Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Vsi starši želijo, da bi imeli njihovi otroci najboljše može/žene....
Najboljše može/žene ZA KOGA?
Za starše?
Za otroke?
Kaj hudiča je merilo tega, kdo je za koga dober/slab? Obstaja nebroj primerov, ko je neka oseba pri nekom okarakterizirana kot nemogoča, z nekom drugim pa ima zakon kot v pravljici.
Konec koncev sama opažam, da se določena oseba meni zdi totalen poden, mojim staršem pa super in fajn.
Pa ne govorim o partnerstvu, ampak tudi o kolegih, prijateljih, znancih.
In kaj potem?
Mene ne poslušajo, četudi se kasneje pogosto izkaže, da "imam prav" (sorry, ovca).
Zakaj bi potem morala jaz poslušati njih?
Itak imamo več kot očitno različne poglede na zadevo.
BTW - Izgleda, da se samo midva z alkoholikom 100% strinjava, kaj je ozadje tega, da "imajo starši na koncu vedno prav".
Najbrž izkušnje...
PS: Imam znanko, ki je nesojena tašča ni nikoli sprejela (in seveda temu primerno rovarila pri sinu proti njej). Po kakšnem letu ga je punca dala na čevelj (drugi razlogi) in se pred kratkim poročila z nekom drugim. Da ti vidiš to nesojeno taščo - takoj, ko se je pokazalo, da punca ne misli prijokatiti nazaj k njenemu sinu, je začela hoditi okoli staršev te znanke, češ naj oni punco prepričajo, da se vrne nazaj k njim.
In ti v nulo konfuzni starši (da ne rečem kaj grdega) naj bi baje več vedeli?!
Vedo, ko si star tlinajst.
Kasneje pa povsem enako ugibajo (in upajo) kot ti...
Disclaimer - opozarjanje v primeru, ko hodiš z morilcem, se mi zdi povsem upravičeno. Nekateri so res ubrisani in mislijo, da je njihovo življensko poslanstvo reševati psihiče. Večina je pa svoje življenje sposobna voditi sama. In sem sodi tudi to, da se sem in tja opečeš - je koristno za zdravje.