VBS leasing-za odvzem vozila pavšalna faktura

Ali je VBS leasing opravičeno izdal fakturo v višini 660,00eur za stroške odvzema. glede na to da je

Rezultati so vidni samo po glasovanju.
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Par dni nazaj sem videl fakturo ki je bila pri odvzemu vozila, vključno z vleko, prevzemom, izdajo, etc...skratka vse zadeve, je bila postavka za 320€ .

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čist tko, če si spremljal celo temo, je rekel da mu je ostalo še nekaj obrokov. Torej če je 600 EUR 1% od dolžnega zneska je to še 60k EUR. Huda makina. Ali pa ima VBS lizing kavbojske metode. V kar sem se pa posredno že prepričal ob drugačni priložnosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ugibam da 1%. definitivno ej pa po ceniku. a si predstavljaš, da firma VBS leasing velikosti, najetih pravnikov itd..naredi kiks in izda račun brez osnove v ceniku.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Ok, se strinjam z vse, tem BS okoli lizinga in kupovanju tistega kar si lahko privoščiš, ampak zgoraj v tekstu je en "catch":

Če v pogodbi res piše tole, potem se račun komot zavrne:

Citat:
V pogodbi piše pod XIV. člen 4. Lj je po razdrtju pogodbe dolžan takoj vrniti vozilo na svoje stroške na kraj, ki ga določi VBS.Če vozilo ne vrne sam, vnaprej pooblašča VBS za odvzem vozila in se obvezuje, da mu bo to omogočil ter mu poravnal vse stroške v zvezi odvzemom.

Iz zapisnika o prevzemu predmeta leasinga je jasno napisano pod opombe: da sem vozilo sam dostavil do skladišča VBS.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Samo strošek odvzema me zanima. Ne neplačil. Nikoli nisem imel leasinga, samo sprašujem. Zakaj bi bil strošek odvzema avtomobila vezan na vrednost avtomobila? Gre za storitev. Kot, da avto operejo. Me res zanima, koliko več stroškov imajo z odvzemom Mercedesa S, ali pa Mercedesa A? Potrebno je opraviti natanko iste stvari.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Citat:
@Evrofil: ne vem, jaz imam z njimi čisto OK izkušnje. Če plačuješ tako kot je treba (cca 2x v treh letih kolkor sem imel leasinga sem zamudil, po 3 dnevih dobil opomin), potem ni problem. Sicer pa se leasinga pač ne greš - I guess?

ok.. če hočeš povedat, da si reden plačnik ok..., to se prav da izkušenj nimaš, al kaj hočeš povedat. Misliš da userji na tabli ne vedo, če plačuješ leasing da težav ni.
hysterical-1.gif

Tema je namenjana deljenje izkušenj uporabnikov z leasing bajtami, kako pauhajo komitente ob morebitnih nerednih plačilih..

Medtem pa glavni mod pametuje, da težav ni, če redno plačuješ....
Potem učiš druge uporabnike, da ne spamajo... .
bonk.gif

sicer sem ti že napisal, tak mod taki userji...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Samo strošek odvzema me zanima. Ne neplačil. Nikoli nisem imel leasinga, samo sprašujem. Zakaj bi bil strošek odvzema avtomobila vezan na vrednost avtomobila? Gre za storitev. Kot, da avto operejo. Me res zanima, koliko več stroškov imajo z odvzemom Mercedesa S, ali pa Mercedesa A? Potrebno je opraviti natanko iste stvari.

ne vem..recimo da maš parking. nudiš depo prikolic. recimo.
a bi bila cene za vseh priklic dimenzij 5,5 * 2,35 ista?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik problemout pravi:

bonk.gif

Kaj tebi ni jasno? To je priblizno tako, kot se folk pritozuje, da so dobili kazen od policajev. Ne delaj prekrska, in ne bo kazni. Placaj takrat ko moras, pa ne bo problemov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
preveril pogodbo od VBS-a (res da iz leta 2005 tako da vpr če je še enaka) notri ni bilo nič zapisano glede % stroškov. samo da mora LJ vozilo dostaviti na VBS.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Še enkrat tema je jasna, kaj tebi ni jasno pa ne vem. Vsi vemo, da pri rednem plačilu ni nobenih problemov. Po podobnem primeru, pa se znajo razlikovati te bajte po stroških.....

Rad talaš neke moralne floskule vidm. Odgavarjaš pa tretja pitanja. Ogovor bi bil, da je to normalna vrednost ali pač ni, da je recimo pri skb leasingu pol ceneje.

Marsikomu v tej naši državi, se je v času recesije zgodilo marsikaj, izguba dohodkov, službe, izredni odhodek itd... Do neplačil pride oz do zamika plačil, za kar ravno niso odgovorni samo leasingojemalci..

Še enkrat tema gre o višinu stroška (opravičenim, ali neupravičenem)...

Seveda pričukejem zopet tvoje moraliziranje o rednem plačevanju, za kar si odpri svojo temo.

