Veganka na pikniku

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jutri bo piknik za cca 40 ljudi... me drugim bo tam moja sestrična, ki je veganka že kar nekaj let.

Kaj ji razen surove zelenjave (paradižnik, paprika,...) pripraviti, da bo sploh lahko kaj z nami pojedla?
Pripraviti moram že danes doma...kajti kakršnokoli pečenje na ražnju, kjer se drugače peče meso, menda ODPADE
uf-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Prosi jo, da naj ostane doma, ker je nadlezna in dela folku nepotrebmo delo? Naj si sama travo prinese. Ker grem stavit, da ce je otro-vegi bo ziher kdaj odvalila kako je meso umor...
smile-1.gif

Drugace pa:
* Tzaziki
* Doma peceni jajcevci s cesnom
* Pecene paprike z skuto ali kajmakom
* Jagnjetina (jagnje ni meso, jeboga)
* Sopska solata
* Sojini / Krompirjevi polpeti

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Prosi jo, da naj ostane doma, ker je nadlezna in dela folku nepotrebmo delo? Naj si sama travo prinese. Ker grem stavit, da ce je otro-vegi bo ziher kdaj odvalila kako je meso umor...
smile-1.gif

Drugace pa:
* Tzaziki
* Doma peceni jajcevci s cesnom
* Pecene paprike z skuto ali kajmakom
* Jagnjetina (jagnje ni meso, jeboga)
* Sopska solata
* Sojini / Krompirjevi polpeti

467716-post_slo.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Pa dajte no
frown-1.gif

Res nisem napisala posta, ker nimam kaj za delat ... ampak ker rabim KONKRETEN RECEPT za kako stvar, ki se lahko pripravi danes doma in se jutri je HLADNA !!

Če kdo ne ve, kaj je VEGAN: http://www.bodieko.si/veganstvo-za-zacetnike
Odpadejo jajca, mleko, med,...

Pride pa na moje praznovanje, jaz sem jo povabila, ni problematična, ne utruja drugim s tem... jaz spoštujem, da je veganka, čeprav tega ne razumem najbolj, da se nekdo odloči za to...
Je čisto OK in si vedno s seboj prinese svoje sendviče. A rada bi ji naredila pač malo usluge in ji vseeno pripravila vsaj eno stvar...če bom ostalim drugim pripravila 50 stvari
zmaga.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Pa ajte no
frown-1.gif

res nisem napisala posta, ker nimam kaj za delat ... ampak ker rabim KONKRETEN RECEPT za kako stvar, ki se lahko pripravi danes doma in se jutri je HLADNA !!

Če kdo ne ve, kaj je VEGAN: http://www.bodieko.si/veganstvo-za-zacetnike
Odpadejo jajca, mleko, med,...

Pride pa na moje praznovanje, jaz sem jo povabila, ni problematična, ne utruja drugim s tem... jaz spoštujem, da je veganka, čeprav tega ne razumem najbolj, da se nekdo odloči za to...
Je čisto OK in si vedno s seboj prinese svoje sendviče. A rada bi ji naredila pač malo usluge in ji vseeno pripravila vsaj eno stvar...če bom ostalim drugim pripravila 50 stvari
zmaga.gif

467716-post_slo.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
kombiniraj kaj z jajčevci par kapljic oljčnega olja začimbe, mogoče pečeni paradižniki polnjenji s tofujem, malo začinjeni s čilijem...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pri veganih odpade kajmak, skuta.

Fak, sorry. Prebral "Vegetarjanka", ne "veganka".

Nimam idej. Noz za harakiri?

Gres zjutraj po en dober kruh, malo olivnega olja notei, rukola, paradiznik, bazilika, pa naredis sendvicke/kanapejcke? Ce ti ne pasejo jajcevci lako popeces bucke?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
aha še ena ideja spinačna solata s praženimi pinjolami, bučno olje + balzamični kis, to je meni top šit

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pri veganih odpade kajmak, skuta.

Fak, sorry. Prebral "Vegetarjanka", ne "veganka".

Nimam idej. Noz za harakiri?

Gres zjutraj po en dober kruh, malo olivnega olja notei, rukola, paradiznik, bazilika, pa naredis sendvicke/kanapejcke? Ce ti ne pasejo jajcevci lako popeces bucke?

Kruh odpade...not so jajca
smile-1.gif

Notranjc: kaki bodo pečeni paraižniki, če to anes spečem in jutri nesem na piknik?
rolleyes-1.gif

Bom pogleala še tvoj link...

Najboljše kar sem do seaj videla je, a spečem neke zelenjavne polpete s kakimi ovsenimi kosmiči... Ampak, kaj se bodo polpeti BREZ JAJC držali skupaj???
uf-1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
VSE skoraj se da narediti na veganski način. Nadomestkov za jajca je ogromno (koruzni škrob+voda, zmleta lanena semena+voda, banane, jabolčni sok...). Ne razumem čudenja
grin1.gif

Kruh je pa ja lahko narediti veganski (tak z jajci je že skoraj pecivo
grin1.gif
). Pa zraven kak namaz. Hummus itd.
Pa peciva so najlažja, če želiš vegansko.
Malo pozno je sicer. Imam knjigo, ti lahko pošljem pa mogoče dobiš idejo.

Falafle lahko narediš! So super tudi hladni.

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Vem, da sem malo pozna
smile-1.gif

A prejnje ni sem pekla peciva, pripravljala za vse ostale ljudi, danes sem se pa nanjo spomnila.
In ker imam čas danes zvečer...pa bi jo malo presenetila. Vsi jo imamo kar malo "grdo" zarai tega, ker se je odločila za veganstvo
redface-1.gif

Kaj pa kaj takega??
http://veganskakuharija.blogspot.com/2012/04/zelenjavni-polpeti-z-ovsenimi-kosmici.html
ali
http://www.uglasena-kuhinja.com/2012/04/vegansko-in-poceni-lecini-polpeti.html

Če danes zvečer spečem, bo jutri za kosilo po moje še čisto OK za pojest...pač hladno bo!??

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Bučke ji speci na ločenem žaru, dovolj ma

Ni posebnega žara. Je samo eden, na katerem pa se vedno peče meso. TO pa ne velja
frown-1.gif

Ce je sam en zar in hoces piknik topel obrok vrzi gor ponvo, v ponvi pa na snite poprazis, paradiznike, bucke, jajcevce, zacinis kot ze pise itd, a ni to dost?