Veganka na pikniku

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ma kupiš čičeriko v konzervi! Jih imaš takoj narejene
grin1.gif

Na en recept (tisti koriander zamenjaj s peteršiljem). Pa še pečeni so, ne ocvrti, nimaš skoraj nič dela.

Nazadnje urejeno:

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Lahko reskiraš kakšno staro ponev? Če ne se sigurno dobijo kakšne poceni teflonske, pa ji tam spečeš šampinjone, bučke (soliš obvezno po pečenju) paprike, pa verjetno bi se našel kakšen tofu, sojini zrezki, seitan... Pa kakšno zanimivo solatico ji pripravi.

Če bi bila sezona bi ji lahko spekla tudi koruzo.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
V kruhu ni jajc...

Imaš prav...ampak zakaj to "dekle" potem ne je našega kruha, peciva...??
Ker je v teh stvareh (belih) lahko mleko zraven??

Jao, jaz bom doktorirala danes na tem
smile-1.gif

V kruhu tudi mleka ni, oziroma samo v specialnih varijantah.

Zakaj ne je? Pojma nimam najbrž iz podobnega razloga kot je veganka, namesto vegetarijanka (ni logike)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
KSZ.

Zakaj mislite da tile vegani ipd. morajo NUJNO dobit neko pripravljeno jed ki je PODOBNA mesu oz. je njen nadomestek oz. mora bit 10x bolj zakomplicirana za pripravit!?

Imam kolega ki tudi ne je nič od naštetega, pa še zbirčen je povrhu. Ga pač povabiš na piknik in rečeš da bo tam PIKNIK hrana. Piknik hrana je zame: meso na žaru, zelenejava na žaru, čebula (luk), kruh, nekaj solatne zelenjave (paradižnik & kumarice) in to je TO. Tip ve kaj pričakuje in se pač ustrezno pripravi (za razliko od nas mesojedcev pred piknikom celo kaj poje), potem tudi ne teži ampak veselo pobere najboljše primerke paradižnika, paprike, kumaric in si iz tistega naredi solatni krožnik (medtem ko mi ogrevamo roštilj in hladimo pivo). Skratka preden mi vsi lačni pojemo prvi čevap je on že sit in se nam lepo smeji.
grims-1.gif

In gledano s stališča nekega vege-whatever ki je normalen človek, je verjetno pripravljen tudi za piknike in pride tja zaradi družbe ne pa zato da bo jedel nek ZANIČ sojin bio tofu s čičeriko (in še pojest mora ker so POSEBEJ zanj naredili)! Ej na pikniku smo, surova čebula je boljša od vsakega vege preseravanja!

Skratka moj nasvet, ne komplicirat če ni to izredcno zahtevano ker narediš osebi samo medvedjo uslugo!

Samo kot primer, to kompliciranje je tako kot imeti piknik in potem ena oseba ne pije piva/radlerja/namiznega vina. In potem moraš v LJ v vrhunsko vinsko klet kupit eno vino za 50 EUR+, ki tej osebi verjetno niti ne bo všeč. PA še ostalim pokvariš vzdušje, ker imaš nekega kao vzvišenega gosta!

Nima smisla, maš kumarice, paradižnik, papriko, čebulo (zraven po potrebi še sol + poper + olivno olje) .. to je super hrana za vsakega vegija za na piknik!
zmaga.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
JAZ osebno ji hočem narediti uslugo
wink-1.gif
Ne zahteva ona tega.
Kot sem že rekla, sem sedaj 2 cela dneva pekla peciva, nakupovala za druge... zakaj si ne bi še zanjo vzela 1 uro časa?
wink-1.gif

Pa saj bo mogoče še kdo drug poskusil to... me pač mika, da bi naredila nekaj, kar še nisem!

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.312
113
OFF
Očitno nas jutri več slavi / peče na žaru. Sam pri nas nimamo veganov na seznamu povabljenih
smile-1.gif

ON
Ne pripravljaj posebej hrane, ker pol pa vsi gledajo v onega, ki se mu mora posebaj kuhati in streči. Si bo že kaj našla med zelenjavo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ok razumem, samo hočem povedat da taka usluga je dostikrat "medvedja usluga".

