Velike poplave na Gorenjskem, Cerkljanskem

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Retard
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Na Koroškem je zaenkrat še mirno (no ja še kar lije) je pa zdaj cesta skozi hudo luknjo zaprta! Že ko sem šel jaz skozi je bla voda na meji tik pred izlivom na cesto! 5 ur nazaj pa sem švical ko sem bil na morju spodaj pa vroče!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Robert pravi:

Ne ne bom,saj je na nasemu obmocju le eden vecji avtobusni prevoznik
evil.gif

Avrigo?

Zrad mene lahko na PM; bom jaz p...., ki je objavila ...

Mi grejo na na www.rtvslo.si na k....

Pogrešane so 3 osebe, vsaj 1 mrtev, pol Slovenije odrezane, oni pa se jajcajo z nekakšno bolnišnico Franja ...

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem pa poslušal po radiu ko sem iskal krivine za domov da je pri znanem gostišču malo pred Arjo vasjo (iz smeri velenja) menda 1 m vode v gostilni!

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Še dobro da nimate hmelja. Kako bi šele takrat jokcali.....
Saj dostikrat potolce tudi koruzo,trte,...pa ni kaksnega hudega jokanja-ponavadi pomaga drzava,rastlinje se nekoliko opomore,...
Tukaj pa je nas slovenceljne najbolj udarilo- AVTO unicen pa se 9 let kredita za odplacevat,pa za kasko je zmanjkalo denarja
13.gif

Verjetno bodo tisti,ki jim je unicilo samo avto najbolj jokali,tisti ki pa jim je tako ali drugace poskodovalo hiso se bodo raje posvetili pospravljanju in popravljanju
wink-1.gif

Izven te teme-prejsnji teden so me iskali "potresniki" in se cudili,kje je tista hisa st.19 ki je bila nekaj poskodovana v bovskemu potresu
rolleyes-1.gif

Niso se mogli nacuditi,da sem jo kar na lastne stroske porusil-v tistih urah,ko bi se dogovarjal z njimi sem zasluzil za rusenje in se nekaj za zidavo

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Sem pa poslušal po radiu ko sem iskal krivine za domov da je pri znanem gostišču malo pred Arjo vasjo (iz smeri velenja) menda 1 m vode v gostilni!

Ja pr Cizej je to pol najbrž.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
še par slik na strani lokalnega radia
je bilo kar pestro ja, ko so sodelavci iz cerkna hodili v službo in pripovedovali, kako je doli pri njih... en od odnešenih avtomobilov je tudi od moje sodelavke.
in potem je iz vsega nanešenega drevja in avtomobilov nastal kot en jez - in voda je potem še slabše odtekala.
poplavil pa avte odnašal je pa en "majhen nedolžen" potoček, za katerega sem že skoraj pozabila, da je tam...

Folk je čakal da bo voda narasla in jim odnesla avte ?

bumbar! avto ti odnese v 10min! danes dozivel! ob potocku sirine 30cm!!!! ne zajebavaj se, ce nimas pojma
crazy1.gif
OFF: Si že kdaj našel kolikor toliko pameten njegov komentar? Si mi zdi, da bo prvi s trajnim banom.

ON: V Medvodah Sora precej visoka (že upada) vendar še vedno 1,5 metra pod nivojem iz leta 1991. Log (pod Rakovnikom) poplavljen.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
iz prve roke iz Laškega....fuknal vse ven, laško-celje poplavleno...pol laškega poplavleno
crazy1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tuhinjska dolina trenutno tudi nedostopna iz Kamnika. Menda meter vode pri mostu na zg. koncu Vrhpolja.
Sem šel na šiht pa sem moral obrniti, benti... ;-)

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
ja no ko gledam te slike se sprašujem če živim v slo.....v kopru je bil močan naliv 15-20 minut (ob 19uri)....pač avti stali na cesti, se pomikali 10 na uro.....nato vse tiho je bilo.....
kot da ni bilo nič...

in enako danes zjutraj...ob 5:30 naliv da boli glava ob 11 uri že sonce veni.....
ljudje so se danes sprehajali, rolali, kolesarili...tudi v kratkih rokavih

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Za tiste ki so napisali da tole danes ni bilo nič posebnega.

V Bohinju in okolici je ponekod padlo okrog 400 mm padavin ( štiristo ja ). Ko se najde kakšno malo bolj sušno leto Prekmurje komaj preseže to številko ( v celem letu se razume ) .

Drugače pa pri meni ( okolica Domžal ) dežemer pokaže 112 mm.

Nazadnje urejeno:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Na žalost imam novice iz prve roke.

Najprej, da povem, kaj nam je naredilo doma. Celotno spodnji del delavnice je popolnoma zalilo. Voda je v višini 80 cm drla skozi delavnico z vso silo. Odneslo nam je veliko materiala. Stroji so ostali, samo so bili zaliti. Imeli smo že strokovnjake, ki nam je dal upanje, da se bo večina mogoče rešila. Več bo jasno v dveh dneh. Materaila nam je odneslo in zalilo kar veliko, na hitro bi rekel da vsaj 20k evrov. Avtomobile smo tudi rešili v zadnjih petih minutah. V pisarni sem imel ravno do roba mize vodo. Nekaj predalov smo rešili, nekaj na žalost ne. Računalnike sem zadnji trenutek dobesedno strgal s kablov. Bi pa rekel, da ne moreš verjeti kako je voda prišla. Pritekla je v širini 40 metrov in imeli smo časa največ 15 minut in voda je že vse zalila in drla skozi. Kot da bi se odrgal jez.

No sedaj pa o Železnikih, kjer je bilo še za odtenek huje. Vse tovarne so popljavljene, odneslo je več kot 100 avtomobilov. Od tega so ga zgubili tast, dva soseda, sestrična od žene in še več znancev. Pogrešani so 4 ljudje. za večino je zelo malo upanja. Vas Zali log je odrezana od sveta in bo lahko še nekaj dni, saj je edino cesto odneslo.
Če se mi bo dalo mogoče nalimam še kakšno sliko. Sedaj pa grem zopet na kontrolo vode, ker spet ščije kot pri norcih.

lp

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz....

mislim, da sta keber in kozarec napisala, da kakšno vračanje narave pa to. no se kar strinjam z njima, da je trenutno tak čas, da je to nekako pričakovano, drugo pa, sej celo poletje ni bilo skoraj nič dežja, enkrat pa more bit in tokrat je pač v malo hujši obliki.

drugače pa od doma šla ene 19:45 proti ljubljani, lilo kot iz škava, sunki vetra so bli tok da sm ji kr čutla na avtu, full listja in vej po cesti, pa nekdo je omenil surfanje po cesti
crazy1.gif

se pa spomnim, da je blo mislim, da ravno lansko leto nekaj podobnega junija ali pa julija, isto na gorenjskem, po ac smo vozil 30, ker je blo na cesti fuuulll vode

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ravnokar sem gledal Odmeve. Ne moreš verjeti, kako iznenada lahko voda praktično iz nič nastane deroča reka.
Trije pogrešani v Železnikih, plaz zasul hišo nekje na Celjskem, eden pogrešan en mrtev. Voda pa kar narašča okoli Celja. Mislim, da bo do jutra še zelo pestro, sploh ko pogledam trenutno radarsko sliko.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Potočka sploh ni bilo opaziti
cry12bpy.gif

No tale slika je ko je voda že udarila zraven delavnice. Potem je pa tako udarilo še noter:
Tisti črn kol, ki se vidi je meja med nami in sosedom. Slikano je iz delavnice.
slika020.jpg

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
o ti f***
frown-1.gif

me zanima kaj v dolini iz Selc proti Lajšam,. tam je tudi en hudournik, sam prostora ni kej preveč za vodo

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Evo tole je slika, ko je voda pred hišo že za pol metra upadla. Se vidi na steni. Ostale slike so narejene ko je odteklo za dokumentacijo tako da niso zanimive.
slika022.jpg