Vegani zopet v akciji

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.273
5.640
113
ozze .....zadnjič ko sem te vprašal kako so vegani razkrinkali to afero....prebral v članku iz večera..... :)

Model jedel meso kljub temu da je vegan...
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Glede na tvoje pametovanje v zadnjih postih bi si človek lahko povsem upravičeno mislil, da se brez dvoma JE spremenilo in ti tudi točno veš kaj.
Resnica je seveda povsem drugačna....
Če so Celjske mesnine v teh 12 letih pridobile kakšnega močnega kupca iz tujine, potem se mogoče je. Nekateri imajo poleg rednih tudi nenapovedane kontrole in tam se marsikaj najde. Kolikor vem, prodajajo tudi Hoferju in Lidlu.
Lahko se pa tudi motim.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.967
16.092
113
No sej, kot sem rekel. Drugim pametuješ, kot da sama točno veš kako in kaj, realnost je pa v drugih sferah. Klasika.
 

B81

22. jul 2007
37.423
10.764
113
Evropska direktiva je tu marsikaj uredila, v teh 12 letih. Namesto prejšnjih kolin prosto po Prešernu se zadeve sedaj dogajajo v nadzorovanih nekaj klavnicah. Plačaš, :oops1:, u p.m. , ampak nadzor pa je.
Za kontraband je pa vedno bilo in vedno bo, torej prostor.

Stvar kulture torej.
Placas 25 eur, wtf je to kaki dnar, pa dobis pujco v kosih iz hladilnice. Kje zivite sploh eni...
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Kdo to trdi? V Sloveniji se je po halal standardih klalo že v času Jugoslavije, pa tam do leta 2015 nekateri niti vedeli niste za to.

Klavnica pri nas je orientirana tako, da tista krava gleda nekam proti jugozahodu ... kwa pa vem, tja proti španiji ... to že ne more biti "halal".
 

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
FB_IMG_1549120095094.jpg
 

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Slovenija je smetišče za nekatere kategorije mesa

nekaj odlomkov:

V Sloveniji vlada mesni kaos. Kmetje najboljšo živino prodajajo v tujino, od tam k nam prihaja ceneno meso, mesnopredelovalna podjetja hirajo… »Smo smetišče za nekatere kategorije mesa, ki so v drugih državah odveč, zato jih pošljejo k nam. In slovenski trg je tako majhen, da ga lahko sesujeta že vlačilec ali dva mesa po dampinških cenah,« opozarja Mitja Vodnjov, direktor Loških mesnin in Loške zadruge.

Leta 2017 je iz drugih držav k nam prispelo 106.000 ton različnega mesa in mesnih izdelkov, skoraj polovica od tega je bila svinjina. To ne preseneča, kajti pred razpadom Jugoslavije smo v Sloveniji na leto zaklali 800.000 prašičev (Avstrijci 1,8 milijona), danes jih le še okoli 250.000 (Avstrijci šest milijonov), samooskrba s svinjino pa je padla pod 30 odstotkov. Pri govejem mesu je Slovenija sicer še samooskrbna, a je od 25 do 30 odstotkov sveže govedine in izdelkov, ki jih zaužijemo, kljub temu iz tujine. V zadnjih petih letih prihaja k nam vse več govedine iz Litve, in sicer kategorije poceni mesa, ki praviloma ne konča v trgovinah, ampak v gostilnah in javnih zavodih. »V šolah, vrtcih, bolnišnicah… je govedina povečini bistveno slabše kakovosti, saj je sistem javnih naročil še vedno tak, da je ključno merilo najnižja cena,« poudarja Mitja Vodnjov.

Slovenski kmetje, zadruge in prekupčevalci po drugi strani živo govedo prodajajo v tujino, največ v Avstrijo in Italijo, zadnja leta vse več tudi v Libanon, kamor iz koprskega pristanišča potuje štiri dni, v ladijskih hlevih pa živalim lakoto potešijo tudi s krmo primorskih in kraških kmetov. Lani je po podatkih uprave za varno hrano iz Slovenije šlo skoraj 50.000 živih govedi, daleč največ (27.400 živali) v avstrijske klavnice, sledi Italija (16.908), na tretjem mestu je že Libanon (3370). Približno 800 živali je v to bero prispeval zgolj Štefan Cigüt iz Noršincev v Prekmurju, lastnik ene največjih slovenskih kmetij.

Posnetki kažejo mučenje goveda v hrvaškem pristanišču, od koder potuje v Libanon
 

B81

22. jul 2007
37.423
10.764
113
Pravijo, da KZ Rače v svoji mesnici prodaja izkljucno domace meso. Ve kdo kaj o tem?