Veslaška naprava

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Odločil sem se za nakup veslaške naprave, vendar sem opazil, da se prodajata dve varianti in sicer, tista z potezno vrvico in magnetom, ter tista z dvema ročkama. Zanima me katera je bolj priporočljiva.
sprasujem se.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
pri tistem na vrvico je bistvo magnet (in zrak), ki bremza zadevo, pri ročajih pa je bistvo hidravlika (Olje). V tem rangu je čisto vseeno kaj kupiš, ker nikjer ne boš imel občutka pravega veslanja.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Gre se za razgibavanje in me zanima pri kateri varianti je obremenjenih več mišic oz., če je bistvo enako.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Bistvo je bolj kot ne enako, ampak bi sam zase raje vzel takega na vrvico (verigo). V bistvu se na takih tudi trenira, ampak tisto so že naprave višjega ranga. Na takih veslajo profiči, ampak se cene začnejo pri 1500€.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem bivši profič in imam takšnega, kot je hooger prilimal, le en model starejšega. nov je res okrog 1500 evrov, ampak sem sam kupil malo rabljenega na enem fitnesu, poglej na bolhi, vtipkaj concept2 v iskalnik. so res dragi v primerjavi s čangšlang wannabe veslaškimi simulatorji, ampak če želiš veslat (torej, da dela celo telo), potem edino concept2.
evo, jaz sem ga vzel pri njih: http://www.bolha.com/oglas1272261210/concept2-d-veslac-profesionalni
ampak en model starejšega, ki je bil 650 evrov.
fora je v tem, da na fitnesih te naprave niti ne grejo "v promet", ker jih je kr zahebano veslat, tako da so po večini zelo dobro ohranjene. poglej, da ne škripa in da guma, ki je noter v mehanizmu, lepo vleče ketno nazaj in je to to. pa ketno namazat, če boš kupil (ne preveč, zmerno seveda). če pa nisi ziher, da te bo res prijelo veslat na suhem, pol je pa vseeno, kolko daš. da se bodo na mašini cote sušile, je dober tudi tisti za 200 evrov.
če pa te res zanima, pa si lahko v konexu v ljubljani ogledaš treninge rekreativcev v šoli iztoka čopa. mislim, da so vsak dan v popoldanskih urah tam. pokliči, pa vprašaj. lp in dobro vadbo.