Moj prvi avto je bil R 19 CHAMADE 1.4, letnik 1991 limuzina. Nabavil sem ga leta 2003, se z njim vozil cca 1 leto. Po malo manj kot enem letu me je začel jeziti vžig (problemi z zaugom). Ko so se začeli problemi z zaugom, mi dva različna mehanika nista znala pomagat, en od teh je bil uradni servisr za renaulte. Potem se že začel razmišljati o novem mlajšem rabljenem oplu astri karavanu prve generacije. Poberem mati v službi (oba sva takrat delala v okolici Ljubljane), grem v Lesce gledat eno tako astro v dizel izvedbi. Na poti dom v nepreglednem levem ostrem ovinku pripelje en frajer napol po mojem pasu in mi konkretno karambolira celotno levo stran avta. Seveda zavarovalnica oceni totalko in tako je avto po enem letu in enem mesecu šel od mene kot razbitina. Še danes mi ni jasno, kako sem takrat preprečil čelni trk.
To je bila prva in po mojem za kar nekaj časa zadnja limuzina v moji lasti. Obožujem avtomobile s čimbolj odsekanim zadkom. Moj tretji avto ima zelo odsekan (navpičen brez kakšnih vodoravnih podaljškov) zadek.