Kakor je meni jasno je Ukc zavarovan za take in podobne primere, samo problem nastane pri zdravniku( psiha). V konkretnem primeru vem da zdravnik psihično zdelan.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
3. Zdravniki bi morali biti obvezno zavarovani pred takimi napakami. V primeru tovrstnega dogodka naj odškodnino izplača zavarovalnica, zdravnik pa naj dela dalje.
Popolnoma verjamem. Ampak izguba licence zaradi ene, resda usodne, napake je vseeno prehuda stvar. Tudi ta zdravnik se bo, vsaj upam tako, prej ko slej pobral. Kaj naj počne brez licence?Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Kakor je meni jasno je Ukc zavarovan za take in podobne primere, samo problem nastane pri zdravniku( psiha). V konkretnem primeru vem da zdravnik psihično zdelan.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
3. Zdravniki bi morali biti obvezno zavarovani pred takimi napakami. V primeru tovrstnega dogodka naj odškodnino izplača zavarovalnica, zdravnik pa naj dela dalje.
Citat:
Uporabnik blustar pravi:
Se strinjam, da je zdravnik že tako kaznovan, ker se sekira zaradi tega. In da ne more izgubit licence zaradi ene napake.
Ampak kar me pa jezi tu pri nas, je pa to, da se ne spomnim primera, da bi te zdravniške komisije dejansko ugotovile zdravniško napako. Torej je bila v vseh primerih, ki so jih presojali, po mnenju zdravnikov krivda nekje drugje in ne zdravnikova. S tem pa res izgublja kredibilnost ta naša zdravniška stroka. Bi jim bolj zaupali, če bi rekli, "ja, tu je bila zdravniška napaka, tu pa ne". Pa drugače načeloma zdravnikom zaupam.
Jaz nič ne zagovarjam dohtarjev, le realno gledam na stvar, kakše so posledice pri enem in drugem, kar žal nisi skapirala. Si ekonomistka, je zaradi tvojih napak že kdo umrl, si že kdaj kaj narobe preračunala, narobe sprintala, nikoli nič nezmotljiva? Od dohtarjev pa eni pričakujete, da bodo nezmotljivi, da se jim nikoli ne bo roka zatresla, ker so plačani za svoje delo. Če se ugotovi, da je bil zadrogiran, pijan ali kaj drugega naj se ga kaznuje, če se je pa med pravilnim posegom zgodila nepredvidena nenamerna težava, ga pa zdaj ne moreš za jajca obesit. Če bi se komu iz moje družine kaj pripetilo, za koliko naj pa tožim? Koliko je pa vreden tvoj otrok, oče, mati, sestra? Koliko € za kilogram žive teže?Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
a) jaz sem ekonomistka. Kot taka, prekleto dobro vem, da se za cisto vsako delo najde delavca. Samo placati ga je treba
b) ker ga PLACAM, mi ni treba zganjati neskoncne hvaleznosti in klanjanja, da se me je usmilil. To vlogo opravlja denar.
c) nihce ne dela pod prisilo (razen ljudi v suznjelastniskem sistemu - kamor pa poklic zdravnika nikoli v zgodovini clovestva ni bil razvrscen)
Te pravljice prodajajte komu drugemu.
Še enkrat. Ni problem v napaki. Problem je v tem, da dohtarji za njihove komisije NIKOLI ne naredijo napak. Še enkrat si preberi moj post zgoraj. Je razlika, če ti nekdo, po tistem, ko si izgubil svojca, laže v obraz, da ni bilo napake ali pa prizna in se opraviči za napako.Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Podpis pod tole!
To, da vsi takoj skočjo, ko se nardi kakšna nesreča je kretensko. Me zanima kako bi se počutili vi, če bi vam ob napaki vzeli možnost opravljanja vašega poklica: "Jebat ga, zajebala si izračun pri bilanci... pejt delat v proizvodnjo"
Ja. Če zanemariš par stvari.Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Na tej skici ta operacija zgleda zelo preprosto, če bi po tem sodil, bi jih verjetno lahko delali mesarji. Če pa vse skupaj pogledam, pa je za tako operacijo potrebnega kar nekaj znanja.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Podpis pod tole!
To, da vsi takoj skočjo, ko se nardi kakšna nesreča je kretensko. Me zanima kako bi se počutili vi, če bi vam ob napaki vzeli možnost opravljanja vašega poklica: "Jebat ga, zajebala si izračun pri bilanci... pejt delat v proizvodnjo"
Še enkrat. Ni problem v napaki. Problem je v tem, da dohtarji za njihove komisije NIKOLI ne naredijo napak. Še enkrat si preberi moj post zgoraj. Je razlika, če ti nekdo, po tistem, ko si izgubil svojca, laže v obraz, da ni bilo napake ali pa prizna in se opraviči za napako.
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
A se ti ne zdi, da je "popravilo" človeškega telesa mal drugačna kot popravilo računalnika? Nekateri imate očitno v glavi, da na operaciji MORA iti vse brez težav čez.... in potem še izjava o odškodninah, da "dobiš enega bogega Cliota za invalidnost". Ja peezda... pol pa sploh na operacijo ni treba it, če nisi sposoben sprejet tega, da je tudi določen faktor tveganja zravn. Sicer pa nevem kakšna tolažba je to, da dobiš za recimo smrt nekega svojca 40k€... a greš na dopust, da lažje pozabiš? Si kupiš nov avto?