne razumem, kaj je ob prehitevanju Masse mislil Button... da komisarji ne bodo opazili sekanja ovinka? Brez tega bi bil verjetno brez težav tretji.
Za mene je prvi izmed dveh junakov dirke Petrov - zgleda, da črpa navdih iz zadnje lanske dirke - v izjemno dobrem avtu je odlično štartal in odpeljal brez napak. Kapo dol, saj sem bil med tistimi, ki so v lanski sezoni dvomili v njegove sposobnosti. Me je pa zelo razočaral Heidfeld - zgovarjanje na težave v Q1 niso opravičilo za slabe kvalifikacije, na dirki ni pokazal nič. Kljub vsemu pa verjamem, da bo na naslednjih dirkah mnogo boljši.
O Ferrariju pa naslednje : slabo! Massa je samo še bleda senca preteklosti, s takšnim nadaljevanjem se mu slabo piše. Škoda mi je za dirkača, ki vem da ni slab, saj je ob Schumacherju v istem moštvu pokazal, da je zelo dober dirkač. Alonso pa je iz avta, ki izgleda po moči kot trenutno 4. najhitrejša ekipa, potegnil maksimum. Če avta hitro ne bodo uspeli kmalu izboljšati, bodo težko prihajali na stopničke.
Drugo presenečenje na tej dirki pa je zagotovo ekipa Sauber oz. še bolj Sergio Perez. Na svoji prvi dirki je pustil za sabo moštvenega kolego in dirko odpeljal z enim postankom... kapo dol! Oba sta bila na tej dirki odlična in prav privoščim jima ta uspeh.
Na kratko še o ostalih : najbolj sta razočarala Williams in Mercedes. Njihov dirkaški tempo je bil porazen, prav tako je bil porazen manever Barichella nad Rosbergom. Force India solidno, prav tako Torro Roso. Upal sem, da bodo Team Lotus hitrejši, ampak ni jim šlo najbolje. Virgin... brez komentarja. Glede HRT-ja - naj čimprej spakirajo, saj delajo sramoto samemu sebi.
Takšni so PRVI vtisi, še bolj jasno sliko pa bomo dobili na naslednjih nekaj dirkah.