To je en lep vzorčni primer, kako gnila je naša policija. Kot kaže je tip bil njihov, da bi jim mamilaše špecal, zrihtali so mu vse, najbrž tudi orožje in dovoljenje. Bil je psihič in so ga vseeno krili, celo umor bi prekrili, ampak zavarovalnice niso pustile, da se prekrije resnica, ker niso hotele izplačati zavarovalnine.
Ce bi imel kaj pojma bi ne pisal takih bedarij.
Policija ima svoje vire in informatorje. Njihova identiteta je precej skrbno varovan podatek in da bi jim rihtal orozne liste je nekaj najbolj zabitega kar se lahko nek um spomni. Ker ce ne drugace bi jih tako lahko prepoznal.
Viri in informatorji naceloma ne rabijo orozja. Ker ce dobro delajo pac niso ogrozeni. Ce ratajo ogrozeni jim pa pac poves da srecno in naj zamenjajo druzbo. To niso tajni delavci (ki so policisti in imajo sluzbeno orozje).
Varnostno orozje je tezko dobit. Jaz ga ne morem, pa sem na deovnem mestu ki je v zgornjih 10% po ogrozenosti. Odgovor UE - imate sluzbeno orozje. Abramov/colaric naj bi bil zrtev napada in na podlagi tega je dobil dovoljenje za varnostno orozje. Imel ga je za en kos (pistolo), ostalo orozje je posedoval kot sportni strelec.
Dejstvo je da se je rad druzil s policisti in da jih je nekaj celo nategnil da je zaposlen na policiji oz da dela za policijo. Govorimo o uniformiranih policistih.
Osebno sem opravil razgovor z njim cca 3 leta nazaj in je deloval popolnoma normalen, s to posebnostjo da je veckrat omenil koliko policistov pozna. Aja se disclaimer preden me synthman/membrain cesa obtozi - razgovor ni imel veze s celjsko zadevo.