Vlasta Nussdorfer

mistique

Guru
16. jun 2009
14.117
1.890
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Ce mozakar pojaha kolegico, ga bo njen moz, ce je dec razbil, zena mu odreze jajca, lesson learned. Tipi smo ratali vecali manj picke, zenske bi rade bile emancipirane in so si zjebale zivljensko vlogo, ne, zdej rabimo se darjana, ki nam prepove presustvo. Za popizdit!

Ejga, preden se spotakneš ob prešuštvo, moraliziranje in morda še kakšno cerkev privlečeš v debato
evil.gif
(nekdo jo je že, če se ne motim): kaj pa otroci v tej tvoji enostavni enačbi? Na eni strani imaš ravnateljevega otroka (lahko si predstavljaš še mlajše otroke, ki ostanejo brez skurbanega fotra ali mame), na drugi strani pa imaš učence oz. dijake šole in sporočilnost takšnega početja v šoli, na delovnem mestu,...Kako, po tvojem mnenju, takšni dogodki in takšne norme vplivajo na kakovost prihodnjih generacij in njihov pogled na...ah ja...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
nikjer nisem rekel, da ste oboževalci medijev, čeprav očitno podpirate to gonjo.

pa priznam, tisti stavek je res slišat precej trdilno, čeprav je samo moje lastno mnenje.

Darjan: ti bi mel pa velik dela, če bi za vsako laž k pusti posledice nekoga kaznoval... ne vem, kdo bi v službo hodil, da bi ti sodniško plačo lahko izplačali...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.298
7.058
113
Pomoje varanje pusti kar velike posledice, lahko pa me kdo dementira in kopira zaključke psihologov na to temo, ker pogovarjate se okol tega tak, kot da bi bilo nekeja vsakdanjega in relativno nedolžnega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa dobr, ni to glih vsakdanje (čeprav potihem mislim da je), sam preganjat to s kazenskim pregonom je pa tud malo pretiravanje, a ni?

In z vpletenimi delati kot z največjim kriminalcem, tud ni ok...

Zame recimo je izplačilo svetovalne pogodbe v mio pri slabi banki neprimerljivo večji zločin kot pa varanje.

Članki iz popolnih in oh in sploh nedolžih USA ne štejejo...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.298
7.058
113
Debata za v drugo temo, malce smo se oddaljili od te...

Kdo bo vlasti povedal, da z izpostavljanjem "snemalca" dela posredno škodo tudi temu, kajti če je res otrok, kot nekatere informacije pravijo, so njene izjave zelo pod nivojem in lahko tudi škodijo mladostniku...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pomoje varanje pusti kar velike posledice, lahko pa me kdo dementira in kopira zaključke psihologov na to temo, ker pogovarjate se okol tega tak, kot da bi bilo nekeja vsakdanjega in relativno nedolžnega.
Dementirati te pa res ne more nihče.
smile-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.173
1.159
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Če bi, bog ne daj, da bi, otrok sedaj storil samomor, bi lahko za smrt tega otroka krivili demza, johannesa musarjevo itn. ker so ga javno "linčali" pošiljali za nekaj let v zapor itn.?
Citat:

Zadeva namreč še zdaleč ni izpeta. Določeni osebki so s svojim pisanjem krepko pripomogli k smrti nekega človeka - pa se kao ne zavedajo tega in nočejo niti slišati o storjeni napaki.
Zakaj neki le? Tisti, ki je objavil posnetek (in verjetno tudi posnel), je storil kaznivo dejanje.
Zato je "linč" (komentiranje dejanja) upravičeno.
Igralca na posnetku nista storila kaznivega dejanja, verjetno niti prekrška ne, zato komentiranje njunih privatnih dejanj ni upravičeno.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.117
1.890
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
pa dobr, ni to glih vsakdanje (čeprav potihem mislim da je), sam preganjat to s kazenskim pregonom je pa tud malo pretiravanje, a ni?

Preganjat ne. Smo pa zdaj na drugi strani palice, kjer na nasprotni strani piše: krivda medijev. Prevzemanje odgovornosti pa je nekaj, kar kranjcem ne gre najbolj od rok.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
"Tisti, ki je objavil posnetek (in verjetno tudi posnel), je storil kaznivo dejanje.
Zato je "linč" (komentiranje dejanja) upravičeno.
Igralca na posnetku nista storila kaznivega dejanja, verjetno niti prekrška ne, zato komentiranje njunih privatnih dejanj ni upravičeno. "... To je tudi vse, kar je o tej temi vredno povedati... Vse ostalo je zgolj moraliziranje ...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.117
1.890
113
Emona / Carnium
Zakaj pa misliš, da je potrebno moralizirati o tem, da je snemanje kaznivo? Saj to je menda jasno. Ravno tako je jasno, da obstajajo zakoni in tisti, ki jih izvajajo. Čemu torej pametovati oz. moralizirati?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa, če se komu zdi tako neverjetno da bi varanje bilo kaznivo...recimo v USA, v 21 državah, je točno to, kaznivo dejanje ki se lahko kaznuje tudi z zaporom.

Pa pejt že v USA. Raus!
Pa nehaj že enkrat na tem forumu zganjat "moralo" in bit bolj papeški od papeža. Frančiška.

P.S: Eden ti je moral povedat, kar ti gre. Pač sem bil jaz. Ostali, velika večina, si verjetno nekaj podobnega mislijo.

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lepo je napisal gori titov@ zdaj vsi mulca obsojajo, a bo še on moral kje zabingljati?

Bom "lepo" napisal: pa naj zabinglja.

Če bo v bodoče tega (objavljanja posnetkov) manj, bo to čisto v redu.
Ker lizanja ne bo manj. Zagotovo.

Bo pa plus, če bo manj objavljanja. In če bo dosti manj pisanja medijev. Če jih sedaj (je velika prilika), končno dobijo po prstih! Po žepu! Vsi udeleženi "iskalci resnice"...

johannes

10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dementirati te pa res ne more nihče.
smile-1.gif

Dementirati je treba le dementne.
Kar dajan očitno je, saj vseskozi goni isto, torej pozablja, da je nekaj že komentiral. Ponavlja vsaj petnajstkrat!

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Danes sem nekje rebral,da mediji nikakor niso krivi,ampak mi,ker zahtevamo in hočemo gledati take posnetke.