Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Nekateri v tem preprosto varčujemo, ker pa zadevam cena stalno skače gor in dol, pa nekateri tudi prek trgovalnih platform s tem služijo. Kako uspešni so pa ne vem.
Jaz sem pri zlatu in srebru že dosegel 100% donos v nekje treh letih.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kookaburce so lepe ja in v tej teži ali 1kg je tudi cena čisto normalna. Še raje imam pa Lunarno serijo 2, ta se bo vsaj končala čez nekih 9 let.
Pri zlatu pa buffaloti, my precious.
Sam jih je pa srce trgajoče prodati, tako da zadnje čase raje kupujem najcenejše kar pač najdem.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Tu imajo "papirnato" zlato?Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
www.bullionvault.com
Preverjeno. Imam gor nekaj $$$, kolega pa okoli 20k GBP.
Če ja, kako hitro lahko kupiš oz. prodaš stvar?
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Ima moro tudi Buffalo? Kje pa jih imate shranjene? Sef na banki ali doma?
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kookaburce so lepe ja in v tej teži ali 1kg je tudi cena čisto normalna. Še raje imam pa Lunarno serijo 2, ta se bo vsaj končala čez nekih 9 let.
Pri zlatu pa buffaloti, my precious.
Sam jih je pa srce trgajoče prodati, tako da zadnje čase raje kupujem najcenejše kar pač najdem.
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Kako je pa kaj s skladi (bric), baje da se trenutno ful splača zaradi recesije je ful pocen. Lahko se pa pričakuje da bo šla cena samo še gor. Ali pa Maip podjetje katero se ukvarja z inovativnimi projekti in zbira potencialne vlagatelje, kateri si v primeru, da projekti uspejo lahko prislužijo lepe denarce.
Tudi sam sem se malo vrgel v te stvari in mi ne gre toliko za varčevanje kot dolgoročni zaslužek.
To, da če kupiš, ti ga ne pošljejo na dom in moraš hraniti, ko prodaš, pa spet pošiljati.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik Evrofil pravi:
www.bullionvault.com
Definiraj "papirnato"?
Kovina, ki je tebi alocirana fizicno obstaja v enem od njihovih sefov. Ce hoces, jo lahko dvignes v kovini ali v denarju (po ceni, po kateri jo prodas, seveda).
Citat:
Uporabnik stein pravi:
To, da če kupiš, ti ga ne pošljejo na dom in moraš hraniti, ko prodaš, pa spet pošiljati.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik Evrofil pravi:
www.bullionvault.com
Definiraj "papirnato"?
Kovina, ki je tebi alocirana fizicno obstaja v enem od njihovih sefov. Ce hoces, jo lahko dvignes v kovini ali v denarju (po ceni, po kateri jo prodas, seveda).
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kaj naj bi bilo bullionvault? Odprem njihovo stran in zdi se mi da tam kupuješ zlato, ali srebro kot meglo. Si lastnik megle!?