V Nemčiji brez zakramentov

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Kolko te pridejo neposredno na letni ravni darovi RKC?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:Narobe svet, ne vem če to ni skregano z versko svobodo, se pa vidi kakšno moč dobiva cerkev ki se je očitno zaradi raznovrstnih škandalov in obsojanj znšla v krizi.
Vsaka organizacija mora vedeti, kako se bo financirala. To bi lahko bil zgled za državo. Če nočeš plačevati davkov, ne dobiš storitev države (npr. obnovljenih osebnih dokumentov, registracije avtomobila, itd...). Ideje o tem so že bile.
Mislim, da je tak način v Avstriji v Cerkvi že uveljavljen. Če nočeš plačevati cerkvenega davka, pač izstopiš. Če si zaželiš ponovni vstop (npr. krst otroka ali hočeš cerkveni pogreb), plačaš zapadle obveznosti. Preprosto in fer.
a misliš, da se da tudi, kaj na socialo zrihtato kot pri državi?
stupid-1.gif

aja pa a misliš, da se da pri nas dobiti potni list zastonj? pa vozniško?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:aja pa a misliš, da se da pri nas dobiti potni list zastonj? pa vozniško?
Če tisto, kar plačaš za dokumente upravne enote pokrije vse stroške dela in materialne stroške, potem je problem plač v lepem delu javne uprave rešen. Mislim pa, da plačaš neposredno samo tisto, ker več ali manj dobi zunanji izdelovalec dokumenta. Ostalo pa posredno preko davkov.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik binebane pravi:aja pa a misliš, da se da pri nas dobiti potni list zastonj? pa vozniško?
Če tisto, kar plačaš za dokumente upravne enote pokrije vse stroške dela in materialne stroške, potem je problem plač v lepem delu javne uprave rešen. Mislim pa, da plačaš neposredno samo tisto, ker več ali manj dobi zunanji izdelovalec dokumenta. Ostalo pa posredno preko davkov.
je že prevej let, ko sem dokumente zadnjič delal ampak so bili precej dragi...
pa če se cerkev že tako ali tako v nemčiji iz cerkvenega davka financira potem naj pač pri teh obredih plačujejo samo materialne stroške, kot trdiš, da se pri nas za dokumente. naj dajo tistih par centov za slanico in to je to, pa še za kakšno svečko...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Kaj pa Bog pravi na to. da Cerkev tistim, ki nočejo plačat odreka zakramente?

Koliko je pa Kristus plačal, da ga je Janez krstil?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Forum je trenutno onemogočen, ker nima administratorja. Če je kdo pripravljen moderirati forum, naj piše na szi@rkc.si
Bog noče priskočiti na pomoč
confused-1.gif

Sam res. Številka 8, toliko se opirate na njega. Pa naj vam že 1x pomaga pri božji madoni. Jaz bi že zdavnaj obupal nad tako neresnostjo, če ne more poskrbet še za cerkve ne, da rabijo imet strelovode.
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Krst je brezplačen.

Nekak tako kot prvi odmerek droge.
evil.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

samo če začneš uvajati nek elitizem kot so to naredili židi potem k tebi radi pridejo bogati zaradi statusnega simbola: jaz lahko hodim v cerkev ti pa ne, ker si reven... aja a pri nas še zakupijo sedeže v prvi vrsti pri maši? menda so nekoč to počeli...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
sedeža se ne zakupi več.

v dosti farah pa se javno razgali kdo je dal za župnjiske potrebe kdo pa ne (pfej) in eni gredo celo tako daleč da napišejo koliko je kdo dal...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Zakaj za cerkev ne veljajo ista pravila kot za ostale državljane? Če navaden smrtnik prejema socialno pomoč mora na državo prepisati nepremičnine. Zakaj za cerkev in njene uslužbence ne velja isto? Kdor želi dajati denar cerkvi, naj ga daje, zakaj ga moram še jaz?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
zaskrbljeni smo, ker moramo plačevati davke, ki gredo cerkvi in cerkvi niti to ni dovolj
obdavčit tiste barabe v kiklah

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kooiko laikov vključno z laikom, ki so si nadeli ime Duhovniki imamo zaposlene pri nas v Deželi? Zakaj imamo predstavnika v vojski? Zakaj jim mi plačujemo prispevke? Kaj imam jaz od RKC, ki nisem njen član?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.069
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sedeža se ne zakupi več.

Ooo, pa se.
osmica ga ma ziher zakupljenega dosmrtno
evil.gif

Jaz sedim na tisti strani kjer sedi gospod župnik, ne na drugi strani oltarja! Te še kaj zanima? NigelM ima prav, zakaj vas to zanima? Zakaj vas ne zanimjo zpravljanje turka, velika penzija gromovnika Stanovnika..?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Jaz sedim na tisti strani kjer sedi gospod župnik, ne na drugi strani oltarja! Te še kaj zanima? NigelM ima prav, zakaj vas to zanima? Zakaj vas ne zanimjo zpravljanje turka, velika penzija gromovnika Stanovnika..?
ja še nekaj me zanima... em... a se ti kdaj v naročje vsede?
evil.gif

seveda nas zanimajo tudi ostale reči ampak, turek je lahko izvoljen ali pa ne... in če nebo izvoljen potem tudi denarja ne bo zapravljal. stanovnik je samo eden in tista njegova penzija niti slučajno ne požre toliko danarja kot rkc. aja pa pa najpomembenjše DRŽAVA JE LOČENA OD RELIGIJE!!!