Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Pa še moje
smile-1.gif

JR8096.jpg

AM3696.jpg

Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Prej dolgo časa nisem nosila ure, pred letom in pol pa sem si kupila Adidasovo. Mi je zelo všeč. Le pas je že malo umazan.

42044MYDC0215.JPG

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

hm... lahko takega Miklavža še k meni pošlješ?

Tudi k meni ga lahko pošlješ, no sedaj bo kmalu Božiček, tako da tudi njega, ker se ne bi branil taksnega darila
grin1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Po moje je glede uvoznih dajatev najbolje, da poklices na carino oz. na carinsko posto v LJ in iz prve roke zves kako je konkretno s placilom dajatev pri narocilu ure in konkretno od kje jo narocis.
Kolega je namrec poleti narocil Seikota iz Singapurja ( www.chronograph.com ), cena ure je bila 140 usd (cca 100 eur) s postnino vred. Carine ni placal ( ceprav sem zasledil, da je meja za carino nekje 40 eur ), placal je le 20% davka (20 eur).

Razlike med EU in nonEU urami vsekakor so:
Npr.pri Seikotu je tako, da so doloceni modeli delani za japonski oz. azijski trg in jih v EU in USA ne dobis. Tako je vprasanje veljavnosti garancije oz. moznosti servisiranja.
Omega ima enako garancijsko kartico z 2 letno garancijo, neglede na to kje jo kupis. Naj bi se dalo iz serijske stevilke ugotovit, na kateri trg je bila poslana (drugace vidis po zigu prodajalca). So pa ravno tako doloceni modeli delani npr. le za Japonski trg ( konkretno vem za 2 modela Speedmasterja ), tako da jih pri nas uradno ne dobis.
Pri Rolexu je "izvor" videt ze iz garancijske kartice, itd.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Dreja, ko že omenjaš Omege...

Imam po grobi oceni slabih 100 let staro žepno uro Omega, ki je na pogled zelo slabem stanju (počeno steklo, zlomljen sekundni kazalec, okrušena številčnica - videti je keramična). V dvojnem pokrovu mehanizma je okrogel Omegin znak so zapisane oznake W161172
Mislim, da gre za primerek, ki so ga imeli takratni strojevodje. Sicer pa je ura delujoča.

Zelo rad bi uro dal obnoviti. Mi lahko prosim svetuješ na koga naj se obrnem?

Vnaprej hvala.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Ce ti ura veliko pomeni, bi se jaz obrnil direktno na Omego, v Svici. Vem da restavrirajo stare Speedmasterje. Mislim da je uporabnik sasosa poslal na obnovo svojega Flightmasterja.

Je pa odvisno, kaksen tip zbiratelja si. Nekateri imajo uro radi v popolnoma originalnem stanju, se pravi nepolirano, z zbledelo stevilcnico, itd.

Najvec, kar bi sam dopustil bi bila zamenjava z Omega deli. Ce starih nimajo, bi jih zamenjal z novejsimi, tako kot se npr. dela z vintage Speedmasterji: ker se sekundnega kazalca kronografa ne dobi vec, se uporabi takega, kot je v novem (ima rahlo drugacno obliko). Ce pa bi bilo mozno, bi raje obdrzal starega.

LP

Nazadnje urejeno:

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Vidm, da nism edini, ki ima Fossila na roki
tongue-1.gif

Zadnjih par let sem bil brez ure, od konca letošnjega poletja se pa sprehajam s tole...

ura.jpg

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Nekateri imajo uro radi v popolnoma originalnem stanju, se pravi nepolirano, z zbledelo stevilcnico, itd.
Najvec, kar bi sam dopustil bi bila zamenjava z Omega deli. Ce starih nimajo, bi jih zamenjal z novejsimi, tako kot se npr. dela z vintage Speedmasterji: ker se sekundnega kazalca kronografa ne dobi vec, se uporabi takega, kot je v novem (ima rahlo drugacno obliko). Ce pa bi bilo mozno, bi raje obdrzal starega.

Tudi jaz bi najraje imel vse originalno in po možosti še enako staro. Ampak močno dvomim, da bo to mogoče.

Zato bi najraje videl, da mi zamnjajo steklo in sekundni kazalec s čimbolj podobnima oz. primernima.

Skrbi pa me okrušena številčnica, ki je kot rečeno videti keramična. Velikost poškodbe je cca. 0.25 cm^2. Le-te najbrž ne bi menjal - raje bi videl, da bi jo obnovili, če se to kakorkoli da. V nasprotnem primeru raje vidim da ostane taka kot je. Če bi jo menjali s kakšno moderno ali kako drugače neprimerno, zna ura izgubiti dušo.

Sicer pa bom, ko bom doma, prilepil gor sliko, da bo bolj jasno o čem govorim.

LP

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
Moja črna švicarka za posebne priložnosti (spodaj) , drugače pa vsakodnevno Elite v črno-srebrni kombinaciji- slikce nisem našla na netu, ker iz malo starejše kolekcije (dodajam sliko spodaj)

PR_964_0621_3_070.jpg

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Danes je prišel še moj Vodolaz. Kot že rečeno sem ga vzel pri Levenbergu in ne Kampmannu. Za uro sem dal 199,00€ in 14€ za poštnino. Dobavljena je bila v treh dneh. Za razliko od Kampanna, ki jo prodaja za 315,00€ + poštnina se mi zdi dober nakup. Res pa je, da zraven ure nisem dobil piškotov in lesene škatle. Ura je bila pakirana v kovinski škatli z napisom Poljot, zraven pa je bila še vsa ostala krama, ki jo ponuja tudi Kampmann (certifikat, račun, obroček...).

Prvi vtisi so fascinantni. Ura se mi je zdela najprej velika in težka a sem se je kmalu navadil. Za normalno nošnjo sem na pasku moral narediti še dodatno luknjico, ker mi je bil original pasek prevelik.
smile-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Ej šefe, sem bil zadnjič pri Merslaviču pa sem se nate spomnil. Mojega Vodolaza sem nesel, da bi mi naredil še eno dodatno luknjo v pasek, ker mi je bil prevelik pa je rekel, da nima časa. Bojda ima toliko dela, da ne utegne niti ene luknje v pasek naredit.
bonk.gif

Kaj mu naj človek reče? Da se mi smili? Na koncu sem se spravil v Merkur, kupil klešče za usnje in sam vžgal noter še no luknjo. Upam, da je prodal tisto Casio - digitalno uro za 34€ zaradi katere ni imel meni časa ene luknje notri vžgat.

Majke mi, da ga do sedaj nisem prebavljal in sem mu delal slabo reklamo okrog, sedaj bom pa še toliko bolj.
cheer.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Evo, še moja nova predpraznična pridobitev.
Razlika je samo v tem, da ima rjav pasek.

1254.jpg

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.