Varčevanje -kje?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kar pusti na NLB...

Vsekakor pa ne dajaj v Unicredit, NKBM in SKB, ne glede na obljubljene obresti
smirk-1.gif

To bo treba pa malo bolj razložit ...

Nič ne bo treba.... zgolj nasvet na podlagi nekaj informacij.

Če se bo pa kdo tolkel po glavi se bo pa itak po svoji krivdi. Upam da se ne bo nihče.

No, kot so že povedali, država jamči za vse depozite, tak da je nekak vseeno kje varčuješ in je dejansko obrestna mera edini relevanten faktor.

Res bi rad vedel zakaj meniš, da bi se lahko kdo po glavi tolkel
confused-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Realne razlage za strašenje okrog zgoraj omenjenih bank ne more biti. Za vloge v celoti jamči država. Tako, da glejte edino na obrestno mero, ki jo ima posamezna banka. Kolikor poznam ima najvišje Probanka 5,65 za 1 leto in 1 dan. Za manj 5,4. Med boljšimi so tako po spominu še Factor banka, deželna banka,.... Če ima kdo kakšen večji znesek pa me naj kontaktira mogoče lahko kaj zrihtam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
O tem je verjetno razmišljala, ko je razpisala neomejeno jamstvo.
Ja, naša vlada res slovi po tem, da razmisli, preden kaj stori ...
tongue-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Spirit kva strašiš no. Tut če gre vse u k****, sj je znesek zavarovan. Če ima pa kdo več kot ne vem kolk je 25, 30k evrov notr pol pa ...
uf-1.gif

Kaj sikaš. To da se bo kdo tolkel po glavi je to zato ker se lahko za nekaj mesecev posloviš od tistega zneska ker je čas povračila tega zneska nekje najmanj 3 mesece. Sploh pa naivno razmišljaš če verjameš da bo Slovenija krila sredstva za vse vloge
bonk.gif
Veš o kakšni količini denarja govorimo?

Tega pa nisem nikjer rekel, da direktno izgubiš denar. Pravim samo da so težave potem z vračanjem vlog. Tko da D. ne sikaj.

@vaginko: ne smem, sem se s podpisom zavezal temu. Rekel bom samo to, da je ena izmed teh bank imela veliko sredstev pri Lehman Brothers.

Bi pa rekel samo to glede zajamčenih vlog s strani države..... država mora pozitivno vplivati na psihologijo množic. Če tega ne bi naredila (kakor tudi je), potem bi narod začel panično dvigati vloge, rezultat tega pa poznamo. Seveda je država dobra prepričevalka.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Se spomnim dedkovih besed, kako je so ga pred drugo sv. vojno pumpali da naj da denar v banko. in res denarj aza skoraj eno hišo je dal v banko, po vojni si je za njega kupil.... štrik za okol vratu-(prispodoba)

Narodnjak: kaki pa so letošnji pogoji?
Jaz poznam samo te nsvs pogoje

Še dobro da si jo obnovil, saj si namesto za "cigarete" dajal za kopalnico. (2evra na dan).
Poglej jaz sem si pa kar garsonjero privoščil
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se spomnim dedkovih besed, kako je so ga pred drugo sv. vojno pumpali da naj da denar v banko. in res denarj aza skoraj eno hišo je dal v banko, po vojni si je za njega kupil.... štrik za okol vratu-(prispodoba)

JA inflacija je k*rba, nobeno varčevanje in vezane vloge ti takrat ne pomagajo. In velika inflacija čaka v naslednjem letu tudi EU in ZDA, tako da so vezane vloge dejansko samemu sebi prst v rit.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Ti vedno take kozle streljaš al si danes še posebej v formi?

@Numy: to oglasno sporočilo bi naj jemali kot relevanten vir, al si se zmotil pri linkanju?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
JA vem ja, nekaj podobnega so mi govorili pred dobrim letom dni ko sem rekel da bo borzni balonček počil (po predvidevanjih določenih strokovnjakov ki tega še niso govorili javno). Pa so se mi prav tako rogali.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
No, pred dobrim letom je vsak približno resen borzni strokovnjak pok borznega balončka bolj al manj glasno že napovedoval. Še vedno mi pa ni jasno od kod tebi ideje o visoki inflaciji. To me pa res zanima, no.

Razen, če seveda nisi česa podpisal in ne moreš govorit o tem
giggle.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Glede inflacije... povej mi kaj je lahko eden izmed banalnih razlogov za nastanek inflacije? Mogoče si boš odgovoru na svoje vprašanje
tongue-1.gif

Ja maš prav, tisto sem napisal dve leti nazaj, se posipam s pepelom za lapsus.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Torej si pok balončka napovedal 2 leti preden se je zgodil. Temu bi pa že lahko rekli lucky guess oz. slab nasvet, če si komu 2 leti nazaj rekel, naj ne gleda borze. Sicer pa mi rahlo dol visi glede tvojih napovedi za par let nazaj (generali po bitki, itd.), če te lahko sodim zgolj po klobasah, ki jih trenutno obešaš na ekoonomski del foruma.

Pomagaj mi pri banalnih razlogih glede inflacije, prosim. Pa naj ne sodi v domeno Nostradamusovih napovedi, ampak ima realne temelje.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Provokatorju tvojega kova (in še kaka beseda bi se našla zate) ne mislim več odgovarjat. Ko te jebe po domače povedano
zmaga.gif

JSt sm povedal svoje, čez čas bomo pa spet videli.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No tukaj moram stopit na stran Spirita, ki je res kakšno leto in pol nazaj napovedal zlom borze in smo se mu res skoraj vsi smejali.

Te pa jaz vprašam, zakaj meniš, da bo takšna inflacija?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nisem jaz napovedal tega, napisal sem samo napoved ene parih maherjev ki so opozarjali na to od koder sem slišal to. In ne ne vrtim se v nobenih takih "posebnih" krogih ljudi.

Glede inflacije.... prvi velik razlog za morebitno večjo inflacijo bo dodatno (tiho) tiskanje denarja s katerim bodo začeli reševati krize multinacionalk, če se te ne bodo kmalu začele same od sebe pobirati iz krize. To se pokaže šele ko pride denar dobro v obtok.

Čeprav pa na videz izgleda da banke spodbujajo umikanje denarja iz obtoka z večanjem obresti, je to vse skupaj bolj ali manj razlog v tem da so postale precej nelikvidne in morajo v kratkem do srednjem roku pridobiti čim več fin. sredstev.
Potem bodo pa verjetno še kakšni drugi svetovni dejavniki ki bodo še dodatno pospešili inflacijo.

Sploh pa, če se pogleda kaj vse se dogaja v svetovnem gospodarstvu, ti že to pove da se ne obeta nič dobrega in smo še kar daleč od dna. Sploh zato ker zdaj še Azija orenk zapada v veliko krizo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz ne bom nič umikal, kar sam si natakni plašnice nazaj. Državna garancija je nateg, to je pač dejstvo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
če je sesutje sistema te tud zlato ne reši. kaj misliš, da boš zlate palice metal v nasprotnika. najboljša investicija je investicija v orožje, saj je edino sredstvo, ki odganja plenilce in nudi samozaščito. zlato plenilce samo privablja.

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj te noben ne sili v zlate palice, samo pogovarjamo se, da je garancija brez vsake podlage. Če v nekriznih časih ne morejo garantirati več kot tiste nekaj €, kako bodo potem zdajle garantirali neomejeno no ? Eni tako zaupate državi, da je kar smešno. Verjetno tudi pričakujete dobre pokojnine ?