v največji demokraciji ni huawei

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
mene tu nekaj drugega zanima....tako Microsoft, kot Intel bosta iz tega naslova - tj. blokad - ob določen del prihodka, zaslužka, profita...kdo bo kriv ta izpad? ga bodo preložili na vse druge uporabnike ali bodo tožili vlado USA, ali bodo dobili v ta namen kake subvencije, komepenzacijo iz njene strani?

Vse ta nadomestila bo kril nek drug brand, kateri bo zapolnil verzel. Če pa misliš, da Kitajski trg plačuje to pa se motiš. Tukaj je jabolko spora. Kitajci bi to prodajali nam, ne sebi.

Telefoni se bodo prodajali tudi naprej, tudi če ne bo Huaweja.

Druga stvar je kot sem že namignil, za naše trge ne bodo dali Kitajskega OS gor, ampak bodo iskali rešitve v cusom distribucijah. To jim je edina rešitev. Android SDK pa se ne bo prijel je že poskusil Xiaomi.

Tukaj pokrovke vejo da so v štartu izgubile. Google appsi pa nepogrešljivi del sodobnih telefonov.
Nekateri tudi ugibajo, koliko bo zgubil intel, google, arm...

preprosto nič, saj bo trg nadomestil drug brand, verjetno ne Kitajski ampak Korejski.
Kitajci se ravno tako obnašajo na svojem trgu kot se sedaj Američani, vendar to je zdaj narobe.

I

Izbrisan uporabnik 474

Kateri Google appsi so nepogršljivi? Ker razen Goole Store mi ne pade nič drugega na pamet, pa še to se da komot zaobiti. Prav tako lahko za custom distribucije, kot recimo Linegae OS, ki je open source, potegneš dol gapps in imaš vse kar želiš (tudi Google Store) na kateremkoli telefonu (ki pač lahko poganja Lineage OS).

Kakšne pokrovke imaš ti to v mislih?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Kateri Google appsi so nepogršljivi? Ker razen Goole Store mi ne pade nič drugega na pamet, pa še to se da komot zaobiti. Prav tako lahko za custom distribucije, kot recimo Linegae OS, ki je open source, potegneš dol gapps in imaš vse kar želiš (tudi Google Store) na kateremkoli telefonu (ki pač lahko poganja Lineage OS).

Kakšne pokrovke imaš ti to v mislih?

Kot prvo se ne da enostavno zaobiti, kot ti praviš, ampak more bit telefon rootan, to je prvi isue, ko je rootan nobene banke več ne delajo.
Če misliš da bo običajn folk to delal si pa optimist..

za začetek to....
+ žnj stvari..

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Če bi Huawei odprl kodo se da to uredit tudi brez rootanja.
Kako pa ima potem to urejeno One plus.

I

Izbrisan uporabnik 474

Rootanje je že dolgo stvar preteklosti, pri Lineage OS ne rabiš nič rootat, samo naložiš tar datoteko in to je to.

+ katerih žnj stvari?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Rootanje je že dolgo stvar preteklosti, pri Lineage OS ne rabiš nič rootat, samo naložiš tar datoteko in to je to.

+ katerih žnj stvari?

To seveda ni res (razen roota) bootloader more bit odklenjen! To pa je problem za trust apps kot je recimo banka. Drugače ne dela.
Sicer budalaščina, vendar tako je.

+ updajti? Na katero si obosjojen da čakaš, da ti nekdo zapakira in da na pladenj.

ko odkleneš bootloader ni več problem root, ker ga v sekundi tudi unrootaš... Bootloader pa je problem..

Sicer bo to delala neka ovca z šminko ja.... res uporabno.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.161
113
Je kdo že imel jajca in kupil še nov Huawei telefon? Gledam da p30 pro ni kaj dosti znižan pri operaterjih. Sem pričakoval, da jih bodo zraven SIM kartic zastonj talali...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Je kdo že imel jajca in kupil še nov Huawei telefon? Gledam da p30 pro ni kaj dosti znižan pri operaterjih. Sem pričakoval, da jih bodo zraven SIM kartic zastonj talali...

Sam imam P30 pro.... super telefon. V prednaročilu (telemach) so dajali še uro zraven. Jest sem to vzel.
Still to nima veze s'temo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.161
113
Jaz mislim da še vedno ima veze s to temo. Vseeno se bodoči kupci sprašujejo, če bodo dobili še kak popravek na "pregrešno" drag telefon, ali bodo ostali na tem kaj je sedaj na voljo. Mene še vedno mika zelo dobra kamera na P30, pa nimam jajc vrečt 800 eur za telefon, ki bo obtičal v današnjem času..

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Jaz mislim da še vedno ima veze s to temo. Vseeno se bodoči kupci sprašujejo, če bodo dobili še kak popravek na "pregrešno" drag telefon, ali bodo ostali na tem kaj je sedaj na voljo. Mene še vedno mika zelo dobra kamera na P30, pa nimam jajc vrečt 800 eur za telefon, ki bo obtičal v današnjem času..

Zaenkrat dokaj negotovo, govorice so da bodo obstoječe lansirane telefone pustili pri miru, na novih (modelih) pa bo problem.
Still mislim, da bo Kitajska plačala Trumpu in bo vse po starem.

Je bi en komentar realno napisan, Kitajci vejo da so v štartu pušnili. Sami na svojem terenu delajo točno to, kar počne Amerika. Amerika u bistvu to počne na svojem ozemlju z lastnimi podjetji, lahko pa reče da njihova podjetja ne bodo poslovala z podjetji, ki z pokrovkam delajo.

čisto legalno, ko komunajzerju vrneš milo za drago si fašist, kavbojc, izsiljevalec itd..

obenem pa 420B presežka zatavšajo, kt da nič ni.

Končno en, da tem pokrovkam pove, da ne morjo delat kar čjo. In da gospodarska rast na račun nas ni samoumevna stvar.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a zdej so kitajci krivi, ker mi kupujemo njihove izdelke al kako? in ce imajo gospodarsko rast, nam morjo placat al kaj?? kaksno je to razmisljanje?

men se pa bolj zdi da amerika pocne kar čé...

I

Izbrisan uporabnik 474

Nima model čisto pošlihtano, kaj in o čem gre... Vidiš, da govori o nekih pokrovkah. pa komuniste not vlači... Wok se ponavadi kuha brez pokrovke, tudi hot pot je brez pokrovke... Komunistov pa že dolgo ni več v PRC.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
I

Izbrisan uporabnik 474

No, s tema dvema postoma si pa zdaj dokazal, da nimaš blage veze in samo nekaj trolaš, pač da ti čas mine...

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
:bonk:Ja itak ste to vsi pričakovali.
Ne moreš najboljši telefon trenutno kar zastonj talat. Pa Trump gor ali dol. Še dražje se bodo prodajali. Trump itak še mal pa gre rakom žvižgat.
Jaz sem jih še ene par kupil za dobre čase.