Te "nizkoprofilne" kamere so dome kamere. Klasične so pa bullet. Ne kupuj fisheye ker se bo zelo slabo videlo in samo en zorni kot boš imel (ki je tudi neprimeren saj je na vrhu.
Kupi vsaj 2 dome kameri (vsaj 90° kot) in ju postavi v zgornja dva kota (tvoja skica). Tudi zunaj bi jaz na vsako stran dal po eno kamero in jo obrnil navznoter (da snemajo na X).
Jaz se nebi zanašal na prozenje alarma preko kamere. Ti bo pajek preko kamere mrezo začel delat ponoči in bo tulilo. To daj namenske senzorje.
Glede snemanja soseda ni panike, lahko počrniš vse kaj je sosedovega.
Sistem za varovanje ima pester rang senzorjev.
Problem je izbira - kvaliteta -elementov.
In pa kako naj to v celoti deluje - snemanje, obveščanje, aktiviranje. In to OK združit pod eno streho.
Maš kamero, ki jo vlomilec najprej uniči, pol gre notri. Zmanjka elektrike, boš lahko napajal vse kamere in senzorje in naprave za beleženje slike?
Alarem se ti prehitro izklopi - false alarm. Ali imajo kamere mrtvi kot, kje in kako.
Še enkrat, ni tako enostavno. Lahko probaš.
Primerja stroške sistema z stroški kaj varuješ, kako verjetno bodo valomi, požar, poškodba vozila na tvoji parceli?
IP kamere čisto posebej montiraš, jih pa lahko uvoziš v aplikacijo in potem recimo ko se sproži dimni alarm ali pa senzor gibanja pogledaš na kameri kaj je v tistem področju. Jaz imam tako pa lahko na telefonu pogledam kaj dogaja, snemanje je pa avtomatsko ali pa na trigger. Kamere so tehnično sicer popolnoma ločene in spremembe slike ne uporabljam za trigger alarma. Niso namenjene temu... za to so senzorji gibanja.
Če ni skrivnost #jabe. Ne bodi jezna. Tvoj všeček je dan za kaj?
Da takoj na tel. vidiš po kamerah, kaj se dogaja?
Mene pri Ajaxu najbolj moti, da si v celoti odvisen od njihovega clouda, ampak sem se na koncu vseeno odločil zanj predvsem zaradi enostavne montaže, ker v flatu ni bilo predpriprave za kakršnokoli inštalacijo, no pa tudi mobilni app mi je precej všeč. Poleg appa imaš lahko tudi številčnico in/ali dalinec, je pa to vse brezžično, kar ima spet svoje prednosti in slabosti. Imam pa sam poleg PIR še FirePlus senzor (za požar/dim/monoksid), edino razmišljam da bi dokupil še LeaksProtect za kopalnico in kuhinjo za primer izliva vode, takrat ko me recimo ni doma. Enkrat bi že skoraj imel sranje, če ni bi opazil vode iz kopalnice ravno ob odhodu od doma.
Kar bi si jaz želel, je edino malo več avtonomnosti tega huba, čeprav priznam da zaenkrat s tem nisem imel večjih težav.
Ste potem kaj rešili glede vloma?1. Vsecek, ker je to način, ki ga imam tudi sama in deluje
2. Vsecek, ker da, ko so mi v 4. in tudi nazadnje vlomili, me je telefon klical, jaz hitro pogledala kamere, ker lažnih alarmov alarm nima in sem videla odprta balkonska vrata. Poklicala policijo in ko sem razložila kot zdaj tebi, so verjeli da ni prank call, ker smo bili takrat 50km stran in me je 113 zvezal na napačno lokacijo. Policaji so bili seveda tam bistveno prej kot mi in so nas čakali.
Delay nastaviš za vsak senzor posebaj od 0-120s v korakih po 15s, tako da lahko nastaviš samo za un del kjer imaš številčnico.Sem videl da številčnica obstaja ja, moje vprašanje se nanaša predvsem ali se da nastaviti nek delay, da imaš čas vnesti kodo za izklop alarma (po tem, ko že vstopiš v prostor in te PIR senzorji odkrijejo)?
Glede clouda - razumem, kaj te muči. Sicer pa - če prav razumem - zunanja sirena (če jo seveda imaš) se sproži tudi brez clouda oziroma celo ob izpadu elektrike?
Ste potem kaj rešili glede vloma?