Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Saj to je vredu ,da ima.
Na vsake 3 do 4 leta tako treba uro menjat. Čez leta pa se nabere kar nekaj ur in, če so redno vzdrževane ostanejo tako ali tako lepe.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
No dejte no pobje, ne ga srat, tisti Breitling ni nič posebnega, se sigurno dobi kakšno lepšo zamenjavo zanj, tipson je pač hotel na vsak način imeti Breitling ... Saj lahko kupiš tudi Rolex Submariner za 3000€, samo ne boš imel niti datuma gori.
hysterical-1.gif

In spet (mislim, da že četrtič) sva z Malcomom na podobnem ... Kupujete si ure, ki so preko vaših zmožnosti, da se le lahko okoli preseravate. Če si lahko privoščiš tako drago uro, si jo daj, samo kupi si vsaj nekaj izvirnega, zanimivega, ne pa najcenejši model.
bonk.gif

Kako pa ti to veš koliko je kdo kaj sposoben kupit?
In kako ti veš ,da je ta breitling superocean edina ura ki jo imam?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Saj to je vredu ,da ima.
Na vsake 3 do 4 leta tako treba uro menjat. Čez leta pa se nabere kar nekaj ur in, če so redno vzdrževane ostanejo tako ali tako lepe.

In vedno boš dobil 50% vrednosti nazaj, če je ura v formi in se jo odločiš prodat.

Ni mi jasno kako eni ne odobravajo dragih ur, a drugi mečejo po 10 jurjev v avto, felne, predelave, po 5ih letih pa to ni vredno več nič...

Če je nekdo pripravljen dat 5 plač za uro... Zakaj pa ne? Eni pa gredo na potovanje, pa porabijo 5 jurjev, pa jim ostanejo samo spomini, ki po 5ih letih tako ali tako izpuhtijo. 15 let star breitling pa bo še vedno veselica pogledat, pa tut prodad ga ni noben problem. Za zbiratelja
je to tak balzam za dušo. Se tega neda obrazložit nekomu ki pač na ure neda nič, ima pa laptop za 3 jurje, ki je po petih letih skoraj
neuporaben oz. tako zjeban in ga je povozil čas, da ga lahko le še daš za rezervne dele...

Sosed je poštar pa si je kupil novega megana, ki ga bo kot prejšnega golfa petko prodal po enem letu. Zgubi vsako leto eno mojo uro
da lahko reče da ma nov avto. BMK, če v tem uživa; pa hvala bogu!

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Če koga ta znamka ure in njena pogada zgodovina bolj zanima, naj gre na stran Paneristi . Znamka ima mnogo izredno zvestih (in malo norih) oboževalcev. Forumi so izredno živi z ogromno slikami.

Sam sem sicer srečni lastnik enega modela. Občasno pa nosim tudi Poljota (Aviator IV), druge Poljotke pa ne nosim, ker je prevelika (Amphibia XXL) za normalno delo, poleg tega pa vsi zijajo kaj nosiš tak krožnik.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tudi sam imam Amphibio (par strani nazaj sem prilepil sliko), je mogoče res nekoliko prevelika, ampak jo nosim skoraj vsak teden za dan ali dva.

Nisem pa vedel da imajo svoj forum.

Jaz trenutno še obračam predale, dok ne nakrampam teh treh jurjev. Do zdaj sem našel 2€.
smile-1.gif

To uro še kupim, pa lahko umrem pol, nimam nič proti če me takoj stisne pri hercu
smile-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Meni osebno je bila od nekdaj Panerai izjemno lepa ura. Še posebej serija Marina in osnovna Base (Logo). "Problem" Paneraia je v tem, da ko enkrat uro imaš, ugotoviš, da obstaja ogromen trg izdelovalcev paščkov (paščki so že tako širši in večji od tistih na normalnih urah) in drugih dodatkov in seveda moraš kakšnega imeti, saj je menjava izjemno preprosta (dobiš že pri uri mali izvijač za to opravilo). Posamezen dober pašček iz kvalitetnega usnja pa pride od 50 do 300 EUR
smile-1.gif
Sam imam tri zaenkrat in ni lepšega, ko se enega malo naveličaš, daš gor v 20s drugega in imaš čisto drugo uro.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja itak so ti paščki totalno hudi, kot menjavanje feln na avtu, le da je 6x ceneje
smile-1.gif
Sam sem pri poljotki dobil 2 paščka.

