Vinjete - prve izkušnje

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
* večina tujcev še vedno brez (samo dokler sem tankal, bi nabral kazni za nov manjši avto manjšega)
* slovenski vozniki skoraj vsi z , a precej z napačno prilepljeno (desno, pod zatemnjenim pasom)
* na stranske cestninah je še vedno rampa in jo zaposleni dvigne po pregledu šipe
bonk.gif
(čeprav je več vhodnih pasov)

Kako je bilo na čelnih? Uradne izjave so bile, da je promet tekoč, a prometne informacije par minut zatem poročajo o zgoščenem prometu z zastoji.

Za koliko se je zmanjšal promet preko Brniške gmajne v Vodice?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po AC se nisem še peljal, ampak kolikor sem videl avte naokoli je mogoče en na 20 imel vinjeto, pravijo pa, da so jih prodali okrog 480.000, v SLO pa je milijon registriranih vozil, torej vsak drugi bi naj imel vinjeto.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Danes sem malo spremljal kamere na CP Vransko in Kompolje in ni bilo nikakršnih zastojev
zmaga.gif

Glede napačnega lepljenja vinjet sedaj gledajo čez prste pol leta, potem bodo vsi striktno kaznovani če ne bodo nalimane na predpisan način.
Neposrednih izkušenj še nimam, saj na Lj obvoznici ni bilo danes nič posebnega
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Na črpalki je večina tujcev vozila brez vinjete. Naši vozniki pa so jo imeli praktično vsi. Zastojev na čelnih postajah nisem opazil, morda le, da se nekateri vozniki osebnih vozil razvrščajo na pas za šleperje.
Skratka, če policija in DARS ne bosta kaznovala tujcev bo tudi Slovence minilo z upoštevanjem predpisov.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Danes se peljal na relaciji MS-Lj-MS. Promet skozi cestninske je tekel tekoce kot prej po ABC stezi ob dveh ponoci. (Samo peljes).

Ustavil sem se vmes na OMVju na Lopati, kjer so policisti krozili med avti in oprezali za vinjetami ter krsitelje zgolj opozarjali. Najbolj smesna sta bila dva ljubljancana s starim Audijem A8, ki nista imela vinjete in sta se piz*ila zakaj moreta zdaj za to denar dajat. Zalostno in smesno.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Najbolj smesna sta bila dva ljubljancana s starim Audijem A8, ki nista imela vinjete in sta se piz*ila zakaj moreta zdaj za to denar dajat. Zalostno in smesno.

hysterical-1.gif

Očitno še ni panike če nisi prilepil. Lahko bi kr kazni talal
evil.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Najbolj smesna sta bila dva ljubljancana s starim Audijem A8, ki nista imela vinjete in sta se piz*ila zakaj moreta zdaj za to denar dajat. Zalostno in smesno.

hysterical-1.gif

Očitno še ni panike če nisi prilepil. Lahko bi kr kazni talal
evil.gif

Pa so rekli da bojo zlo dosledni
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Za koliko se je zmanjšal promet preko Brniške gmajne v Vodice?

Ob petih, ko sem se jaz peljal tam ni prav nihče zavijal na Vodice ampak vsi naravnost
zmaga.gif

Že samo tole je bilo vredno uvedne vinjet!
cheer.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
kolikor sem gledal od tujcev ni imel skoraj noben vinjete. samo tole se mi zdi res mimo, če ne mislijo kaznovat tujcev. oziroma ali so sploh kje pregledovali ce imaš vinjeto
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Od Trebnjega do Lj nobenega nadzora, pa vsaj vsak 3 avto brez vinjete. Tistih nekaj tujcev, na kere sem bil pozoren, pa so jo vsi imeli.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
tudi sam opazil da je večina tujcev ter kar dosti "naših" brez vinjete.
kontrole še nisem opazil.
tudi na črpalki ne. tudi nobenega informatorja ne.

pa saj veste da naših se pred volitvami ne spodobi kaznovati. palica pride po volitvah, korenček že zdaj!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sem vceraj prevozil 150km avtocest predvsem obvoznica in gorenjska avtocesta pa sta bile samo dve patrulji ob 22h pri bivsi cestnini na gorenjskem. itak sem pičil 80kmh po skrajnem levem pasu mimo hišice tako da ni imel niti časa dvigniti loparčka

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
V zakonu pise da se vinjeta nalepi na vetrobransko steklo. Kam kje zakaj nisem zasledil. To da na sami vinjeti pise kam, zame ni
verodostojno. Jaz sem jo nalepil zadaj za vzvratno ogledalo, kjer me najmanj moti. Pa se na sredini je, ce bo polcaj slucajno levicar ne pa desnicar :D

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Včeraj proti večeru sem se peljal iz ptuja proti mb in vsaj 2/3 tujcev so imeli vinjete, v centru mb pa nobenega glupega čeha ko išče obvoz
zmaga.gif

Vikend bo prinesel trenutek resnice, zdaj ni prave gužve na relaciji šentilj - gruškovje

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko me boš dohitel bom dosledno upočasnil čez cestnino, če bo kontrola...
ali mi boš nov avto častil ali pa polnil proračun. Lopov, kradeš nam vsem...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kakšni čudaki imajo nalimano vinjeto skoraj na sredi šipe. Pomoje bi bilo fino met kakšno temo in slikat te ljudi. Seveda, ko so avti parkirani.
smile-1.gif

Pri nas sem opazil, da tisti ki imajo dražje avtomobile, večinoma še nimajo vinjet. Zgleda jim dol visi. Tujca sem pa samo enega videl, ki je imel vinjeto.

14 dni ne bi jaz nič gledal za vinjete. Potem pa poslal čisto vse na ceste in izvajal par dni temeljito kontrolo. Naši bi kupil vinjeto, od tujcev bi pa zaslužil.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tistim, ki smo kupili vinjete. Denar, ker ga financiramo.
Ah, never mind. Eni so pač primerki Homo Balcanicus, izrojena vrsta Homo Sapiens...