USA riots 2020

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Klovn gor al pa dol, Trump ni kriv da so ZDA takšne kot so. To je posledica dolgoročnega načina delovanja in tako je Trump prej posledica oziroma rezultat kot pa vzrok.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in ferdo

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
To pa itak. Država zgrajena na taki zgodovini kot ZDA drugače kot fucked up ne more bit..

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.797
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
Sori sam Trump je večji klovn kot je pa Killary klovnesa... In ja njegovo podžiganje ni nič pomagalo. Tip je zajebal najprej korono zdejp pa se to situacijo s svojimi glupimi dejanji in tviti...
Aja? Koliko vojn je začel? Temni nobelovec je pobil koliko ljudi? Še svojega veleposlanika so žrtvovali.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Ne brihtuj. Država kjer uspe lahko vsak, res pa je počasi začela propadati od 70 let naprej. Ampak glej tvoji propadejo po 80 letih uni pa še vedno brcajo.
Zakaj si tiho pri največji kršiteljici kitajski?
Zato ker to ni tema o Kitajski.
Ki je očitno sicer bolj uspešna zadnja leta kot Amerika.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.797
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
1591758394543.png

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ja, Trump je... hmm.... res milo rečeno zelo poseben ampak pretiravat pa spet ni treba zato ker je to ravno v modi.

Trump je... hmm... skoraj sigurno največji serijski lažnivec med bolj pomembnimi politiki na celem svetu in twitter je njegov peskovnik, kjer je natrosil že sto in eno neumnost, ki jo je pobral iz sumljivih virov in nemudoma razglasil za resnico, ker je ravno ustrezala njegovi trenutni agendi.

Saj lahko se pogovarjamo o njegovi politiki, jo primerjamo z demokrati in tako naprej, ampak na prvo žogo lepiti njegove tweete kot nek argument je pa - v najboljšem primeru - naivno.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Trump je... hmm... skoraj sigurno največji serijski lažnivec med bolj pomembnimi politiki na celem svetu in twitter je njegov peskovnik, kjer je natrosil že sto in eno neumnost, ki jo je pobral iz sumljivih virov in nemudoma razglasil za resnico, ker je ravno ustrezala njegovi trenutni agendi.
Jup, bi se kar strinjal z napisanim.

Saj lahko se pogovarjamo o njegovi politiki, jo primerjamo z demokrati in tako naprej, ampak na prvo žogo lepiti njegove tweete kot nek argument je pa - v najboljšem primeru - naivno.
Kdo pa lepi njegove tweete kot nek argument in kje? V kolikor to slučajno leti na ta zadnji tweet, ki sem ga jaz nalepil na prejšnji strani to definitivno ni bilo mišljeno kot kakršenkoli argument temveč sem ga izpostavil kot nesmisel, nad katerim sem bil presenečen in začuden. Po drugi strani pa me take fore s Trumpove strani glede na njegov že prej oz. malce višje omenjen način delovanja počasi ne bodo več presenečale.
Še vedno pa kljub vsemu Trump ni zaslužen za dandanašnje stanje v ZDA in zato so izjave v stilu "valda da se to tam dogaja, glej kdo je predsednik" enostavno nesmiselne oziroma v najboljšem primeru - naivne.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Kdo pa lepi njegove tweete kot nek argument in kje? V kolikor to slučajno leti na ta zadnji tweet, ki sem ga jaz nalepil na prejšnji strani to definitivno ni bilo mišljeno kot kakršenkoli argument temveč sem ga izpostavil kot nesmisel, nad katerim sem bil presenečen in začuden.

Aham, ok. Potem sem pa narobe razumel tvojo objavo, nevermind then. :)

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Se zgodi. Pa drugače je tudi "my bad", da sem nalepil zgolj začudenega smajlija in ne dodal še kakšnega mnenja v besedi.

• Všeč mi je
Reactions: Runo in Thrivial

gr69

Guru
15. dec 2009
11.591
2.635
113
še v SLO - ampak komaj
...
Še vedno pa kljub vsemu Trump ni zaslužen za dandanašnje stanje v ZDA ...

Samo na ta del (ker z ostalim se lahko samo strinjam) bi jaz dodal, da pa tudi ni naredil nič, da bi kaj izboljšal. Še več - s svojo "neumnostjo" je na nastalo konkretno situacijo samo prilil olja, namesto da bi vsaj malo premislil kaj "blekne".

