Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ne pretirano hvalit, 50% ur ki smo forumaši kupli iz poljot.de se je poslalo nazaj
hysterical-1.gif

Procent je resničen, dejansko število pa je malo manjse
rolleyes-1.gif

Kar kupi, saj sem zgoraj napisal kako nesrečo imam.

Breitling ki je v prihodu bo ziher tut zezal.
cry12bpy.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ah, ne verjamem, da se jih je poslalo 50% nazaj. sam imam Buran saphir moonphase, po 3 letih nic narobe. jaz mislim, da so za to ceno ene najboljsih ur na trziscu.seveda govorim o mehanskih razlicicah.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
in kaj je blo narobe?

Sekundni kazalec se je z urnim kazalcem srečal ko je bla ura 10, in je eden na
drugega nasedel, ura se je ustavila, in seveda je to velik šok za mehanizem, saj
ti mehanizmi niso vajeni da se kr ustavijo, ustavi se ko mu zmanjka "navitja".
Pol pa se je še zgodilo da je bil spet urin kazalec recimo ko je ura 1, je minutni
kazalec na 12, urni pa na 1, no minutni pri meni je res bil na 12, urni pa med 1 in 2
rolleyes-1.gif

In sem mu zadevo poslal nazaj.

Sam mi tak hudo garantira kako osamljen primer je to, tak da tudi sam upam da mu nebom rabil
še tadruge ure pošiljat nazaj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zino pravi:
ah, ne verjamem, da se jih je poslalo 50% nazaj. sam imam Buran saphir moonphase, po 3 letih nic narobe. jaz mislim, da so za to ceno ene najboljsih ur na trziscu.seveda govorim o mehanskih razlicicah.

Hec je bil o 50% procentih, ker eno je naročil cifra, eno pa jaz, stem da moja je ze na garanciji, 1 od 2 pa je 50%.
wink-1.gif

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Pa se moja glanc nova pridobitev
cool-1.gif

121562-Speedmaster_1a.jpg

Priponke

• 121562-Speedmaster_1a.jpg
    121562-Speedmaster_1a.jpg
    31,9 KB · Ogledi: 329
Nazadnje urejeno:

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Hvala za cestitke
smile-1.gif

Tvoj predlog je lep in zanimiv
smile-1.gif

Se pa moras zavedat, da ima za osnovo standarden mehanizem (eta derivat), kar pa kot ze veckrat povedano vsekakor ni slabo, saj ga Longines po svoje predela, mu kaj doda oz. odvzame.

Sicer je primerjava po funkcijah malo mimo, vendar bi jaz ce bi ze izbiral Longines master collection izbral :
http://www.redfingerprint.com/watches_detail.php/Longines/Master_Collection/L2.640.4.78.2
Kolikor sem zadnjic videl ima mehanizem Unitas, ki so ga imele zepne ure...

Podoben stil z Unitas je tudi npr. Ebarhard Traversetolo.

Drugace pa ima tudi Omega model Moon phase, sicer ima manj funkcij, ima pa za osnovo Lemanio 1873
smile-1.gif

http://www.redfingerprint.com/watches_detail.php/Omega/Speedmaster_Professional/3876.50.31

LP

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Pa se moja glanc nova pridobitev
cool-1.gif

dreja, čestitam. vidim da si res pravi fen nostalgije tega 861 kalibra.
še enkrat čestitke.
če ni skrivnost, me zelo zanima cena mašine?

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Tnx za cestitke
smile-1.gif

List price je 2440. Od prodajalca je odvisno, koliko ti ceno spusti.

Za Italijo vem, da ze uradni prodajalci spustijo tudi do 20% (samo je vprasanje, da ni bila ura razstavni eksponat).

Navadni prodajalci v Ita, ki jih zgleda nabavijo mimo uradnega distributerja, jih prodajajo se ceneje, celo od 1600 do 1900, nekateri bolj sumljivi drugi manj. Odvisno je tudi od ponudbe in povprasevanja, kako se prodajalcu mudi s prodajo, pa tudi ce je prodajalec nov in si mora pridobiti stranke... Pogoji placila so tudi taki, da nekateri od teh zahtevajo tudi npr. enotedensko predplacilo.

Se pa moras potem sam odlocit, koliko si se pripravljen tvegat. Seveda pri najcenejsih najvec tvegas.

Zato je tudi razumljivo, zakaj so pri uradni zastopnikih ure najdrazje. Pri njih lahko ure meris v nedogled, placas celo na obroke ...

LP

Nazadnje urejeno:

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124
Citat:
Malo moram vsake 2 dni pomisliti, saj sem se odvadil navijati ure. Moja ni avtomatska. Za Poljata nikar ne bodi skeptičen. Je renomirana znamka in čez 1200 let bo imela že arhivsko vrednost in bodo moji potomci, če bi jo prodali bogati.

Ne razmišljaj, kupi. Saj poznaš pregovor, cagav fant ni nikoli pri lepi punci spal.

Ja sej jest zgleda da tud ne bom nikol z Poljotom spal.
evil.gif
Možakarju sem nakazal denar preko Klika, potrdil je da je denar 22.11.prejel in da bo zadevo še isti dan poslal z zavarovano pošiljko, sam zadeve še nisem prejel.A se morem že fajn sekirat?
Pošilja preko Hermesa(Überweisung erhalten,die schöne Seiko SKZ werde ich noch heute Donnerstag mit Hermes nach Slowenien zusenden ! )
A lahko kje pogledam kje se pošiljka trenutno nahaja.Sem gledu preko Hermesove strani sam bi rabu eno šifro.
Hvala za pomoč
nahrung002.gif

lp

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124
vem, sam una(lepa), k jo je cifra kupu, oziroma kronografi so sam na ročno navijanje
tongue-1.gif

ti mx, dej za un preverjanje pošiljke povej, če veš
confused-1.gif

lp

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124

Ma eno številko rabm, da jo tam na Hermesovi strani odtipkam, pa spremljam paket, sam ne vem kako se ji reče in zakaj mi je ni že po defoltu poslal, sej on jo je verjetn dubu, če pošilja po "versiherte versand"
A te zadeve gredo v Sloveniji z navadno pošto al z hitrimi? Sam za Hermes še nisem slišu da bi tle po sloveniji dostavljal?Kok cajta je še pametno čakat, pol pa alarm zagnat, tam na ebayu??
Sem že mal ŽIVČAN
evil.gif

lp

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tukaj.
Razumem kaj je kvarčna ura, razumem kaj je automatic ura.
Mi pa lahko nekdo pove ce piše pri uri da je >Automatic quartz movement<? Kaj pa to pomeni?
rolleyes-1.gif

LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.