Pridem na obisk k otrokom in zagledam v dvigalu viseti takle dopis:
Pustimo ob strani ton besedila (ki se mi sicer pri komunikaciji s 150 odraslimi najemniki in še kdo ve koliko odraslimi družinskimi člani zdi zelo neprimeren - še za v šolo danes ni več). Ideja, da bi najemniki plačevali za stroške vandalizma, se mi zdi kot bi mi nekdo s ključem ali žebljem porisal avto, pa bi šel po ulici in od stanovalcev zahteval denar, da popravim poškodbe.
Ker sem plačnih teh računov, imam seveda ves namen zavračati take postavke. Ali ima upravnik (iin za njim lastnika, ki sta do sedaj bila razumna) sploh kak temelj, da tako postavko vtakne v razdelilnik?
ZADEVA: POJAV VANDALIZMA V STAVBAH
Spoštovani!
Obveščamo vas, da smo v zadnjem času zaznali, da se v vaših stanovanjskih
stavbah povzroča škodo na skupnih delih stavb - poškodovana dvigala,
poškodovana vhodna vrata, vdrti, uničeni in zažgani domofoni, vdrte stene,
polomljena lesena vrata komunikacijskih prostorov, polomljena stikala,
poškodovana ter porisana fasada itd..
V imenu lastnikov stavb Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine
Ljubljana in Stanovanjskega sklada Republike Slovenije vam sporočamo, da
bomo ob ponovnem pojavu vandalizma na skupnih delih stavb, v bodoče
stroške popravil in sanacije nastale škode uvrščali v mesečne obračune stroškov
za stanovanjske obveznosti najemnikom stanovanj na naslovih ***.
Obenem vam sporočamo, da je ob vsakem_ pojavu vandalizma o tem
obveščena policija. Ce bo ugotovljeno, da vandalizem povzročajo
najemniki, gre y tem primeru za kršitev najemne pogodbe in razlog za
odpoved najemnega razmerja
V pričakovanju vašega sodelovanja, dobrih med sosedskih odnosov in urejenega
bivalnega okolja vas lepo pozdravljamo!
Pustimo ob strani ton besedila (ki se mi sicer pri komunikaciji s 150 odraslimi najemniki in še kdo ve koliko odraslimi družinskimi člani zdi zelo neprimeren - še za v šolo danes ni več). Ideja, da bi najemniki plačevali za stroške vandalizma, se mi zdi kot bi mi nekdo s ključem ali žebljem porisal avto, pa bi šel po ulici in od stanovalcev zahteval denar, da popravim poškodbe.
Ker sem plačnih teh računov, imam seveda ves namen zavračati take postavke. Ali ima upravnik (iin za njim lastnika, ki sta do sedaj bila razumna) sploh kak temelj, da tako postavko vtakne v razdelilnik?