virtuala-reala

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
h, zadnjič, mi je kolega neki razlago, kak služi keš na second life....pravega da se razumemo...

a mi lahko nekdo razloži, zakaj gre pri tem??

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja s temi virtualnimi igrami se da služit pravi denar. V "second life-u" npr. folk baje kupuje tiste pripomočke za pravi denar, ker se jim ne da tok časa igrat da bi si kupili z virtualnim denarjem... Poznam pa primer igre, ki je podobna nekem vojskovanju (delaš si vojsko, vohune, bolničarje v miljonih) in potem američani ki se jim ne da tok časa sedet za računalnikom in se napadat in delat vojsko lepo preko e-baya plačajo tistim vodilnim v igrici, da jim prodajo virtualne vojake za $. Eni so čist zmešani na te igre. A ni blo enkrat po vseh medijih, ko je ena ženska prodala hišo v virtualnem svetu (mislm da Simsi al neki podobnga) za 10.000$. Sto ljudi sto čudi in veliko takšnih najdeš ki so zasvojen s temi virtualnimi svetovi (igrami) in tistim lahko prodajaš stvari za pravi denar. Ampak pogoj je ta, da ti razturaš v tej igri in se toliko časa ukvarjaš s tem, da lahko prodajaš. Aja pa dobro je da si izbereš neko novo virtualno igro kjer še ni toliko konkurence za prodajat. Sam lahko rečem da nimam tok časa niti toliko potrpežljivosti da bi se šel takšne stvari.

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.791
1.625
113
Iskajoč brata
Moj kolega, je ful dolg igral en spil prek neta (Lineage 2), si je naredu ful mocan karakter, zraven si je nabral tudi top orozje. Nato je vse lepo preko ebaya prodal. Igralni lik posebej, orožje posebej. primer: ebay

Kar se tice špilov sn bral, da obstajajo firme, kjer racunalniki tecejo 24/7 in najemajo folk, da igrajotu kot pr norcih.

Zasledil sem tudi, da so virtualni denar prodajali za realne $$.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
svašta
wink-1.gif

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Pol pa najbolj da še tega kolega vprašaš. Če njemu uspeva, ti bo on najbolje razložil. Sem gledal neko oddajo, da se da kaj zaslužit ampak tudi sam nimam predstave, kako. Govorim o Second Life.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Saj je simple...

Daš določeno količino pravih $ in jih pretvoriš v virtualne. Z virtualnimi $ postaviš trgovino in prodajaš obleko. Folk ti kupuje obleko z virutalnimi $, ti pa jih pretvoriš v realne $.

Že vmes, ko postaviš trgovino pa plačaš virtulanemu podjetju z nepremičninami, da kupiš trgovino ali pa da jo najemaš. Torej tudi to podjetje na koncu služi prave $.

Pač na ta sistem. Kot v primary life -u....

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Čaki, čaki. Folk kopuje obleko... Kako obleko? Virtualno, pravo, ne razumem. Če postavim trgovino, kje potem dobiš pravo obleko? In če gre za virtualno obleko, zakaj bi nekdo kupoval virtualno obleko?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik BlackHole pravi:
Čaki, čaki. Folk kopuje obleko... Kako obleko? Virtualno, pravo, ne razumem. Če postavim trgovino, kje potem dobiš pravo obleko? In če gre za virtualno obleko, zakaj bi nekdo kupoval virtualno obleko?

Teb (nam) je to nerazumljivo. Mnogim američanom in angležom, ki imajo velik dnarja in jim je to drobiž, je to čisto normalno.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Folk pač beži iz primarnega (realnega) življenja v sekundarno in je pripravljen narediti marsikaj za to, da bo tam užival in bil pomemben...

Na second life gledam kot na nek zelo zanimiv community, ki lahko marsikomu prinese tudi določene koristi, če se znajde.
Primer: Firma Nike prodaja nove modele superg najprej v seocnd life-u. Pogleda kateri izmed modelov so bili najbolj popularni in te modele, da potem v prodajo tudi v real life-u.

Po drugi strani gre pa za ogromen projekt striženja ovc....
evil.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Sam ti si že mal paranoičen s to ovčarijo. Mogoče si pa ti največja ovca, ki misliš, da so vsi drugi ovce, ti pa nisi.
smirk-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
A sem kje napisal, da se ne puščam strižt?

A znaš (razen tega, da zatuliš ko ti stopim na prst) še pojasnit zakaj naj to ne bi bilo striženje ovc? Si Sploh razumel kaj sem mislil s tem?

Lajat zna vsak....

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Sej nism reku, da ni striženje ovc in ovce smo vsi po malem (eni bolj drugi manj). Ampak očitno ljudem tko paše in se majo fajn. Sam opažam, da ti vedno to povdarjaš. In jaz nič ne tulim. Lepo priznam, če kej zajebem al pa padem na limance tko kot sm pri "freerice", kjer nism bil dost pozoren.

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
...da malo obudim temo... če je tuki kak uporabnik SECOND LIFEa, bi prosila, da reši anketo na spodnjem linku...

zaželjeno je tudi, če pošlje še drugim (po možnosti SL uporabnikom).

hvala
smile-1.gif

Link do ankete.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Da se zalužit s takimi bedarijami ja. Isto kot z tistimi nadležnimi reklamami, da kupiš ozadja in melodije za telefone. Vsake tolko časa si izmislijo nek novi tečen karakter in [censored]čki to kupujejo. Isto z oddajami kjer ljudje kličejo in odgovarjajo, enkrat sem celo videl ko je bila kriza, da je voditeljica rekla da bo dala denar tudi za napačen odgovor.
bonk.gif

Dobrodošli v čudovitem svetu mladih poslovnežev, kjer se uspeh meri ne v kvaliteti ali naprednosti ampak samo v zasluženemu denarju.
jezen.gif