veganski par stradal dojenčka do smrti?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
»Spoznala sem ljudi, ki so mi povedali, da če v svoje telo vnašam smrt ter strah in stres, ki se sprožita ob usmrtitvi živali, se to odraža tudi v meni.«

priden.gif

Kot vidiš, je poleg hrane pomembna kasneje tudi duhovna vzgoja, da se otrok tudi duševno normalno razvije in loči, kaj je to nedeljski nateg in neko normalno življenje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ni debatable

Človeški prebavni trakt in zobovje nista strogo prilagojena niti uživanju rastlinske niti uživanju mesne hrane, ampak je kompromis. Za zdravo življenje je potreba po mesu majhna, dovolj je uživanje mesa 1x - 2x na teden. Več bolj škodi kot koristi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
V bistvu ni prav nič debatable - dejstvo je, da je ogromen odstotek ljudi predebelih:

http://www.cdc.gov/nchs/fastats/overwt.htm
Citat:
Percent of adults age 20 years and over who are obese: 35.9% (2009-2010)
Percent of adults age 20 years and over who are overweight, including obesity: 69.2% (2009-2010)

Drugo dejstvo je, da vegani živijo dalj časa:
http://www.huffingtonpost.com/..._n_3380781.html
Citat:
Researchers from Loma Linda University found that vegetarians had a 12 percent lower risk of dying over a six-year period, compared with non-vegetarians.

"These results demonstrate an overall association of vegetarian dietary patterns with lower mortality compared with the nonvegetarian dietary pattern," the researchers wrote in the study. "They also demonstrate some associations with lower mortality of the pesco-vegetarian, vegan and lacto-ovo-vegetarian diets specifically compared with the nonvegetarian diet."

Ampak ko vrt preštihajo skup padejo.
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ni debatable

Človeški prebavni trakt in zobovje nista strogo prilagojena niti uživanju rastlinske niti uživanju mesne hrane, ampak je kompromis. Za zdravo življenje je potreba po mesu majhna, dovolj je uživanje mesa 1x - 2x na teden. Več bolj škodi kot koristi.

Jaz po dunajcu najlažje kakam, tako da domnevam, da imam za to hrano prilagojen prebavni trakt.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ja, slabo in napačno prehranjevanje. Ne pa veganstvo. Ti želiš to dvoje enačiti, kar enostavno ni res.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Ja, slabo in napačno prehranjevanje. Ne pa veganstvo. Ti želiš to dvoje enačiti, kar enostavno ni res.

Kaj jima bodo šele sedaj "prijatelji" rekli, ko jima je umrl otrok.

Da se bosta cvrla v peklu? in bosta to res storila.

Kako so eni butasti, da ni res.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Si prepričan, da bi tudi zdravniki lahko dojenčkovo podhranjenost uspešno rešili samo z zelenjavo? Se ti ne zdi, da je njeno telo očitno potrebovalo nekaj drugega?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Potem takem bi veganstvo veljalo za zlorabo otroka - pa to ne drži. Če se vegnastvo izvaja pravilno, ni nobenega problema.

Don't get me wrong - meni se zdi takšna prehrana bedatsa - samo ne moremo si kar izmišljevati nekih povezav, ki ne obstajajo. Otrok je umrl zato, ker ni bil pravilno hranjen, in ker sta starša zavrnila uradno medicino. Ne pa zaradi vegnastva.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Rad bi videl izpis, koliko otrok je umrlo v zadnjih 10 letih zaradi podhranjenosti in bolezni, ki so temu sledile. Koliko % od teh je bilo staršev veganov.
Največji problem pa je, ker je toliko teh veganov, anticepilcev, kemtrejlov, itd.. ... tudi v nekih sektah, kjer so najbolj logične in racionalne zadeve opredeljene kot huda napaka/greh in stroga prepoved.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Naravno je jesti meso. Ni pa naravno ne-jesti mesa.

Naravno je tudi jesti meso, živali, ki se je prehranjevala z naravno hrano - travo, ne pa dans, ki samo trave ne vidi, ampak je samo še pripravke..da ne govorimo o kurah PP ki so gensko prirejene, da rastejo samo v prsi da stat več ne more, kuruze in žitareic pa od blizu ni vidla :S to je naravno. jeah right, ti kr žri meso vsepovprek.. Jaz pa raje precej reduciram in izbiram.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

A pa ni otrok v tem obdobju se na josku in tam dobiva mascobe in vse potrebno? Frutki so pa zmiksano sadje z nekaj dodanimi mascobami in hidrati? Scim pa naj bi tega otroka pri tej starosti futrala?

