Dobronamerno tole pišem. Morda se boš moral usesti z njima in jima nastavit digitalne zadeve (registrirati) in ju priučiti. Težava nastane, če tega ne želita aka se hočeta iti pogovarjat do sestre, pa v čakalnici srečata znance in potem čveka, čveka, itd.Predvidevam, da si vsaj deset let mlajši od mene, mišljeno zelo dobronamerno in ne slabšalno, zato verjamem, da se težje postaviš v kožo računalniško nepismenega človeka. Moja mati recimo je praktično vso svojo kariero delala v računovodstvu z računalniki, pa ima sedaj v penziji tudi včasih težave, očitno gredo možgani na off, ker je računalništvo priučeno in ne prirojeno kot pri mlajših generacijah, vendar s komunikacijo po mailu jih nima, ker je to delala v službi. Moj tast in tašča, ki sta malenkost starejša od nje, pa računalnika nista videla še nikoli razen od daleč in za njiju je to velik problem in nista edina, je takih v naši okolici kar precej. Torej, namesto, da bi se delalo na tem, da bi za take vseen bilo poskrbljeno, saj je za starejše bistveno, da so čim dlje samostojni, se jim zadeve otežuje in se jih dela odvisne od drugih čisto brez potrebe. Pa stara dva imata zdravila, ker imata polno bajto vnukov in njihova starša, mene in ženo. Sosedova dva tega namreč nimata. Tako da to ni nobena puhlica, ampak bo še nekaj časa realnost.
Primer: gospa stara 90 let in sem ji zregistriral Gospodarja zdravja in je komunicirala preko njega s sestro za napotnice, recepte, itd. Tako da to kar si napisal so precej izgovori. Ker kliknit na Nov posvet in napisati noter zna vsak. Res pa je nekaterim potrebno večkrat razložiti in pokazati.