Vista in zasedenost diska

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Imam Visto in pokaže mi, da imam od 142GB prostih še 47GB. Toliko nimam gor. Sem preverila še z enim drugim programom in mi pokaže, da imam dejansko za okrog 40GB zaseden disk. Sem malo pogooglala in naj bi vse ostalo zasedale Vistine obnovitve sistema.

Kako naj naredim, da mi te obnovitve ne bi zasedale toliko diska?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
To pomeni, da mi od zdaj naprej ne bo delal obnovitev.
Pa se bodo do sedaj narejene obnovitve shranile, se pravi, če bi jih rabila, jih lahko uporabim, ali se bo tudi to zbrisalo?

No, sem to kliknila, pa mi zdaj piše, da je 67GB prostega diska (od 142). Se pravi da je zdaj 75 zasedenega - drugi program pravi, da je 40GB zasedenega. Kje je ostalih 30?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Tudi ta program mi pokaže enako - 39,3GB zasedenega diska. Raziskovalec v Visti mi pa pokaže 67,7 prostega diska od 142GB.
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) preveri enote oziroma predpone (G, giga, gibi)
2.) TreeSize pokaže le fajle, ki jih lahko prebere
. a) preveri ali kaže skrite fajle
. b) preveri ali ima(š) dostop do čist vseh fajlov in map
3.) ne sekiraj se za par giga
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Za obnovitev je narejena posebna "restore" particija. Za uporabit tistih 40GB diska boš morala poseči po programu PartitionMagic in particijo formatirat ter jo združit z glavno particijo. Verjetno je opozorilo, da boš v tem primeru ostala brez sistema za obnovitev (torej boš v primeru formata morala nekako pridobiti MS Visto ter gonilnike), odveč.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Koliko pa zasede vista home basic ? Sem jo imel gor kar kmalu, ko je ven prisla verzija, kjer si lahko izbral, katero instalirat in sem ravno moral formatirat racunalnik, pa sem probal gor visto home basic in na konfiguraciji p4 2.6, 1gb rama je delala presenetljivo dobro, ampak me je uneslo, ko sem imel particijo c veliko samo 15 gb, vista, office in nekaj drobnarij, pa je bilo konec s prostorom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Če bi bilo samo par giga, bi bilo še vredu, 40GB pa že nekaj pomeni.
wink-1.gif
Aja, sem narobe prebral, da si napisal 67,7 procentov prostega.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Moj računalnik --> desni klik na željeni disk --> lastnosti --> očisti disk --> Ko naredi, izberi zavihek več možnosti --> klikni gumbek čiščenje pod obnovitev sistema.

Sedaj bi se ti morali počistiti vse datoteke obnovitev sistema!

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Sem imel že 2 taka IBMa z visto in tem istim problemom. Rešitev je, da se ven vzame disk in se ga priklopi na računalnik z XPji, toliko da XPji prepoznajo disk in problem bo odpravljen.
Meni so to naredili na IBM servisu v Trzinu - vse v 5 minutah. Je pa bil takrat to prvi tak znan problem in vzroka ni vedel nihče.