Lej piknik je preprosta in naravna zadeva in nepotrebno kompliciranje je BZ. Če hočeš koplicirat potem imamš razne kanape & osatle special partije ki ji narediš zvečer ob kozarčku penine ipd. piknik je pa za primitivizem.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Mi smo to vedno reševali zelo enostavno...

Na pikniku, če je pravi, je vedno kaka solata (paradižnikova z dodatki večinoma).
In, če je piknik mojster za kaj, je tudi zelenjava, katero se da drugače na žar... in vi pridete do težav, ker žar je pa od mesa.

Rešitev: zelenjavo narežeš, začiniš in zaviješ v alu folijo (kaka dva sloja), katero potem malo naluknjaš. To daš lahko na žar (a zna kak zateženi vegi komplicirat) ali direktno na žerjavico. Traja malo dlje a je super. Na enak način lahko narediš tudi krompir (z dodanimi zelišči) - kar lahko ponudiš vsem.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Kruh odpade...not so jajca
smile-1.gif

Notranjc: kaki bodo pečeni paraižniki, če to anes spečem in jutri nesem na piknik?
rolleyes-1.gif

Bom pogleala še tvoj link...

Najboljše kar sem do seaj videla je, a spečem neke zelenjavne polpete s kakimi ovsenimi kosmiči... Ampak, kaj se bodo polpeti BREZ JAJC držali skupaj???
uf-1.gif
v kruhu ni jajc. so pa kvasovke. lahko delaš kruh kjer za vzhajanje uporabiš kaj drugega. jaz bi ji nekam meso podtaknil, tako da nebi opazila... med kak fižol pa korenčke... pa sedaj je že sadje. kupi ji češnje pa naj tisto zoba.

ponavadi se vse kjer je bela moka kar dobro drži skupaj brez jajc. recimo krompirjevo testo sem delal že brez jajc, ker sem prepozno opazil, da jih je zmanjaklo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
A kvasovke (oz. glive na splošno) se pri veganih štejejo med živali?
evil.gif

.. mislim tako, potem, nekako ... bolje da kar umreš, saj vsak dan vdihneš en miljon miljard takih in podobnih živalic!
grin1.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
PumaX lahko ji pripraviš tudi prebranac. Ali pa vege hrenovke.

Utiševalec: saj se pečeno zelenjavo lahko pripravi za vse, vzame skoraj isto časa če popečeš malo več. Pri mojih piknikih in žarih vsi z veseljem jejo (poleg mesa) tudi pečeno zelenjavo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Sicer ni najbolj primerno za na piknik ampak jaz bi ji spesnil kako dobro župco. VEM
grin1.gif
, da bi jaz z veseljem posrebal župco, če bi bil vegan.
Špinačno z mandlji recimo, ingverjevo bučno, proseno, koromačevo, brokolijevo s pinjolami,...mmmmmm...;) potem so tu razni namazi,....pečena polenta,....
Sem kar lačen ratal.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pa mal sojine gor, pa mal zelenjavce na žaru, paprika, bučke, jajčevci, spet kapljica sojine gor pa je
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Imam sodelavko veganko (je samo sir od živalskega izvora) pa je najbolj vesela solate - kakršnekoli, pa krompirja (pečen, pomfri... glavno brez mleka masla in podobnih stvari). 95% kar gremo na malico naroči solato + pomfri
smile-1.gif

Tako da nebi jaz preveč kompliciral, ko smo imeli piknike je teta vegetarijanka hodila je vedno rekla da bo samo solato pojedla da je to za njo dovolj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
VSE skoraj se da narediti na veganski način. Nadomestkov za jajca je ogromno (koruzni škrob+voda, zmleta lanena semena+voda, banane, jabolčni sok...). Ne razumem čudenja
grin1.gif

Kruh je pa ja lahko narediti veganski (tak z jajci je že skoraj pecivo
grin1.gif
). Pa zraven kak namaz. Hummus itd.
Pa peciva so najlažja, če želiš vegansko.
Malo pozno je sicer. Imam knjigo, ti lahko pošljem pa mogoče dobiš idejo.

Falafle lahko narediš! So super tudi hladni.

kakšne fafalne?
confused-1.gif