Urgenca in čas poškodbe

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Ne vem, če tole drži za povsod. Tašča je npr. ravo v tem času v Celju dobila bergle na reverz. In tudi že prej, kolikor mi je znano, so jih od drugih pacientov terjali nazaj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Glede omejitev ur: se še kako strinjam. Ampak za kaj takega imamo zdravnikov vsaj pri nas veliko premalo (5x, 10x - ne vem)...
Pravijo da jih je štiristo na zavodu za zaposlovanje, po medijih jamrajo kako ne dobijo zaposlitev kljub dodatnemu izobraževanju v priznanih ustanovah v tujini kamor jih je ”napotil delodajalec”.
Kaj je zdaj res?

Zdravniki so del JS, ki ima prepoved zaposlovanja, oziroma mora zaposlovanje celo zmanjševati za 1% letno. Če bi jih nekaj zaposlili, bi pa vsi vpili, kako JS spet raste.
evil.gif
In to nima veze s šparanjem, ker sedaj zaposlujejo penzioniste po podjemnih pogodbah, kar je bistveno dražje, kot če bi koga redno zaposlili.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Zdravniki so del JS, ki ima prepoved zaposlovanja, oziroma mora zaposlovanje celo zmanjševati za 1% letno. Če bi jih nekaj zaposlili, bi pa vsi vpili, kako JS spet raste.
evil.gif
In to nima veze s šparanjem, ker sedaj zaposlujejo penzioniste po podjemnih pogodbah, kar je bistveno dražje, kot če bi koga redno zaposlili.
Pa smo spet pri osnovnem problemu - zdravniški lobi je zlobiral nedotakljivost zdravnikov in sedaj se borijo za nekaj kar oni mislijo, da morajo imeti in to na račun bolnikov, ob tem, da izkoriščajo svoje poslanstvo-poklic za polnjenje lastnih žepov in ne zato kar vsak študen med. faxa poudarja: na medicino sem se vpisal zaradi želje pomagat ljudem.
A se mogoče kdo spomni zdravnika ki je pred leti opozarjal na katastrofalno stanje naših bolnišnic glede higijene (okužbe z MRSO) - je pa delal v Ameriki - pa so ga po hitrem postopku popljuval-utišali ker si je drznil povedat, da je cesar nag.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.206
6.992
113
pri taščici
se spomnim, sem bil tudi sam MRSA pozitiven leto in pol... imena zdravnika se pa ne spomnim sedajle, bi moral najti nek posnetek s trenj pred desetletjem, tam so ga takrat omenjali in klicali...

glede bergel sem dobil dvoje, nobenih mi ni bilo treba vrniti, ene imam doma, druge sem dal starejšemu sorodniku.
Lahko bi bile bergle na reverz, bi pa moral menjati spodnje gumice, ker stare izrabljene gumice na mokrem ne držijo nič in se kaj hitro lahko še enkrat polomiš.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Sicer je tole mal staro ampak dvomim da se je kej spremenil... http://www.razgledi.net/2011/1...ce-ne-povisajo/
Tale del je v retrospektivi tudi hecen:

"Zato je sprememba zakonodaje na tem področju nujno potrebna in Jankoviæ lahko brez škode prične prav pri tem."

smile-1.gif

PS: A ima ta davčna olajšava sploh smisel? Lahko bi ustrezno znižali procente in meje razredov, pa bi dobili "enako" a bolj pregledno formulo.