Na žalost imam novice iz prve roke.
Najprej, da povem, kaj nam je naredilo doma. Celotno spodnji del delavnice je popolnoma zalilo. Voda je v višini 80 cm drla skozi delavnico z vso silo. Odneslo nam je veliko materiala. Stroji so ostali, samo so bili zaliti. Imeli smo že strokovnjake, ki nam je dal upanje, da se bo večina mogoče rešila. Več bo jasno v dveh dneh. Materaila nam je odneslo in zalilo kar veliko, na hitro bi rekel da vsaj 20k evrov. Avtomobile smo tudi rešili v zadnjih petih minutah. V pisarni sem imel ravno do roba mize vodo. Nekaj predalov smo rešili, nekaj na žalost ne. Računalnike sem zadnji trenutek dobesedno strgal s kablov. Bi pa rekel, da ne moreš verjeti kako je voda prišla. Pritekla je v širini 40 metrov in imeli smo časa največ 15 minut in voda je že vse zalila in drla skozi. Kot da bi se odrgal jez.
No sedaj pa o Železnikih, kjer je bilo še za odtenek huje. Vse tovarne so popljavljene, odneslo je več kot 100 avtomobilov. Od tega so ga zgubili tast, dva soseda, sestrična od žene in še več znancev. Pogrešani so 4 ljudje. za večino je zelo malo upanja. Vas Zali log je odrezana od sveta in bo lahko še nekaj dni, saj je edino cesto odneslo.
Če se mi bo dalo mogoče nalimam še kakšno sliko. Sedaj pa grem zopet na kontrolo vode, ker spet ščije kot pri norcih.
lp