Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Kaj je to za en model ure? Zelo je lepa. Uspel sem prebrati, da je Strela... kje si jo nabavil?

Všeč mi je tudi Vodolaz, samo ne vem, če ni malo "prekruta" za na roko
smirk-1.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Tale ura mi je bila na začetku grda kot satan, zdaj me je pa kar naenkrat prijelo, da bi jo imel. Strah me je, da me ne bi preveč ovirala, pa še pod srajco bi jo moral nositi (služba). Sicer mi je pa všeč še par uric od Poljota - si bo treba vzeti čas, pa narediti ožji izbor, pa potem nekaj nabaviti
cheer.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Tudi jaz se ne morem ločiti več od mojega "Vodolaza". Od prvega dne ga tudi nisem snel in prav tako spim z njim. Konec koncev ga dobiš v treh različnih velikostih. Tista, ki jo ima malcomX je mislim, da največja. Potem sta pa še dve manjši.

Res sta tudi "manjši" dve še vedno večji od sivega povprečja in boš deležen vsakršnih komentarjev, a hej, saj smo vendar alter.
smile-1.gif

Se pa mi zdi, da so nemci nekako bolj odprti, do takšnih "okraskov" na rokah kot Slovenci. Ali pa sem samo jaz naletel na take? Recimo najbolj pogosta izjava od nemcev je bila kje se jo kupi in kaj je to zaen model, medtem, ko med sodelavci vztrajno najbijajo, da se to dobi v Merkur železnini.
smile-1.gif
Egal...

Ura je zakon!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tut mene v sluzbi zezajo fantje, če sem jo vzel na kolodvoru s stene
cool-1.gif

Ampak to je ura za poseben okus, je nemore met vsak.

@Tista, ki jo ima malcomX je mislim, da največja

Res je, največja - od Poljota, obstaja še pilotski IWC ki je še malenkost večji,
vbistvu debelejši kot večji. Pa tut cena je debelejša.
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
Strah me je, da me ne bi preveč ovirala, pa še pod srajco bi jo moral nositi (služba).

Ovirala te bo samo prvi dan (kot večina ur), pol se je navadiš tako, da niti na wc nemoreš brez nje,
ker se počutis praznega, kot da ti nekaj manjka.

kaj se tiče srajce; ne res nebo šla pod srajco, oz. če jo bos stlačil, pol nikak nebos mogo pogledat
kok je čas.

Sicer pa zakaj bi pa zarad sluzbe bil omejen? Sam imam izredno strog kodeks oblačenja v sluzbi,
in mi nihče ne najeda, ker mi ura "kuka" izpod sakoja.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Mah. Ne sekiraj se za srajce. Z Murinimi in Labodovimi se prav dobro poda (ali pa imam jaz tako tanko roko, da rokav opelta). Večji problemi so z raznimi "low-cost" puloverji, ki jih nosiš za "domačo" rabo. Na teh se rokavi kar znatno otegnejo.

Ampak O.K. Tako kot malcom pravi "ni za vsakega", če si že v osnovi "zmeden" vzemi raje kakšnega aviatorja od volmaxa, pa si zmagal.

P.S.: @Malcom: Vodolaz je od Moscow Classic in ne od Poljota. Res pa je, da je imajo nekateri modeli Poljotov kaliber. Sam osebno si lastim s Poljotom 3133. Za polovično ceno dobiš isto ohišje z Molnija kalibrom. Kot alternativo sem jaz gledal še Vodolaza od Zlatousta, ampak me ni prepričal. Na trgu je pa še en kup "nemških replik" ala Tauchermaister, ki pa že na pogled niso užitne.

P.S.S.: Kampmannu sem zameril ravno to, da mi je pod imenon Poljot - Amphibia prodajal Moscow Classic - Vodolaz. Poznavalec ruskih ur, pa ne loči dveh modelov, ki se na daleč vidi, da niso enaki ( dno ohišja je enkrat vijačeno, drugič štancano).

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Moja ura po kateri sprašuješ je kronograf Strela, kot pravilno ugotavljaš. To je ena od treh znamk kronografov, ki jih je Poljot delal od 50 do 70 let prejšnjega stoletja.

Na tej povezavi si lahko v prvih dveh stickyjih na vrhu strani preberete nekaj iz ozadja ruskih ur na ruskem in evropskem trgu, med drugim tudi o prodajalcih, ki so priporočljivi.

Naročil sem ga tukaj , kjer so eni od uradnih dealerjev za Nemčijo. Super servis in lahko samo priporočam. Plačal preko Paypala, uro dobil v dveh dneh v predbožičnem času, nad 250 EUR poštnina zastonj.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Malo so dragi se ti ne zdi? Aviator IV od Volmax-a imajo za 400,00€, Kampmann prodaja istega za 290,00€, Levenberg bi pa po moje še kakšen € ceneje ponudil. Zdaj Kampmanna ravno ne poznam, Levenberg pa je priznani Uhrmeister v DE.

No, čeprav tvoja Strela je bila kar spodobna cena.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Kaj mi lahko prosim daš link od Levenberga na ebayu od točno te ure, ki si jo ti kupil? Kakšna je razlika v kakovosti kalibra Molnija in Poljot?

Drugače pa hvala vsem za nasvet in uporabniške izkušnje!

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Pozdrav,

Huh. Ne me narobe razumet, moj namen ni bil delat reklamo za Levenberga. Verjetno sem prvi, ki je na alterju kupil od njega, tako, da upoštevaj to. Cifra in Malcom sta vzela od Kampmanna pa sta tudi zadovoljna (z eno reklamacijo).

