Viadukt Tržiška Bistrica

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ne, vendar je treba računati še 1 ura prihod, 1ura odhod, malica in počitek, pa smo na štirih, petih urah efektive, kar niti ni slabo če vzamemo za primerjavo nekoga ki dela v kaki pisarni.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Štiri ure efektive boš zelo težko utemeljil.

Tudi pet je malo lovska - ampak recimo, da se jih res tja vozi eno uro (
rolleyes-1.gif
).
Kosilo je pol ure + pol ure "scanja in sranja".

Torej 5 ur.
Izračun se popravi na 1,5 kvardatnega metra na uro na osebo.

Še vedno zelo počasi.

Edit - Glede na to, da so pa rabili teden dni za 400 m, se pa dejansko s tabo strinjam. Očitno so res efektivno delali le 4 ure oz. celo manj... (sorry, tale obrat logike je zahteval svojih 5 minut...
grin1.gif
).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Spomnim se vzdrževalcev na regionalki blizu moje bajte, ko so pucali koritnice z lopato. Dva sta rabila cel teden, da sta spucala plevel in pesek iz cca 400 metrov ene boge koritnice. Kako "vneto" sta delala, pa raje ne opisujem.
evil.gif

Če so ti ene podobno efektivni, potem je en teden še hitro.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Nesposoben je po mojem mnjenju tisti, ki je na tak odsek poslal delavce z lopatami. S snežno frezo se očisti teh 400m v roku dveh ur, skupina pa lahko potem zadaj samo postrga trdovraten led in malce pomete...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Ne, vendar je treba računati še 1 ura prihod, 1ura odhod, malica in počitek, pa smo na štirih, petih urah efektive, kar niti ni slabo če vzamemo za primerjavo nekoga ki dela v kaki pisarni.
Prihajajo in odhajajo naj pa kar lepo v svojem prostem času, kot vsi ostali ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, saj hočem reči. Vzdrževalci so šele svoje cvetke. Jaz sam počistim 200 kvadratov dvorišča in dovozne poti v dveh urah (do 25 cm snega), pa moram sneg metati tudi 7-8 metrov daleč. Ti ga pa samo premečejo na odstavni pas, freza ga pa vrže čez ograjo (ne, spodaj ni hiš).

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Kake teorije zganjate okrog kidanja snega.....

Ma me prav zanima, Keber&co., kako bi zavzeto vihali lopato VSAK dan, za tisti par €€€. Me prav zanima. dej, dej
bonk.gif

Kaj vse ne prebereš na tem forumu

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:Ma me prav zanima, Keber&co., kako bi zavzeto vihali lopato VSAK dan, za tisti par €€€. Me prav zanima. dej, dej
bonk.gif
Vsak dan?
17758-icon_confused.gif

Recimo dvakrat, trikrat na zimo. Ostali del zime se pa po jajcih praskajo. Za tistih "par evrov".

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Po jajcih se potem praskajo tisti, ki narišejo tako s...je od viadukta! Potem pa kasirajo velike denarje in se trkajo po prsih, kako so pomembni in nepogrešljivi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
no potem naj pa tem izstavijo račun za kidanje snega z njegovih super duper načrtovanih AC!
Škoda ker nimam GNG norm pri sebi, da bi pogledal koliko je norma za m3 premetanega snega....
Priznam da imajo slabo plačo radniki, samo nekateri morajo delat, večina se jih pa še vedno ne pretegne.
Prav tako mi tudi ni jasno kako hudiča so naredili tiste pločnike, da na njih ne morejo spravit neke freze iz baubau ali kaj podobenga.