Pa da ne bo kakega nesporazuma - nikakor ne podpiram izgredov, še celo o smislu mirnih demonstracij imam svoje pomisleke. Seveda pa je / bi bilo treba konkretno policijsko klečanje in njega posledice preiskati in potem po potrebi tudi sankcionirati.
Pa da niti tu ne bo nesporazuma - zavestno klečanje 9 minut nekomu na vratu je umor, klečanje, ker osumljenca ne moreš umiriti, ta ti vse po spisku in grozi, obenem pa njegovi kolegi s "trdnimi argumenti" okoli tebe, pa je ... - no, to pa se naj razišče kaj je in ustrezno ukrepa.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
Še vedno pa kljub vsemu Trump ni zaslužen za dandanašnje stanje v ZDA...
Samo na ta del (ker z ostalim se lahko samo strinjam) bi jaz dodal, da pa tudi ni naredil nič, da bi kaj izboljšal. Še več - s svojo "neumnostjo" je na nastalo konkretno situacijo samo prilil olja, namesto da bi vsaj malo premislil kaj "blekne".
Res je, se strinjam.

Seveda pa je / bi bilo treba konkretno policijsko klečanje in njega posledice preiskati in potem po potrebi tudi sankcionirati.
Pa da niti tu ne bo nesporazuma - zavestno klečanje 9 minut nekomu na vratu je umor, klečanje, ker osumljenca ne moreš umiriti, ta ti vse po spisku in grozi, obenem pa njegovi kolegi s "trdnimi argumenti" okoli tebe, pa je ... - no, to pa se naj razišče kaj je in ustrezno ukrepa.

Se dogaja, vsi so obtoženi ter v obravnavi - tisti, ki je klečal, je obtožen umora, drugi pa pomoči pri temu.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52969205

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jup, bi se kar strinjal z napisanim.

Kdo pa lepi njegove tweete kot nek argument in kje? V kolikor to slučajno leti na ta zadnji tweet, ki sem ga jaz nalepil na prejšnji strani to definitivno ni bilo mišljeno kot kakršenkoli argument temveč sem ga izpostavil kot nesmisel, nad katerim sem bil presenečen in začuden. Po drugi strani pa me take fore s Trumpove strani glede na njegov že prej oz. malce višje omenjen način delovanja počasi ne bodo več presenečale.
Še vedno pa kljub vsemu Trump ni zaslužen za dandanašnje stanje v ZDA in zato so izjave v stilu "valda da se to tam dogaja, glej kdo je predsednik" enostavno nesmiselne oziroma v najboljšem primeru - naivne.
Današnje stanje v ZDA se je pričelo z Reaganom in njegovo neoliberalno politiko, ki je desetine milijonov ljudi potisnila v revščino. Pri tem so najbolj najebali črnci, ki so bili tako vedno na robu revščine. Ob upoštevanju inflacije, se je minimalna plača od leta 1980 povečala samo za 15%, pri tem se je pa BDP kar nekajkrat povečal.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.611
9.823
113
40
MB
Današnje stanje v ZDA se je pričelo z Reaganom in njegovo neoliberalno politiko, ki je desetine milijonov ljudi potisnila v revščino. Pri tem so najbolj najebali črnci, ki so bili tako vedno na robu revščine. Ob upoštevanju inflacije, se je minimalna plača od leta 1980 povečala samo za 15%, pri tem se je pa BDP kar nekajkrat povečal.

jaz bi reko da je precej prispevalo zadnje desetletje spodbujanja takega obnašanja recimo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ne bizija preveč resno jemat.
On je tole prebral:

pa še izrezek, da ne bo dvoma od kje mu ideje:

Neoliberalizacija, ki jo je v ZDA uvedel Reagan, kmalu nato pa se je razširila po vsem svetu, je prinesla nekaj zelo zanimivega, kar žal še ni bilo ustrezno oziroma dovolj raziskano – povzročila je namreč splošno kriminalizacijo.

Neoliberalizacija družbe in gospodarstva vodi v množično siromašenje. Ljudje, ki ostanejo brez službe, in v ameriškem primeru so bili to predvsem Afroameričani, se začnejo ukvarjati s kriminalom.