Sicer so pa taka drustva kot so omenjena za moje pojme sekta. Namesto da se ukvarjajo z "zdravo vegansko hrano" se ukvarjajo z verovanji da vase vnasas smrt pa take fore
bonk.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Najlepše pri veganih je, ko gredo nabirati radioaktivne borovnice
smile-1.gif
za posladek pa fašejo še klope.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Vir

Zadnjo besedo bo seveda imelo sodišče, do tedaj sta oba nedolžna, ampak če je to res, sem šokiran. Menim, da potrebuje otrok, še psoebej tako majhen, uravnoteženo prehrano, polnoletni pa naj delajo kar hočejo, zaradi mene lahko živijo od zraka...

Faking kretena. Zapret v škatlo pa izstradat.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Naravno je jesti meso. Ni pa naravno ne-jesti mesa.

Ja problem je, ker meso ne zraste v naravi ampak v industriji.

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
to da sta vegana ni problem,tudi za otroka ne,problem je, da sta bolana v glavo in malomarna. Ker tudi, če si vegan, lahko otrok normalno dobiva na masi in razvoju.
V naslovu pa članku pa je podton napadnja vegancev, češ da so fukjenci.

467716-post_slo.gif

Veganstvo staršev v tem primeru ni imelo neposredne vloge v smrti otroka -> medtem pa je prfukjenost staršev imelo vso vlogo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz razumem, da človek ne je mesa, ker ga ne sme, ga slabo prebavlja, so zdravstvene ovire itd.

Ne razumem pa, da je človek vegi (vegetarjanec ali vegan) zaradi nekih osbenih bolanih prepričanj. In da te svoje nazore vsiljuje drugim, v tem primeru recimo dojenčku... To je pa bolano, nerazumljivo, idiotsko in še kaj hujšega se najde

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
tukaj v tej temi se mi zdi, da vsi drugi vsiljujete veganom kako ne smejo jest.

Spet je problem drugje, kot pa se hoče prikazat. Poznam primere, recimo tisti ki se izobražujejo v smeri živalske prihrane in so dr.ji magistri itd, ki poznajo stroko in industrijo in kako to deluje, kaj živina v resnici je in kako je tretirana..povečini ne jedo mesa. Raja k sreči (za industrijo) vsega tega ne ve , ni vidla in zadeva laufa. Nevednost je zakon in life je lepši.Do nekega trenutka.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.455
5.045
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če človek počne nekja, kar ni v njegovi naravi, je, IMO, "fukjen". Mislim..zakaj bi komplicirali s nekim vegatarianstom, veganstvom, pa ne vem še vsem, ko pa smo dobili čisto uporabno telo, ki prebavi "skoraj" vso hrano na svetu. S tem, da hoče nekdo izstopati se samo pederiši.

Najboljši pa so tak oni, ki rečejo, da se jim živali smilijo, GTFO no.

Tudi hitler je bil zelo uspešen človek na svojem področju, pa še to ne pomeni, da ni bil "fukjen", ne?

Če je negdo vegan, a izstopa?
Če negdo je samo meso ali izstopa?
Če nekdo vozi samo WV ali izstopa?
Če nekdo živi v stanovanju in ne v hiši, ali izstopa?
Če nekdo dela v pisarni in ne za strojem ali izstopa?

Če je nekdo budala in ne sprejema drugih, ali izstopa?

Ja človeško telo prebalja skoraj vse (vendar ne vsi) če nekdo ne mara čokolade, je po tvojem že čuden, če nekdo ne je mlečnih izdelkov je čudak, če negdo ne je mesa, je pa sploh nenormalen...

Ne razumem folk, kaj se mate tolk za ukvarjat z drugačnimi od sebe (razen če nekdo vsiljuje svoja prepričana) kot jih tudi ti tukaj,
vsak ima izbiro in naj je in dela kar je njemu dobro oz. prav, če s tem ne vpliva na druge...

Kar je pa v zgornjem primeru z tema dvema, pa jima žal ni pomoči, lahko bi bilo isto če bi bila samo mesojedca....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
sej to je smešno,ker dojenčki po večini še ne bašejo POLIKE vsaj pri teh mesecih ne. Tako da je čisto vseeno ali je vesoljc ali pa vegan.. bolj je to problem, da očitno nista otroku sploh nič dala za jest.

Po mojem je bolj problem da je vozila za mamica zguranega cliota, in veganstvo nima nič s tem. Tako da, kdo vozi kliota, takoj v preventivni zapor.

Nazadnje urejeno: