Vezava denarja

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Novosti na Hypo banki, ki se mi zdijo zelo privlačne:

Kombiniran Sanjski depozit - DONOSNOST, VARNOST, LIKVIDNOST:
• za depozite nad 2.000 EUR - vezava polovice sredstev kratkoročno in polovice dolgoročno,
• 4-mesečni depozit s 3,00 % obrestno mero,
• 14-mesečni depozit s 4,00 % obrestno mero,
• ob sklenitvi podarimo točke zvestobe ki jih lahko porabite za lepe nagrade oz. ugodnosti.

Sanjski depozit:
• za depozite nad 2.000 EUR,
• doba vezave 14 mesecev,
• obrestna mera: 4,00 %,
• ob sklenitvi podarimo točke zvestobe ki jih lahko porabite za lepe nagrade oz. ugodnosti..

Začeli so tudi z akcijo točka zvestobe, več o tem pa na: http://www.hypo-alpe-adria.si/home.nsf/id/290

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Ugodna ponudba. Jaz sem našel še tiskan oglas/banner:
ponudba
1154057-hypo.JPG

Priponke

• 1154057-hypo.JPG
    1154057-hypo.JPG
    28,5 KB · Ogledi: 185

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
No, pa obrazloži zakaj Hypo ni varnost, če si že tak strokovnjak? Najlepše je samo napisat, da ni. Če pa katere banke niso vranost pri nas pa so to zagotove slovenske, predvsem pa NLB in NKBM? Te mogoče moti, ker je to tuja banka? Jaz zaupam tujim bankam, prej sem bil na Unicreditu dolgo časa in so bili super, sem pa pred 1 letom zamenjal in odšel na Hypo predvsem zaradi ugodnih kreditov in pri njih sem se do sedaj še vse zmenil tako kot je treba. Zelo so mi šli na roko in so se potrudili maksimalno. Pa tudi od podjetja račun imam pri njih. Vse super. Me pa čisto nič ne motijo te politične muti floskule. To bodo avtrijci poštimali...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
O varnosti Hypa ti bo odgovoril kdo drug.

Mene moti tale tvoja trditev:
"Te mogoče moti, ker je to tuja banka?"
Hypo NI tuja banka. Je slovenska banka, ki podleže slovenski zakonodaji. Ima tuje lastnike (kot jih ima NLB
evil.gif
).
Enako velja za vse "tuje" banke pri nas. To so slovenske pravne osebe s tujimi lastniki, ki pa NISO obvezani za reševanje banke v primeru, da gre nekaj hudo narobe.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Rad bi videl tole, da bodo cene stanovanj padle ko kamen. Jaz pa mislim da se to ne bo zgodilo, no mogoče kakim starejšim stanovanjem na neugodni legi. Novejša in novogradnje pa mislim, da bodo ostale na tem nivoju če se ne bo začelo spet kaj dražiti.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Rad bi videl tole, da bodo cene stanovanj padle ko kamen. Jaz pa mislim da se to ne bo zgodilo, no mogoče kakim starejšim stanovanjem na neugodni legi. Novejša in novogradnje pa mislim, da bodo ostale na tem nivoju če se ne bo začelo spet kaj dražiti.

Jaz tudi ! Nekateri (= najbrz tisti, ki nimajo svoje nepremicnine), ki sodelujejo na tem forumu, zivijo v prepricanju, da to pa ze ne more biti res, da bi kaksen lastnik nepremicnine zelel, da cene na trgu v celoti padejo.

V resnici je pa ravno to dobro za vsakega, ki ima zeljo, da bi se enkrat premaknil v nekaj boljsega - ce pade cena na trgu za (npr.) 50%, je lahko tvoja trenutna stvar cenejsa za 50%, ampak bo tudi tvoja ciljna stvar ceneja za 50% (oziroma bo razlika se vecja, saj ko gres enkrat navzgor, so cene vedno bolj obcutljive, za manjse zadeve pa ostajajo cene bolj rigidne), kar v absolutnem znesku pomeni, da si ob 50% znizanju cen prihranil vsaj pol razlike glede na prej.

Ravno zato ne verjamem, da bi cene res padale tako drasticno, saj prakticno vsak (razen osamljenih upokojencev, pri katerih se je odselil se zadnji otrok na svoje) stremi k necemu boljsemu, tisti, ki bi pa prileteli v trg nepremicnin z nefleksibilno ceno (ekskluzivna lokacija itd.) imajo pa tako ali tako zaceno osnovno tako visoko, da nimajo nobene potrebe prodajati pod nujno ("firesale"), ce je trg slucajno bolj slab teh nekaj let. Enkrat se bo ze pobral in bodo pac takrat prodali.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
No, pa obrazloži zakaj Hypo ni varnost, če si že tak strokovnjak? Najlepše je samo napisat, da ni. Če pa katere banke niso vranost pri nas pa so to zagotove slovenske, predvsem pa NLB in NKBM? Te mogoče moti, ker je to tuja banka? Jaz zaupam tujim bankam, prej sem bil na Unicreditu dolgo časa in so bili super, sem pa pred 1 letom zamenjal in odšel na Hypo predvsem zaradi ugodnih kreditov in pri njih sem se do sedaj še vse zmenil tako kot je treba. Zelo so mi šli na roko in so se potrudili maksimalno. Pa tudi od podjetja račun imam pri njih. Vse super. Me pa čisto nič ne motijo te politične muti floskule. To bodo avtrijci poštimali...

Za NLB in NKBM se ni za bati da ne bi bila varna pa veš zakaj? V primeru da bo pušiona mi boš ti flikal dolg in vsi ostali slovencelni oz. davkoplačevalci. Nisem rekel da Hypo ni varna banka, ampak je zagotovo med manj varnimi. Kaj misliš katere banke dajajo visoke obrestne mere? Jaz bi rekel da tiste ki krvavo potrebujejo denar. Sicer pa ko že vprašaš, me ne motijo tuje banke, je pa Hypo definitivno zadnja banka kjer bi imel deponiran denar zraven Faktor banke (sicer ne poznam kaj ekstra te banke) ampak mi ne diši. Če je že govora o "tujih" bankah ga veliko raje vežem na kak Rajfajzen, Sparkasse, se mi zdijo bolj stabilni in brez nekih slabih naložb oz. nasedlih posojil (večinoma). Sicer pa bo najbolj varen v bankah kjer je država lastnik
grin1.gif
Torej če je bila Hypo banka edina ki ti je šla na roko mora obstajat nek razlog zakaj ti ostalo banke niso šle "na roko" kot ti praviš mojster.

Nazadnje urejeno:

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
1. Če je kdo sponzoriral tajkune v Sloveniji potem je bila to zagotovo NLB banka, ki je sedaj v totalni riti. Hypo pa je kljub vsem kreditom še vendo na vrhu lestvice likvidnosti...
2. Najprej se navadi pisati pravilno imena bank šele potem komentiraj stvari
3. Stvari ki si jih napisal so totalna blodnja
4. Če ima kdo trenutno ugodne depozite in pa kredite je to Hypo banka in tvoja kmečka logika je tukaj pogorela. Daj malo si poglej primerjeve pa boš videl.
5. Sem potreboval kredit tako za firmo kot privat in sem ga najceneje dobil v Hypo in ga sem ga moral tudi zavarovati.
6. Vse banke v Sloveniji ki so dobile dovoljenje za upravljanje s strani Banke Slovenije, za njih banka jamči in ne piši neumnosti. Rajši si malo Osnove Financ preberi potem pa se oglašaj!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Bogi si bogi
smile-1.gif

1. Je ja
smile-1.gif

2. A misliš da bom zaradi tebe hodo googlat ter iskat kako se pravilno napiše rajfajzen, ravno zaradi tebe sem tako napisal da slučajno ne bi kakšne črke ven spustil (nevem ali je samo ff ali še kaj druga duplo, se mi ne da gledat na google) in bi ti na koncu bil pameten
grin1.gif

3. Morda
4. Ali pa ne
5. Seveda, kje ga pa ne rabiš, tudi Hilda ga je zavarovala (ampak kako?)
6. Seveda, nič novega, država jamči za vloge, bravo strokovnjak s smeri FB, koliko je zdaj jamstvo? 50.000?

hysterical-1.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Sem hotel odgovorit na tvoj odgovor meni, samo glede na to kaj si napisal predhodniku, mislim, da se ne bom spuščal na tako nizki nivo. Ker ni potrebe...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Tudi meni se zdi Hypo najbolj ugoden in vedno je bilo vse ok, svetovanje na nivoju, osebnostni odnos, nobene slabe izkušnje. Recimo z NLB sem se kr uštel pri Modrem varčevanju pred 10imi leti, ko so menjavali obrestne mere in se niso držali dogovora, dobro da so bile potem poravnave, je tistih naknadnih 3.000 evrov kr sedlo
smile-1.gif