Vinjete sokrive za polom hrvaške turistične sezone

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ja in zakaj so mogl podražit ta dovoljenja za spremstvo otrok? faking 50€???
bonk.gif
a niso to foro s prevajalci in to skenslal pol da naj bi blo že direktno v 3 jezikih napisano

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Samo kolikor vem moraš biti državljan hrvaške če želiš uvozit in registrirat na hrvaškem. Kar pa jaz nisem. Kolikor vem ne moreš registrirati na hrvaškem ne da bi kaj "mutil". Sicer bi večina svoje čolničke registrirali na hrvaškem saj je ceneje kot v sloveniji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
hrvati bodo sezono popušili sami in to že točno vedo zato pa zdaj še rešujejo kar se bo dalo!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
za tak denar ko se lahko imaš lepo na hrvaškem se lahko imaš v tuniziji grčiji turčiji...! Res je pa da smo se letos zmenilli da gremo na pag zaradi določenih razlogov ne zaradi veselja!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
vem da je blo to že 1000000000000000000x napisano, ampak samo eno leto naši ne bi šli na hrvaško in bi se hrvati čisto drugače obnašali naslednje leto. ampak ker imajo naši nekje 100.000 vikendov tam, se to nikol ne bo zgodil.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Samo kolikor vem moraš biti državljan hrvaške če želiš uvozit in registrirat na hrvaškem. Kar pa jaz nisem. Kolikor vem ne moreš registrirati na hrvaškem ne da bi kaj "mutil". Sicer bi večina svoje čolničke registrirali na hrvaškem saj je ceneje kot v sloveniji.

Izpit za čamac sem pa pred leti lahko naredil bp - naučil se par znakov na karti, jih tam pokazal in zdaj lahko vozim čamce vseh velikosti
rolleyes-1.gif
Pa se spomnim, da so še neki čehi in avstrijci bili tam zraven na izpitu.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Pred kakimi dvemi tremi leti so to uredili. Po novem so bolj striktni pri podeljevanju licenc. Po tolikih nesrečah (predvsem čehov) so hvala bogu to malo uredili.

To dovoljenje pa ti ne velja v sloveniji. Ne moreš se kot slovenec v slovenskem morju vozit s hrvaško licenco.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Evo Čehi so že prepričali Hrvate. Prepoved uvoza hrane se umika.
Pa bomo lahko vozil Štajnbirtove čevapčiče s seboj na morje
cheer.gif

lp

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ti so pa res smešni, mesec pred glavno sezono gredo s takimi obvestili, namesto, da bi oktobra to sprejeli in mirna Bosna, nihče ne bi negodoval.

Tako bodo pa res samo Srbi, Bosanci in Šiptarji nasankali. Itak pa razen srednjih kaj veliko ne hodijo tja.

Ego jim pa pada, 100 na uro. Najprej ribolovna cona in odstop, sedaj omejitev vnosa in odstop. Kaj jim sploh še ostane.
Gavrilovič in Podravka.
tongue-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
vem da je blo to že 1000000000000000000x napisano, ampak samo eno leto naši ne bi šli na hrvaško in bi se hrvati čisto drugače obnašali naslednje leto. ampak ker imajo naši nekje 100.000 vikendov tam, se to nikol ne bo zgodil.

Povprečen Slovenec je preveč komot, da ne bi šel na Hrvaško.Tam se počuti, kot doma.Večina Slovencev od tujih jezikov itak razume samo srbohrvaško.Stara navada železna srajca.

Tisti Slovenci, ki niso nujno jugonostalgiki in ki znajo tuje jezike in nimajo ustaljene navade 20 let počitnikovat v istem kraju, pa komot gredo tudi drugam..

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
No pri meni je bilo pa vedno kontra. Je pa odvisno ali govoriš za vstop v HR ali izstop iz HR.

Jaz razumem, da te zajebavajo če greš z družbo še štirih omladincev, tako pač je. Ampak da grem s tamalo in nama avto zmečejo ven, vse odprejo in prevohajo, kot da sva največja kriminalca. Meni grozijo in tamalo ustrahujejo, pa kaj je meni tega treba?

Pridem v grčijo sem pa Mister pa đabe cocktail dobim, kdo je zdej neumen?

Kdo je neumen?

Tisti Slovenec, ki po taki izkušnji še gre na Hrvaško.

Ob tem, da lahko v Turčiji, Grčiji, Španiji, Na Sardiniji, v Tuniziji...dopustuješ za manj denarja, pa boljše s eimaš.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
za hrvate bi mogl uvest posebno vinjeto, ki bo 2x dražja. tem kurcem čisto vsak popušča in kokr so naši kreteni, jim bodo tut oni. sigurno
stupid-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nove generacije niti ne znajo več srbohrvaško. se je že parkrat naredilo, da smo se z mlajšimi od 22 let pogovarjali in zayebavali, pa je nanesla vmes kakšna srbohrvaška fraza, pa so me samo čukast gledal...
tongue-1.gif

je pa res - najlepše se je usesti v avto in zapeljat teh par kilometrov, pa si recimo na Krku... noben pa ne pomisli, da daš za teh par kilometrov užitka isto denarja, kot za kakšno luštno letovišče ob Črnem morju...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Starejše generacije so navajene dopustov na Hrvaški obali ( jezik, okolica, ...)
Mlajše generacije so bolj fleksibilne in je velika večina bila vsaj v Grčiji ( maturantski oz absolventski izlet), ter kakšna Tunizija ( ker je tako želela boljša polovica)

In pol vidiš, da za isto € dobiš drugje isto oz. več, pa še do tebe se obnašajo veliko bolj normalno, potem se velika večina odloča za kaj drugega kot Hrvaško.

Čeprav osebno sem imel do sedaj zmer dobre izkušnje pa sem bil tako v Umagu kot recimo na Bolu.

Ko se bo zamenjala generacija bo verjetno manj Slovenskih turistov na Hrvaškem, če ne bodo Hrvati spremenili odnosa do nas ...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
lani ko sva bla s frendom na krku, se je točno vidlo da naju je kmet od kelnarja ignoriru in sva bla postrežena skor zadnja
bonk.gif
so mel kmetje srečo da se nama ni nč dal in da nisva šla stran.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Samo bedaki se dobesedno trudijo odganjat turiste. Imam vikend v enem selu zraven opatije. Bedaki so čisto vsako mišjo luknjo narisali v modro cono, vključno za večino hotelov
uf-1.gif
se pravi za vikend bi odštel za parkirnino okrog 20€
Še dobro da sem odkril korziko, ki je poleti glavna destinacija

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
na hrvaško sam na jadrnico, drugače me morjo s kijem po glavi, zvezat pa v kuferam vrečt..
grin1.gif

v marinah in na privezih so vsi extra prijazni.. le zakaj
grin1.gif