Vabilo na pričanje

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
SIstem vročanja pošte je za sodišča in za tiste, ki ti pošiljajo pošto po ZUPu tak, da ko poštar ti prinese pošto domov in te ni doma pusti obvestilo, da te pošta čaka na sedežu pošte in da jo lahko dvigneš v roku 15 dni.
OK, kdaj pa po tvojem začne teči ta 15 dnevni rok in kdaj se izteče?
Torej:
24.5. pismo na sodišču vržejo v nabiralnik in pošta ga prevzame. (ta datum načeloma zame niti ni pomenben)
25.5. poštar poskuša dostaviti pismo in pusti obvestilo (ta del se nekako ni zgodil)
9.6. obravnava ob 10:00
10.6. poštar vrže pismo v nabiralnik.

25.5.2010 + 15 dni = 9.6.2010
Torej pismo bi načeloma jaz lahko šel dvignit (če bi dobil obvestilo) 9.6.2010 popoldne in bi bilo vse po reglcih, obravnava pa zamujena????
Pismo se vedno dvigne naslednji dan, ko je bilo dano obvestilo oz. ko je poštar hotel ti prvič vročit. Torej, 25.5. poštar neuspešno poskuša vročiti pismo. V obvestilu (ki ga nisi dobil, ampak poglej naslednjega ki ga boš dobil) piše, da lahko pismo dvigneš na pošti naslednji dan v tvojem primeru je 26.5.
Torej 2 6 .5.2010 + 15 dni = 10.6.2010

Zato ti je poštar vrgel 10.6. pismo v nabiralnik in ne 9.6.

Pa ne pozabit na to, da sodišče ni bog in batina, da ti bi moral vabit takoj naslednji dan, ko ti prejmeš vabilo, če je vse po peesu. Kaj pa če tisti dan si zmenjen in imaš naprimer izpit na faksu ali kak seminar, ali pa drugo obravnavo na sodišču. Kako boš ti v niti v enem dnevu PISNO obvestil sodišče, da ne moreš priti???
Še vedno trdim, da je sodišče v tovjem primeru bilo šlampasto in da se nimaš kaj opravičevati in niti ne sekirat. Kot ti je Snecer že rekel, tvoja dobra volja je, da jim napišeš dopis. Zato ga kar napiši in obrazloži

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz bi tu imel pripombo in bi rekel, da je rok za dvig iztekel 09.6.2010 in ker do konca tega dne ni dvignil na pošti, so mu naslednji dan pustili v kaslcu.
Sicer bi mu šele 11.06 prinesli v kaslc.

V obvestilu namreč piše da lahko dvigneš že isti dan med 16.00 in 18.00 uro... vsaj pri nas.

Sodišče si je očitno vzelo premalo časa, vendar so računali na hiter dvig, a se ni zšlo.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Aja, maš prav to je med tednom, ker jaz sem nazadnje dobil priporočeno pošto v soboto in je v obvestilu pisalo, da lahko dvignem v ponedeljek.

Točno to kar ti praviš, sodišče je računalo, da bo dvignil prvi dan.....kot da vsak bebo čaka vsak dan ob 7.00 naprej na pošti, če slučajo dobi kako pošto s sodišča
bonk.gif

Mora pa pazit, če jima pooblaščenca oz. odvetnika in je odvetnik pošto takoj dvignil

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Kakšen pooblaščenec ali odvetnik?
Jaz osebno nimam v tem postopku nikogar. Sem le zaposleni, ki je dal neko pisno izjavo o nekem opravljenem delu.
Odvetnika v postopku sta odvetnik podjetja A in odvetnik podjetja B.

Jaz se ne izmikam pričanju, ker v primeru dobljene tožbe bo to (tudi) moj regres in plača.
Če pa gre stvar brez pričanja, toliko bolje, si ne želim imeti izkušenj s sodišči iz prve roke.

Še ena druga zadeva:
sem tudi v postopku spremembe stalnega bivališča. (bojlša polovica hoče tako, zaradi otroka)
Koga moram po koncu potopka obestiti o spremebi naslova? Verjetno svojega delodajalca,
kaj pa sodišče, odvetniki,...? Ali je to stvar delodajalca (tožnika) da uredi naprej?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Hej, samo opozoril sem, da potem ne bo jokanja po nepotrebnem. Za novi naslov obvestiš delodajalca in sodišče, ja.
Na kadrovski se pozanimaj, koga bodo oni sami naprej obveščal, npr. zavarovalnico, kjer imaš osnovno, dopolnilno zavarovanje, pa potem banko, itd....da veš, koga še moraš sam obvestit.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Na kak način pa sodišče obvestim? Je kak obrazec za to?
Ali spet eno priporočeno pismo sodnici?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
sem tudi v postopku spremembe stalnega bivališča. (bojlša polovica hoče tako, zaradi otroka)

Offtopic, a vseeno: a je to kaksno mutenje z otroskim dodatkom ? ("samohranilka", ker sta prijavljena na razlicnih naslovih) Ce je, ti toplo odsvetujem po tem, kar se je zgodilu znancu. Oziroma ce se ze gresta to, potem naj gre ona na drug naslov in imej otroka prijavljenega pri sebi ti.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Edina relevantn določba je 141. čl. ZPP:

Če vročitev po 140. členu tega zakona ni možna, se vročitev fizični osebi opravi tako, da vročevalec pisanje pusti v hišnem ali izpostavljenem predalčniku na naslovu stanovanja. Šteje se, da je bila vročitev opravljena na dan, ko je bilo pisanje puščeno v predalčniku, na kar je treba naslovnika na pisanju posebej opozoriti. Na vročilnici in na pisanju navede vročevalec vzrok za takšno ravnanje in dan, ko je pisanje pustil naslovniku, ter se podpiše.

Torej, začetnik te teme ni bil pravilno povabljen, zato ga zaradi njegove neudeležbe ne morejo doleteti posledice. Citiraš 241. člen, poglej prvi stavek. Če priča, ki je bila vredu povabljena... Če ta pogoj ni izpolnjen, sodišče ne more uporabiti dolčb citiranega odstavka. Na sodišču je, da vabi tako, da se vzpostavi fikcija vročitve pred dnem glavne obravnave.

I

Izbrisan uporabnik #488

Drži, smo ugotovili da ni bilo pravočasno, zato sploh ni moglo priti do udeležbe.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kaj se je zgodilo?
smile-1.gif
ujeli?

O, ne - bistveno "boljse": baba ga je sla tozit za alimente za nazaj in da bo vzela froca, "ker je tip neodgovoren". Jaz se ne bi sel tega (razen v obratni smeri), danes ljudje niso vec normalni.