I
a misliš, da se da tudi, kaj na socialo zrihtato kot pri državi?Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Vsaka organizacija mora vedeti, kako se bo financirala. To bi lahko bil zgled za državo. Če nočeš plačevati davkov, ne dobiš storitev države (npr. obnovljenih osebnih dokumentov, registracije avtomobila, itd...). Ideje o tem so že bile.Citat:
Uporabnik retro pravi:Narobe svet, ne vem če to ni skregano z versko svobodo, se pa vidi kakšno moč dobiva cerkev ki se je očitno zaradi raznovrstnih škandalov in obsojanj znšla v krizi.
Mislim, da je tak način v Avstriji v Cerkvi že uveljavljen. Če nočeš plačevati cerkvenega davka, pač izstopiš. Če si zaželiš ponovni vstop (npr. krst otroka ali hočeš cerkveni pogreb), plačaš zapadle obveznosti. Preprosto in fer.
Če tisto, kar plačaš za dokumente upravne enote pokrije vse stroške dela in materialne stroške, potem je problem plač v lepem delu javne uprave rešen. Mislim pa, da plačaš neposredno samo tisto, ker več ali manj dobi zunanji izdelovalec dokumenta. Ostalo pa posredno preko davkov.Citat:
Uporabnik binebane pravi:aja pa a misliš, da se da pri nas dobiti potni list zastonj? pa vozniško?
je že prevej let, ko sem dokumente zadnjič delal ampak so bili precej dragi...Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če tisto, kar plačaš za dokumente upravne enote pokrije vse stroške dela in materialne stroške, potem je problem plač v lepem delu javne uprave rešen. Mislim pa, da plačaš neposredno samo tisto, ker več ali manj dobi zunanji izdelovalec dokumenta. Ostalo pa posredno preko davkov.Citat:
Uporabnik binebane pravi:aja pa a misliš, da se da pri nas dobiti potni list zastonj? pa vozniško?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Bog noče priskočiti na pomočCitat:
Uporabnik 8888 pravi:
Forum je trenutno onemogočen, ker nima administratorja. Če je kdo pripravljen moderirati forum, naj piše na szi@rkc.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kaj pa Bog pravi na to. da Cerkev tistim, ki nočejo plačat odreka zakramente?
Koliko je pa Kristus plačal, da ga je Janez krstil?
samo če začneš uvajati nek elitizem kot so to naredili židi potem k tebi radi pridejo bogati zaradi statusnega simbola: jaz lahko hodim v cerkev ti pa ne, ker si reven... aja a pri nas še zakupijo sedeže v prvi vrsti pri maši? menda so nekoč to počeli...Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kaj pa Bog pravi na to. da Cerkev tistim, ki nočejo plačat odreka zakramente?
Koliko je pa Kristus plačal, da ga je Janez krstil?
osmica ga ma ziher zakupljenega dosmrtnoCitat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sedeža se ne zakupi več.
Ooo, pa se.
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
osmica ga ma ziher zakupljenega dosmrtnoCitat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sedeža se ne zakupi več.
Ooo, pa se.
ja še nekaj me zanima... em... a se ti kdaj v naročje vsede?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Jaz sedim na tisti strani kjer sedi gospod župnik, ne na drugi strani oltarja! Te še kaj zanima? NigelM ima prav, zakaj vas to zanima? Zakaj vas ne zanimjo zpravljanje turka, velika penzija gromovnika Stanovnika..?
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Si pa kristjan in Slovan!