To panerai uro je imel moj nekdanji šef na floridi, vbistvu mi ni bil pravi šef, ampak pri njem sem bil "kot turist" zaposlen,
da sem lažje shajal iz meseca v mesec med mojim dopustniško/delavskim pohodom po severu floride, in je imel za panerajko
7 paščkov, iz vseh možnih materialov, od kanabisa do človeškega usnja. Ja človeškega. Ima neko vezo z nativnimi američani
kateri izdelujejo zapestnice in ostale okraske iz lastne kože, z nog, zadnjice, tut z mrtvih svojcev, skratka dokaj wird zadeva;
no on je zadevo "naročil", dal jim je orginal pašček, katerega so imeli za mere ipd. kar rabijo za izdelavo, in v roku treh mesecev
je dobil kopijo orginal paščka, katereg je pol dal mislim da je rekel čevlarju, kater mu je naredil primerno široke luknjice in mu
zadevo ojačal z 4imi temi panteki kot jih ima panerai. Upam da najdem sliko ko sem z njim objet, sicer se ne vidi dobro, ampak
je take odštekano roza-rjave barve, takoj vidiš da je nekaj posebnega. Cene nisem zvedel, ampak glede nato da je imel 7 paščkov,
kot sem rekel od posebnega kavčuka do kanabisa, ga je zadeva stala sigurno vsaj tisoč ameriških, me pa nebi presenetlo če bi dal
tudi 10, ker če je šel novega poršeja dat barvat na roza za ženo, pol je vrjetno tut za ta pašček skreširal več kot stane nov panerai.

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Moja Carrera ma tut dva pasa in sicer kovinskega in kavčuk. Zadnjega sem si kar dokupil in je precej drag, ampak ko zamenjaš pas je skor kot bi imel novo urco.

CV2014.FT6007.jpg

CV2014.BA0786.jpg

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no js sem vedno bolj prepričan, da ura ni tissot ampak timex
crazy1.gif

morm it še v točno isto trgovino pogledat, ker zadnjič sem jo v MB videl, pa se mi ni ista zdela...

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
To so pa moje sanje, ki se bodo uresničile... kmalu (upam)
smile-1.gif

Tag Heuer Grand Carrera Caliber 17

4575.jpg

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Saj to je vredu ,da ima.

In vedno boš dobil 50% vrednosti nazaj, če je ura v formi in se jo odločiš prodat.

Ni mi jasno kako eni ne odobravajo dragih ur, a drugi mečejo po 10 jurjev v avto, felne, predelave, po 5ih letih pa to ni vredno več nič...

Če je nekdo pripravljen dat 5 plač za uro... Zakaj pa ne? Eni pa gredo na potovanje, pa porabijo 5 jurjev, pa jim ostanejo samo spomini, ki po 5ih letih tako ali tako izpuhtijo. 15 let star breitling pa bo še vedno veselica pogledat, pa tut prodad ga ni noben problem. Za zbiratelja
je to tak balzam za dušo. Se tega neda obrazložit nekomu ki pač na ure neda nič, ima pa laptop za 3 jurje, ki je po petih letih skoraj
neuporaben oz. tako zjeban in ga je povozil čas, da ga lahko le še daš za rezervne dele...

Sosed je poštar pa si je kupil novega megana, ki ga bo kot prejšnega golfa petko prodal po enem letu. Zgubi vsako leto eno mojo uro
da lahko reče da ma nov avto. BMK, če v tem uživa; pa hvala bogu!

Nikoli ne prodam nobene ure.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Torej, zanima me, ali obstaja kaka ura po designu podobna RADO sintra seriji? Ženi je všeč, men se pa zdi malo velik dnarja dat za uro.

Če ja, kaki predlogi? Oz kak dober kitajski ponaredek?
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.