Varčevanje -kje?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Garancija ni brez vsake podlage, ampak ima zakonsko podlago. V nekriznih časih pač vlada obično tržno gospodarstvo in takrat država ne jamči nič, jamčijo pa banke vzajemno za tistih nekaj evrov. Ko banka propade vlagatelji dobijo kar dobijo. Vsak posameznik ima možnost izbirati v katero banko bo naložil denar. Zdaj, ko je pa vsesplošna recesija je pa država, zaradi preprečitve panike in puljenja denarja iz bank, razpisala neomejeno jamstvo, kar je prav. Nekatera območja so bolj prizadeta, druga manj, naši so ocenili, da pri nas ni take panike in so si dovolili narest, kar pač so. Če gre pa vse v maloro, potem pa tudi, kot je že nekdo prej omenil, zlate palice ne pomagajo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ker imam namen kupit nekaj delnic NKBM ti pa si napisal prste proč od NKBM unikredit in SKB da je ena od teh imela veliko obveznic lehmana lahko vsaj poveš če je NKBM dokaj čista? Danes je bil 10 evski bnakovec dovolj za eno delnico NKBM pa se mi zdi to dokaj ugoden nakup.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ej tega ti noben ne bo znal povedat če se ga splača kupt al ne. Kupi pa boš videl če si se odločil prav
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj te nisem vprašal če se mi splača to mi itak nobeden ne ve svetovat ti mi samo povej če je bila glvanina njihovega denarja naložena v lehmana?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Glavnina ne, drugače bi bil zdajle že konec stečajnega postopka
grin1.gif

Bojda pa kar lep del
rolleyes-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz ne bom nič umikal, kar sam si natakni plašnice nazaj. Državna garancija je nateg, to je pač dejstvo.

Moje (ne)zaupanje nima nobene veze s člankom. Poišči malo po forumu, nekoč sem namreč že pisal, da se na garancije pokakam. Predvsem garancije tujih držav (recimo Diba ima garancije Republike Avstrije).

Članek (reklamo) je pa napisal nekdo, ki se preživlja s preprodajo zlata. Čudno, ha?

Kaj boš počel z zlatom, če gre vse v maloro? Takrat bo tudi zlato vredno enako kot navaden kamen iz Save. Vredna bo pitna voda in hrana. Tako da je zlato v bistvu še najbolj neumna varianta.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz ne bom nič umikal, kar sam si natakni plašnice nazaj. Državna garancija je nateg, to je pač dejstvo.

Moje (ne)zaupanje nima nobene veze s člankom. Poišči malo po forumu, nekoč sem namreč že pisal, da se na garancije pokakam. Predvsem garancije tujih držav (recimo Diba ima garancije Republike Avstrije).

Članek (reklamo) je pa napisal nekdo, ki se preživlja s preprodajo zlata. Čudno, ha?

Kaj boš počel z zlatom, če gre vse v maloro? Takrat bo tudi zlato vredno enako kot navaden kamen iz Save. Vredna bo pitna voda in hrana. Tako da je zlato v bistvu še najbolj neumna varianta.

V tem primeru je verjetno še najboljša investicija v kmetijo oz. kmetijsko zemljišče. V smislu da če gre že vse skupaj v maloro, vsaj lačni ne bomo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
pa vsaj do 2013 vam bo evropa dajala "obresti" v obliki subvencij. Če pa boste na občini spoznali pravega človeka in bo pol vaše kmetije postalo zazidljivo so vam pa zlate palice padle v naročje

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Kaj boš počel z zlatom, če gre vse v maloro? Takrat bo tudi zlato vredno enako kot navaden kamen iz Save. Vredna bo pitna voda in hrana. Tako da je zlato v bistvu še najbolj neumna varianta.

Kakšni neumni argumenti so to ? Če gre vse v maloro ? A banka bo pa dobra tedaj ?

Če že nekaj primerjaš, primerjaj na isti osnovi, ne pa da si za zlato zamisliš armagedon scenarij, za banke pa blago gospodarsko gripo.

Če banke crknejo, je bolje imeti kaj realnega. Če si pa ne znaš predstavljati življenja brez bank in misliš da če crkne nekaj bank, da je konec civilizacije, potem je zate najbolje da vložiš denar v tri metre vrvi.

Jaz banke uporabljam, ne delam si pa iluzij da bodo neki neznanci pridno plemenitili moj denar ali izgubljali spanec če mi ga zagonijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a palce bodo pa imele vrednost, če ga denar ne bo imel? Edino zlato ki sem ga kupil je bilo pred časom investiranih 700 evrov v verižico!
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Kolikor vem je zlato edina "valuta" ki ohranja neko "stalno" vrednost vse od Egipačnov ali pa še prej....
Težava je edino v tem, da bi ga v primeru totalnega kaosa težko obdržal na varnem mestu (če ga že imaš na "varnem" (SKB sefi)mestu te pa to stane....)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Kaj boš počel z zlatom, če gre vse v maloro? Takrat bo tudi zlato vredno enako kot navaden kamen iz Save. Vredna bo pitna voda in hrana. Tako da je zlato v bistvu še najbolj neumna varianta.

Kakšni neumni argumenti so to ? Če gre vse v maloro ? A banka bo pa dobra tedaj ?

Če že nekaj primerjaš, primerjaj na isti osnovi, ne pa da si za zlato zamisliš armagedon scenarij, za banke pa blago gospodarsko gripo.

Če banke crknejo, je bolje imeti kaj realnega. Če si pa ne znaš predstavljati življenja brez bank in misliš da če crkne nekaj bank, da je konec civilizacije, potem je zate najbolje da vložiš denar v tri metre vrvi.

Jaz banke uporabljam, ne delam si pa iluzij da bodo neki neznanci pridno plemenitili moj denar ali izgubljali spanec če mi ga zagonijo.

Jaz sem optimist. Zato imam 90% premoženja na bankah. Če bi bil apokalipsa-type pesimist, ne bi kupoval zlata, ampak pitno vodo in jo spravil v klet (malo pretiravam, priznam). Ne vidim prav nobene zdrave logike v kupovanju zlata za hrambo na skrivnem mestu. Če se uresniči pozitivna varianta, bo denar na varnem v banki in bo vse OK. Vrednost zlata lahko potone ali pa poleti v nebo, torej je velik riziko. Če se uresniči negativna varianta (da začnejo propadat banke), smo pa že zelo blizu armageddona. Država ne bo zmogla uresničiti svojih obljub, kar pomeni da bodo nekateri izgubili vse. Kmalu bodo začeli veljati samo še zakoni ulice. In takrat bo bolj prav kot pet palic zlata prišla steklenica pitne vode in konzerva tune. Pa morda kakšen AK47, kot je omenil nekdo pred mano.
smile-1.gif

Želim ti veliko sreče pri plemenitenju premoženja v obliki zlatih palic.
cheer.gif