Ustavljanje kolesarjev na kolesarski z marico

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Včeraj ponoči (okoli pol enih) sem bil priča, ko je kolesarja, ki je vozil pravilno po kolesarski stezi, ustavila policija z marico in to tako, da je z lučmi celo obrnila in se peljala za kolesarjem. Tip je dobil pihat, ne vem pa, kaj je napihal (če sploh kaj), ker sem bil na drugi strani ceste.

Ajde Mahoni, razloži, a je res treba zdaj še kolesarje na kolesarskih stezah ustavljati kot da so največji kriminalci? Me je prijelo, da bi se za njimi zadrl "Inkasanti!", samo so me pomirili, ker bi še jaz dobil kako kazen, ker bi narobe čakal taksi ali kaj takega.

Se spomnim enkrat radijskega poročila, ko je bilo od osmih zadržanih vinjenih voznikov kar sedem biciklistov. Saj zgleda da če boš preveč spil, se boš moral streznit kar v gostilni, ker te bojo še peš ocolali.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ali pa če je bil brez luči. In takih je zelo veliko. Tako kot avioni so tudi stealth biciklisti dejansko močnejši udeleženci v prometu. Sicer so bolj nevarni sami sebi, imaš pa v vsakem primeru veliko sitnosti, če ga zgaziš z avtom.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
652
113
Nič takega, mam kolega, ki je zapustil žurko in raje kot z avtom vzel Bicike-lj in glej ga zlomka po približno 500 metrih vožnje po kolesarski brez ogrožanja drugih razen sebe :9 prislužil nočitev brez zajtrka in 1200 Euričev za bonus.

Mamu jim, sej ni prov da se ulit voziš, lahko bi pa inkasantska služba malo manj intenzivno polnila blagajno, sploh če nikogar ne ogrožaš

lp D

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
se strinjam s tem, da s(m)o kolesarji zoprna nadlega avtomobilistov. tudi sam na kolesu včasih vozim povsem objestno.
podpiram to, da policisti naredijo red tudi tu.
tako kot vožnja brez luči tudi vožnja po kolesarskem pasu v napačno smer kar kličeta po sankcioniranju. če že zaradi drugega ne pa zaradi zaščite avtomobilistov. poškodovani kolesarji in njihovi advokati znajo biti prav pitastični...

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Nič takega, mam kolega, ki je zapustil žurko in raje kot z avtom vzel Bicike-lj in glej ga zlomka po približno 500 metrih vožnje po kolesarski brez ogrožanja drugih razen sebe :9 prislužil nočitev brez zajtrka in 1200 Euričev za bonus.

Mamu jim, sej ni prov da se ulit voziš, lahko bi pa inkasantska služba malo manj intenzivno polnila blagajno, sploh če nikogar ne ogrožaš

lp D

Ne vem, zakaj vsi kot privzeto menite, da kolesarji ne ogrožajo nikogar. Kaj pa drugi kolesarji in pešci? Mene je zadnjič za las zgrešil en [censored] na biciklu, ki je peljal v nasprotno smer po enosmerni cesti. Poznam pa tudi par primerov, ko so se [censored]čine na kolesih s plašnicami na glavi in petardo v riti zaletele v druge kolesarje, v enem primeru se je končalo celo z zlomom roke.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Čist prav je tako, to bi morali početi vsak dan. Kolikrat srečam na poti v službo ali iz nje kolesarje, ki se v temi peljejo brez luči, prevozijo rdečo.
Kljub temu da je kolesarska steza, se raje pelje po glavni cesti, ker ima pač dirkalno kolo.
O vikend rekreativcih, ki vozijo vštric pa je itak škoda izgubljati besede.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Glede na višino denarne kazni je vinjen kolesar na kolesarski stezi enako nevaren kot en Maček, ki ga žge z Espacem kontra po avtocesti.
stupid-1.gif

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Čist prav je tako, to bi morali početi vsak dan. Kolikrat srečam na poti v službo ali iz nje kolesarje, ki se v temi peljejo brez luči, prevozijo rdečo.
Kljub temu da je kolesarska steza, se raje pelje po glavni cesti, ker ima pač dirkalno kolo.
O vikend rekreativcih, ki vozijo vštric pa je itak škoda izgubljati besede.

