Uvoz avtomobila

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Osebno menim, da boš na MON ali RKC forumih našel več uporabnih informacij.
Če te pa res zanima, katera firma je po mojem mnenju OK, pa napiši ZS, Ne bom reklamiral tule.
Moraš pa vedet, da so vsi po malem "nategatorji" ... noben ti ne bo zastonj uvažal

tims

Zelenc'
27. okt 2020
12
0
1
Dej plačaj si reklamo al pa spyzdi. Če isto vpišeš v google boš dobil samo 1000 zadetkov kako in kje se uvozi avto. bebec.
Osebno menim, da boš na MON ali RKC forumih našel več uporabnih informacij.
Če te pa res zanima, katera firma je po mojem mnenju OK, pa napiši ZS, Ne bom reklamiral tule.
Moraš pa vedet, da so vsi po malem "nategatorji" ... noben ti ne bo zastonj uvažal

Hvala Andrej vsekakor vas kliknem, ker vidim, da tukaj ljudje samo pluvajo.....hvala za prijaznost

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Če pa je slišal že toliko pohval za firmo o kateri sprašuje. In bi jih delil še s tabo.

B81

22. jul 2007
36.927
10.498
113
Reklama gor ali dol...na koncu bos itak dobil nasvet, da se vsedi s kolegom v avto pa si idi sam po avto, kot da nimas kaj pametnejsega za pocet.
Alterjevec v par dneh zasluzi prevec, da bi se mu splacalo samemu po avto :evil:
Vsaj tako se bere tu. Potem pa to stane tolko, to pa tolko, pelji tu, das manj za cestnino, tankaj tam, je cenej...fakdetšit.

Zmeni se, poslji mu tri avte, naj jih gre ekipa pogledat in ti javi. Dobis zgodovino, za vizualne stvari ti bo "jamcil" uvoznik, vse papirje bo zrihtal, ti pa bos dal jurja za to. Tvegas pa doma verjetno se bolj od sloven(a)ca.

tims

Zelenc'
27. okt 2020
12
0
1
In kako ti lahko uvoznik jamči za vizualne stvari? Saj je samo posrednik, kot razumem. Vidim, da imajo vsi zdaj nakup kjer ti dejansko kupiš avto kot fizična oseba, da plačaš samo 16% davek v Nemčiji, oni pa tebi zaračunajo samo njihovo storitev (papirologija, transport itd....). Se pravi ti niso dolžni dati neke garancije, da bo z vozilo vse OK oz. v tem primeru ti more dati prodajalec v tujini? Ali se motim....

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Imamo tukaj kakega resnega "handlerja" da je odziven in zanesljiv za normalno ceno?

Sem kontaktiral lokalce in te od narocia... pa se vsi zgleda, da zaradi bogatije otepajo novih strank.
Jaz pošljem link, on pa mi naj uredi papirje, da ne bom en mesec avto gledal na kakem parkingu od tehničnih in prevoz.
Tak avto, kot ga iščem, če je res dobra cena, gre še isti dan. Tako, da mi nič ne pomaga, če se mi čez 3 dni javi z odgovorm " bi blo za vprašat ja..."

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.721
113
kak ti bo prej papirje zrihtal, to je od fursa odvisno...al mislil da kdo mal s kuverto pomaha???

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
kak ti bo prej papirje zrihtal, to je od fursa odvisno...al mislil da kdo mal s kuverto pomaha???
nekdo, ki par avtov na teden/mesec obrne že pozna tam nekje nekoga, ki zadevo prej uredi, kot če grem sam to delat. Pa tudi mi zna točno povedat kam naj grem in koliko me bo koštalo, da se vse skupaj prej obrne...
Enko kot agent pri nakupu/prodaji hiše... vsaj jaz nisem imel ene skrbi, še pooblastil sem jo lahko, da je namesto mene uredila neke stvari.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.721
113
pozna je mimo, vsaj tako je bilo pred tremi leti, ko je bila norišnica. Notranji nadzori in take fore, noben se nič ni upal. Da se edino na natrofoš na izpostavo ki je manj zasedena...En je v eni temi pisal o kočevju, kao par dni.

EDIT: dandanes bi sicer to moralo iti skora avtomatsko, ker nima več veze z vrednostjo avtomobila in računi in ostalimi mahinacijami..dejnasko bi izračun lahko šel mimo FURS, aplikacija to avtomatizirala, referenti nepotrebni. IMHO.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Takole je bilo s čakanje na obračun DMV lani, Kočevje ni bilo ravnooptimalno:

A se da kje ugotoviti kakšno je trenutno stanje?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne vem kako je na FURS, sem pa danes vprašal na UE MB za registracijo avta - enkrat drug teden vas lahko naročimo; ker sem glih stal pred vrati UE sem vprašal varnostnika, če je na registracijah gneča - nikjer nikogar je odgovoril. :bonk:

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
160
21
18
Ne vem kako je na FURS, sem pa danes vprašal na UE MB za registracijo avta - enkrat drug teden vas lahko naročimo; ker sem glih stal pred vrati UE sem vprašal varnostnika, če je na registracijah gneča - nikjer nikogar je odgovoril. :bonk:
Za vpis zaznamka, da ne smem prodajati avta zaradi olajšave- DMV, sem prejšnji mesec dobil termin na UE čez 13 dni:bonk:. Prej sem dva dni telefonral, sploh ne dvignejo, po e-pošti edino dobiš termin.:bonk::bonk:

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Kar se tiče FURS-a sem v LJ (marec 21) čakal 5/6 dni na izračun. So mi svetovali, da forsiranje/prošnje/klici za prednostno obravnavo delujejo v obratno smer. Da te dajo na kupček za 30 dnevni rok. Če je res ali ne.....

Sem ga pa naročil preko zgornjega linka, svak je bil zadovoljen s storitvijo. Od odločitve za nakup /plačilo, je na en dan natančno napovedala prevzem avtomobila. Vse skupaj 3 tedne.