USA riots 2020

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
pRoTeStNiKi sE BoRiJo pRoTi rAsiZmU iN pReTiRaNeMu pOLiCiJsKeMu nASiLju :norec:

25.000$ worth Vintage toys stolen from downtown Portland store

aragord-looting-shop-for-george-floyd-lord-of-the-rings.jpg

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Zanimivo, zanimivo - županja Chicaga Lightfoot pravi, da je pred protestniki obvezana zaščititi svoj dom, svojo ženo, svojega 12-letnika/letnico ter sosede in je posledično v neposredni bljižini svojega doma postavila policijske blokade.

Chicago police ban protests near Mayor Lightfoot's home, sparking First Amendment debate

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Se zavedam, da ugibaš a vseeno - nespodobno? Kaj pa ostali, ki se počutijo ogrožene in so ali zarad X razloga nesposobni zaščiti sebe ali pa jim je nespodobno ustrelit človeka, ki je nezakonito na tvojem ozemlju? Poleg tega pa se zakonodaja glede tega razlikuje od države do države in mislim, da v Chicagu ne smeš kar tako počit nekoga, ki je nezakonito na tvojem teritoriju, nisem pa 100%.

Kar se mene tiče je primarni problem v dvojnih merilih, katerih je pri njej ogromno. Ali so pred protesti zaščiteni domovi vseh prebivalcev ne glede na status ali pa nobeden. Poleg tega pa je ona nedavno še prav spodbujala in zagovarjala ter ščitila (pred ukrepi Trumpa) te "mirne" prosteste na več načinov ampak ko pa zadeva "backfires" pa obrne ploščo, kot je bilo že videno pri več ljudeh na vodilnih položajih v teh zadnjih ZDA protestih. Ko so ogrožene njihove riti je treba ukrepat na vsak način prej pa žvižgajo čisto drugo pesem.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Samo tole še, prosim ne me narobe razumet - v končni fazi podpiram dodatno varstvo s strani policije v kolikor dejansko prejema grožnje ipd. in to ni samo PR stunt ampak to se potem reši na drugačen način kot pa da zablokiraš kompletno ulico, saj si s tem zaradi dvojnih meril narediš slabo reklamo in pustiš povsem zgrešen vtis. Ampak ona je jasno povedala na novinarski konferenci, da zdaj živimo v povsem drugačnih/posebnih časih in da se zaradi odrejenih zaščitnih ukrepov ne misli opravičevati nobenemu. Dodaten minus, sploh glede na prejšnje posmehovalne izjave vsem, ki so jo že dolgo časa opozarjali na ogrožanje premoženja in življenja s strani protestnikov pa naj so to bili ali novinarji ali politiki ali pa povsem navadni tam živeči državljani.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.367
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
OK, še zadnja stvar iz moje strani, kar se tiče tega:
- koliko ameriških ambasad na svetu blokira, ne samo ulico, ampak celo četrt? Preveč... V LJ so samo količki in vedno vsaj dva (2) policijska avtomobila in policaji... Ko vozim mimo (raje sicer ne...), samo čakam, kaj bo po meni padlo...

• Haha
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Dobro razstavljen in pokomentiran problem, ki sem ga prej tudi sam že izpostavil:

"She wants to be protected from what she allowed to happen. Asks the same police she hates to protect her. "

Nazadnje urejeno: