Torej to nikakor ni res. Motiš se, Apolo pa itak ne ve nič. Je bukselj s polnimi jajci, ki se samo dela pomembnega.
Sem že zelo lepo razložil kako ta zadeva poteka, pa bom še enkrat: Fursa prav nič ne zanima ali imam sredstva gor ali jih nimam. Ko se odloči, izdajo odločbo o blokadi računa in izvršbo terjanih sredstev. Odločbo pošljejo - meni kot dolžniku in moji banki, katera je dolžna takoj blokirati moj račun in poplačati iz njega terjatev. Ko to opravijo, obvestijo Furs da je poplačilo terjatve urejeno, nakar Furs izda novo odločbo o deblokadi mojega računa. Poleg terjatev bodo vsi udeleženi potegnili dol še stroške postopka in to so tolikšni, da se ne greš takega podjetja zlepa ne več.
Vsa ta procedura traja nekaj časa, vmes imaš pa pridno zablokiran račun pa če si Bill Gates z zares polno malho. Zadeva se izvaja prednostno, torej po skrajšanem postopku, torej brez sodišča. Če še vem prav.
Več kot 31 let sem že obrtnik in marsikaj je vmes bilo. Pripetije z davčno so pa vedno boleče. Samo prvič sem uspel nekako zmagati, čeprav sem prav tako lahko požrl vse nastale stroške. Torej takrat ko me je obvestila da obračun prispevkov ni točen, ker ona dobi drugačne cifre. Jaz sem rekel da ni šans, ona pa, da je njen izračun bolj točen. Šlo je pa za zaokroževanje cifer in to v centih tolarjev ali kwa smo že imeli v 90. letih.
Torej potem se ji nisem več odzival, baba je pa sprožila blokado in točno ta postopek kot sem ga zgoraj opisal. Potem sem popenil, pograbil svoj kalkulator in Svetovalca iz revije Obrtnik, ter šel v Brežice kjer smo ročno naredili obračun še enkrat. Šlo je pa za nekje 8 - 10 zaposlenih. Potem so ženske nekaj zavijale z očmi proti stropu kako je to sploh mogoče itd in mi izdale odločbo da imam neko preplačilo davkov, ki smo ga uredili naslednji mesec, da je bil saldo zopet nula.
Naslednji primer sem pa doživel pred kakimi 10 leti, ko pa pri plačah prispevki niso šli naprej. Računovodkinjo sem imel v porodniški in tekoče zadeve je delala žena. pri plačilu prispevkov za delavce je naredila napako pri sklicni številki, proklik je zadevo zavrnil, ona pa opazila ni.
FURS ni nič opozoril (
), ampak samo sprožil blokado itd. Ko sem jih klical da je napaka in da zakaj niso opozorili itd, so mi rekli da se žal postopka ne da ustaviti, ker deluje točno tako kot sem zgoraj opisal. Pa da ne opozarjajo več itd. Ne vem če to ni bilo v času Bratušce
?
Sedaj pa grozljivka! Banka sploh ni črpala iz mojega poslovnega računa, ampak osebnega !!! Od kje pa to? Zablokirali so ga za dva tedna ter črpali denar po kapljicah, vsak konto posebej in pri vsakem dejanju zaračunavali tudi neko pavšalno cifro stroškov postopka, tako banka kot Furs
. Enostavno se ni dalo nič narediti, ker - ko postopek steče, pač steče. Nikoli nisem zvlekel skupaj koliko denarja so mi olastninili. Ker so zyebali transakcije v tako nepregledno zmešnjavo, da je neverjetno.
Tako je to. Verjamem da živimo v isti državi in da so ti postopki po vsej državi enaki. In verjemi mi, da potekajo do pike točno tako.Nimam popolnoma nobene koristi da bi si izmišljeval zgodbe. Tako to gre. Sicer imamo pa nekje v bližini
Mamca, če jo še kdo zna obuditi od mrtvih, pa naj sama pove.