No pa vendar:
Z zeleno številčnico mat ohišje

polirana z belo številčnico

Rubrika v E-bay shopu

Točno take kot je moja zgleda, da trenutno nima v trgovini. Ima mat verzijo z zelenimi ciframi in polirano verzijo z belimi ciframi. Če te je volja lahko še malo spremljaš njegovo rubriko v e-bay-shopu, lahko pa ga tudi pokličeš pa vprašaš če ti lahko da kaki Sonderangebot.

Aja, videl boš, da so ponekod iste ure z 20€ razlike v ceni. Razlika je v leseni škatli. Pri dražji verziji dobiš leseno škatlo, pri cenejši pa plehnato.

Ralike med Molnijo in Poljotom nisem preverjal tako, da ti tu žal ne morem pomagat.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Najlepša hvala za tvoj trud, se ti zahvaljujem z zvezdicami
cheer.gif

Ufff, tukaj pa je nekaj ur za pogledati... Tale polirana, ki si jo predlagal, se mi full dopade! Pa še ene par je takih, ki so mi zelo všeč, vidim da kar težek izbor!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kampmana mi ne omenjat, postanem malo živčen, poslal sem mu uro na servis, pa je od tega že mesec pa pol.
Prvo mi ni odgovarjal na mail kaka 2 tedna, pol mi odgovori pa reče da jo kmalu dobi s servisa in da mi jo pošlje,
pa še zdaj nič.

Model misli da je minhen meni daleč. Sploh nebo problem, bom mimogrede združil obisk sestrične in njegove urarne.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz

Zdaj pa sem se še jaz odločil, da vložim nekaj denarja v nakup nove ure! Več ko berem o tem Poljotu bolj me mika, vendar se ne morem odločit kateri model bi vzel! Grem še malo gledat, mogoče pa do večera bo!
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Hm. Potem nisem imel samo jaz takih izkušenj z njim? Meni je kot razlog, da mi ni odgovoril na e-mail navedel, da je mislil, da mi je odgovoril potem pa, da je še enkrat preveril in opazil, da ni odgovoril pa mi je odgovoril.
bonk.gif

No, da bo veselje popolno sem tudi na moji uri opazil prvi "Fehler". Žal nekoliko pozno pa vendar. Manjkata dva vijaka ki držita štift od paska v ohišju. Najprej sem mislil, da štift namenoma narejen tako, da je vijak samo z ene strani na drugi strani pa je vse skupaj zaskočeno. Gledam pod lučjo vse skupaj, pa vidim, da je v bolcnu vrezan navoj. Rečem hopa, čemu? Porinem notri šilo in pade pasek proč.

Bravo! Grozilni e-mail je Levenberg dobil pred kratkim, a ima tovariš danes zaprto. Če jutri do 12.00 ne bo odgovora ga kličem, da vidim kaj bo povedal.

@Aless: Predlagam ti, da še malo počakaš z nakupom. Boš imel dva realna primera kako se oba "Uhrmeistra" odzivata v primeru reklamacij. Jaz bom pa jutri dopisal kaj sem se zmenil z Levenbergom. Drugače pa je statistika trenutno v prid Kampmanna. Če povzamemo po tem kar smo kupovali alterjevci ima Kampmann 50% ur v reklamaciji, Levenberg pa 100%.
hysterical-1.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ravno zaradi takih težav sem jaz iskal še drugod. O Kampmannu sem sicer slišal same pohvale, o levenbergu pa ravno obratno. Kot jaz razumem on sploh nima uradnega zastopstva za Nemčijo (več o tem v tisti povezavi, ki sem jo prilepil zgoraj), ampak to je nikoli končana zgodba, zato naj se vsak sam odloči.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Sem bral te štorije pred nakupom ja. Kar je pretehtalo, da sem vzel pri Levenvergu je to, da je imel dobre "Bewertung-e", na e-bayu. Kar me je zmedlo pri "Irini" je bilo to, da po eni strani piše, da Levenberg nima nič z Rusi takoj za tem pa navaja, da je ravno on bil prvi, ki je oskrboval nemški trg in prodajalce z temi urami ter, da še vedno to počne (preko interneta). Med drugimi naj bi jih dobavljal tudi Kampmannu. Napisal je celo neko knjigo o teh urah. Potem pa vedi?!?!??!
smile-1.gif

Aja, Moscow Classic na svoji strani nima navedenih pooblaščenih prodajalcev tako, da je vprašanje kje kaj kupit. S Poljotom je seveda lažje. Je pa seveda vse skupaj nikoli končana zgodba, kot si sam omenil. Se pustim presenetiti, da vidim, kaj bo Levenberg odgovoril. Če ne drugače se bova pa z MalcomX-om vsedal v avto pa se odpeljala do Minhna, pa razmetala in Kampmanna in Levenberga.
evil.gif

P.S.: Cifra, kako pa kaj tvoj aviator?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
no, jaz sem pred tremi leti kupil burana model saphir moonphase od kampmanna. zelo zadovoljen z uro, kot tudi z njim.namreč po tednu dni sem izgubil šrauf, ki služi kot štiftek za usnjen pas. poklical sem ga in mu povedal za izgubljen šrauf, kateri mora bit pozlačen, ker je ura pozlačena.čez 4 dni sem imel doma po pošti, na njegove stroške dva šraufa, zraven je pisalo da ne ve ali imam 14 ali 18 karatno pozlato, prezplačno. tak da jaz nimam nič proti njem...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.