Točno tako! Jih mam poln k.urac.
Morali bi ji bolj kontrolirat!!!!!
Se ponoči vozijo brez luči pa kr butne čez cesto!
Me včasih ima da bi katerega zanalašč butnil na havbo!
mater jim hebem!
10.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Sam sem v veliki meri kolesar. Večinoma v mestu.
Za vse udeležence v prometu veljajo pravila. Največja anarhija je definitivno med kolesarji. Opremljenost kolesa je v mnogo primerih vprašljiva (luči, zavore, odsevna telesa,...).
Kar se pa tiče alkohola je pa enako kot pri voznikih avtomobila. Pravila veljajo za vse! Povzročitelj nesreče je lahko tudi kolesar!!!
Ni pa mi všeč vožnja nekaterih z "odličnimi kolesi", ki se po cesti opremljeni s kolesarsko stezo, ne morejo voziti po kolsarski stezi. Ampak to je že dreganje v druge sfere...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kolesar ni nobene rdeče prevozil, ker tam ni bilo blizu nobenega semaforja, za luč pa ne vem, a je delala ali ne, se v javni razsvetljavi ni videlo. Pravzaprav je vozil čisto lepo po pravilih, nobenega skakanja sem ali tja. Tako ali tako policaji njegove vožnje niso mogli spremljati, ker so prišli nasproti in nato obrnili za njim.

Bila je tipična kontrola alkoholiziranosti, tipu so samo dali pihat in to je to. Saj veste, nekaj pirčkov in si ob jurja, kolesarja je ob vikendu ponoči tako najlažje dobiti. Me zanima, kdaj bodo začeli tako še pešce na pločnikih ustavljat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Po kolesarski se ne morem peljati ker so tam avtomobili, avtobusne postaje, prometni znaki, pesci....pa se na radar me bodo dobili ker bom sel vec kot 25. Da te obrisejo za 1200 je kruta. Saj pocas bo "sintic" dosegel da bodo pesci ostali brez his, ker bodo sli pijani od soseda cez cesto.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Včeraj ponoči (okoli pol enih) sem bil priča, ko je kolesarja, ki je vozil pravilno po kolesarski stezi, ustavila policija z marico in to tako, da je z lučmi celo obrnila in se peljala za kolesarjem. Tip je dobil pihat, ne vem pa, kaj je napihal (če sploh kaj), ker sem bil na drugi strani ceste.

Ajde Mahoni, razloži, a je res treba zdaj še kolesarje na kolesarskih stezah ustavljati kot da so največji kriminalci? Me je prijelo, da bi se za njimi zadrl "Inkasanti!", samo so me pomirili, ker bi še jaz dobil kako kazen, ker bi narobe čakal taksi ali kaj takega.

Se spomnim enkrat radijskega poročila, ko je bilo od osmih zadržanih vinjenih voznikov kar sedem biciklistov. Saj zgleda da če boš preveč spil, se boš moral streznit kar v gostilni, ker te bojo še peš ocolali.
Vrjetn ga je z razlogom ustavu!

Situacija: petek zvečer (Celovška); ura par minut čez polnoč, zavijam desno gledam v desno vz. ogledalo, pogledam čez ramo orng) - skoraj ustavim da nebi spregledu kakega padalca brez luči in lej ga modela V kontra smer na polno po kolesarski pa brez luči skor na šipo uleti pa se neki maha (v tem kontekstu
stupid-1.gif

@keber: Prosim pojasni mi zakaj si ne zasluži min. 200€ kazni???

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Ksz... Sem ravno iz Dubaia, bog ne daj, da te tam pijanega dobij, peš, na pločniku...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik dentex pravi:

Kaj pa ima veze ogrožanje z kaznimi?????
Če si kršil predpise plačaj, hoteli ste višje kazni, sedaj pa plačujte.

In kakšna je razlika med pijanim kolesarjem, ki nikogar ne ogroža in pijanim avtomobilistom, ki nikogar ne ogroža? Za mene prav nobene, le da za drugega vedno navijate za višje in višje kazni zapore, odvzeme...... a kolesar se vam pa zdej smili lol.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:

To je tako, kot da šoferjev ne bi ustavljali, ker vozijo lepo po cesti.

Sploh pa precej kolesarjev dela prekrške nonstop, potem se pa še arogantno obnašajo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

kaj pa če je bil kakšen stari znanec policije, in je ponavadi vedno nabasan?
kaj če je bilo kolo prijavljenjo kot ukradeno?
kaj če je po opisu ustrezal osumljencu ropa?

eni malo prehitro delate zaključke!

In ja, kazni so za vse jasne.

Hanzi: kakšno glupo razmišljanje. Vozniki imamo tud ovire na cesti, pa se zato ne vozimo po drugem pasu, k je čisto prazen recimo. Za voznike tud veljajo hitrostne omejitve, pa se jih mormo držat. A teb je tok težko peljat 25 po centru, kjer je polno pešcev, busev, avtov??
Treba se bo sprijaznit, da ste ravno tok udeleženci v prometu kot avtomobilisti. In da zadeva funkcionira, je treba upoštevat jasna pravila.

In če moremo že avtomobilisti filat blagajno, naj jo potem vsi udeleženci v prometu!
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Eno vprašanje.

Ko se avtomobilistom prižge rdeča na semaforju in dobijo pešci zeleno. Tista rdeča velja tudi za kolesarje, ane?