A tam v okolici turskega tunela(in podobnih) tudi z lopatami sneg mečejo z AC.
No pri nas mora raja biti zaposlena (pa čeprav nesramno slabo plačana)

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
To bando na darsu razpustit in pozapreti ,ter izgradnje cest prepustiti kvalitetnim in izkusenim zahodnim firmam ,naj nasi amaterji gradijo kaksne montazne hleve in kurnike ne pa cest.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
To bando na darsu razpustit in pozapreti ,ter izgradnje cest prepustiti kvalitetnim in izkusenim zahodnim firmam ,naj nasi amaterji gradijo kaksne montazne hleve in kurnike ne pa cest.
Saj so dali Italijanom par predorov za naredit, pa so še vse morali naši dokončat.
Avstrijci pa Švicarji se pa sicer prijavljajo na naše razpise (oz. so se), samo hudič, ko pa so tako dragi. Že ne bodo hodili sem delat za male pare.
grims-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Saj so dali Italijanom par predorov za naredit, pa so še vse morali naši dokončat.
Avstrijci pa Švicarji se pa sicer prijavljajo na naše razpise (oz. so se), samo hudič, ko pa so tako dragi. Že ne bodo hodili sem delat za male pare.
grims-1.gif
Seveda, ko pa naši ponudijo 50% ceno na začetku, nato pa podaljšajo rok za 2× in ceno dvignejo za 8×... Če bi Avstrijci in Švicarji to upoštevali, bi nam dali ponudbo za izgradnjo ''for free'', pa bi kasneje ''malo'' dvignili ceno...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:Ma me prav zanima, Keber&co., kako bi zavzeto vihali lopato VSAK dan, za tisti par €€€. Me prav zanima. dej, dej
bonk.gif
Vsak dan?
17758-icon_confused.gif

Recimo dvakrat, trikrat na zimo. Ostali del zime se pa po jajcih praskajo. Za tistih "par evrov".
V želji po nedojemanju bistva, pričnemo dlakocepiti?
confused-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Seveda, ko pa naši ponudijo 50% ceno na začetku, nato pa podaljšajo rok za 2× in ceno dvignejo za 8×... Če bi Avstrijci in Švicarji to upoštevali, bi nam dali ponudbo za izgradnjo ''for free'', pa bi kasneje ''malo'' dvignili ceno...
A Avstrijci in Švicarji pa misliš da tko ne znajo?

Sicer pa za spremembo načrtov niso krivi gradbinci, temveč dars. Naj bi DARS dal razpis za tisto, kar želi da se zgradi in nato plačal dogovorjeno ceno. Nič lažjega.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Sicer pa za spremembo načrtov niso krivi gradbinci, temveč dars. Naj bi DARS dal razpis za tisto, kar želi da se zgradi in nato plačal dogovorjeno ceno. Nič lažjega.
Ne rečem, da ne znajo, konec koncev je ''naših'' poceli evropi dovolj... vprašanje je, če to delajo...?
Ni vedno DARS kriv, velikokrat se pri predračunu ''zmotijo'' glede podlage, pa glede materiala, pa konec koncev za kako leto glede dogovorjenega roka... in nato ustrezno korigirajo končno ceno... v zadovoljstvo obeh strank, saj vsakemu pade v žep zajeten kos recimo temu ''provizije''.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Ne rečem, da ne znajo, konec koncev je ''naših'' poceli evropi dovolj... vprašanje je, če to delajo...?
Ni vedno DARS kriv, velikokrat se pri predračunu ''zmotijo'' glede podlage, pa glede materiala, pa konec koncev za kako leto glede dogovorjenega roka... in nato ustrezno korigirajo končno ceno... v zadovoljstvo obeh strank, saj vsakemu pade v žep zajeten kos recimo temu ''provizije''.
Točno tako, pa tudi spreminjajo načrte, recimo se dars kasneje "spomni", da bi bil predor lahko širši, pa da ima še izhod na celovško npr. V zadovoljstvo obeh strank bi tud jest rekel.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Ksz
na www.promet.si ni več označeno, da na viaduktu potekajo dela

Tole zadnjo soboto, ko sem se mimo peljal, ni bilo videti kake vidne spremembe na dilatacijskih ploščah in tudi omejitev hitrosti še vedno 60 km/h - držal se je ni seveda nihče.

Je viadukt torej popravljen ?
sprasujem se.gif