Lahko ti dam pa primer debilnosti:
Nekdo pač hodi v hribe, si zlomi nogo... Nato pa pride uporabnik in začne, to se nebi naredilo če bi ljudje ležali na kavču. Tvoje tip spamanja...........

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik problemout pravi:
Citat:
@Evrofil: ne vem, jaz imam z njimi čisto OK izkušnje. Če plačuješ tako kot je treba (cca 2x v treh letih kolkor sem imel leasinga sem zamudil, po 3 dnevih dobil opomin), potem ni problem. Sicer pa se leasinga pač ne greš - I guess?

ok.. če hočeš povedat, da si reden plačnik ok..., to se prav da izkušenj nimaš, al kaj hočeš povedat. Misliš da userji na tabli ne vedo, če plačuješ leasing da težav ni.
hysterical-1.gif

Tema je namenjana deljenje izkušenj uporabnikov z leasing bajtami, kako pauhajo komitente ob morebitnih nerednih plačilih..

bonk.gif

Prav imaš, se posipam s pepelom, storil sem napako, ker sem napisal kakšne so moje izkušnje z VBSom in objavil svoje razmišljanje.

I am off... do naslednjih kršitev v tej temi.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
No če pride do situacije, da se ne more plačat kak obrok je prva dolžnost leasingojemalca, da se o tem pogovori z leasingodajalcem. Ponavadi lepa beseda lepo mesto najde. Če pa se delaš francoza nosiš posledice sam. Ponavadi finančne .......

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Sam mam leasing na skb... plačujem redno, sploh ne vem da obstajajo, videl sem jih pri podpisu pogodbe v avtohiši in to je to, zdej ne vem da obstajajo..

Izkušnja... no ja kakor za koga... Mene predvsem zanima, kakšne so izkušnje in predvsem stroški userjev, ki sem jih zgodi, kot odpiralcu teme..

Moje mnenje, da ne ti ne jest nimava izkušenj.... Fajn je pa kej zvedet, če te kdaj doleti to... In natolcevanja, češ če plačuješ je vse ok, so spamanje te teme.

to, pa je izkušnja.... no vsaj zame...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Oprosti, finančne posledice nosiš verjetno v vsakem primeru, če nič druzga zamudne obresti. Kr se napisanega tiče, pa pomojem kakor kje.. Zna se zgodit, da problemi jemalca leasingodajalca ne zanimajo. Nekatere pa.... Razlike med hišami vsekakor so... Pavšalno sem prebral temo in vsekakor je bil leasingojemalec do neke mere kooperativen, saj jim je sam dostavil vozilo in nato plačal zamujene obroke...

tko da... tole je bolj stara šola, kar govoriš... odvisno od hiše do hiše?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kaj tebi ni jasno? To je priblizno tako, kot se folk pritozuje, da so dobili kazen od policajev. Ne delaj prekrska, in ne bo kazni. Placaj takrat ko moras, pa ne bo problemov.

Ni tako.

Oderuške obresti so v Sloveniji prepovedane z razlogom. In so precej bolj primerne za sopostavitev oderuški pavšalni fakturi (če gre verjeti OPu) kot prometne kazni.
smile-1.gif

Pa izjave "če ne zmoreš plačevati, ne kupuj" so precej pretenciozne in pokroviteljske, glede na to da se finančna situacija v srednjeročnem obdobju pač lahko bistveno spremeni in to ni nujno odvisno samo od tebe. Če dam en aktualen primer: Meblo a+a je imel 5 let nazaj (2007, pred krizo) verjetno odlično bonitetno oceno in nobenih problemov v poslovanju. Sedaj ima po Biziju oceno 3/100. En član middle managementa je glede na vse kazalce leta 2007 brez skrbi lahko vzel lizing za enega novega BMW-ja, ker pač ni bilo nobenih znamenj, da bo čez 5 let na cesti. Malo karikirano, ampak upam, da je point jasen...
smile-1.gif

P.s. Nekako je jasno, da imaš 'dobre' izkušnje, če je edini stik s posojilo/lizingodajalcem ob podpisu pogodbe. Takrat so večinoma vse izkušnje dobre. Tudi z vsakim vaškim mehanikom imaš lahko dobre izkušnje, če ti je na vseh avtomobilih do sedaj menjal le olje in tistih par filtrov. Razlike se pokažejo, ko kaj ne gre po načrtu...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all Glede zamude pri plačilu... Do nje lahko pride nehote že tako, da tisiti ki izdaja položnice ne preverja v praksi kako pride datum plačila (ali je to delovni dan, sobota, nedelja). Si na službeni poti... Poštar ti ne dostavi pošte (se dokaj redno dogaja)...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
sej sem povedal, razlogov je lahko več, ampak največkrat so taki, da ni denarja oz ni plač.... to sem hotu povedat. Ta tema pa gre v stilu če plačuješ nimaš težav...

res pomagamo uporabniku z problemom. Mislim, da tega do danes ni vedel. Predvsem pa izkušnje leasingojemalcev, ki redno plačujejo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.