Citat:
Uporabnik Runo pravi:
ksz
Sedaj pa lahko res zatrdim, da smo Slovenci glede ur dobesedno menda eden izmed najbolj zaostalih in retardiranih narodov na Zemlji. Imel sem možnost za 2 tedna preizkusiti enega izmed novejših modelov Rolex ur. Zaradi dejstva, da gre za najbolj popularno uro na svetu, sem izbral Submarinerja z datumom in ga nosil praktično 24/7.
Uro, ki je brez dvoma top, ne mislim opisovati. Jih je veliko na YT. Nisem pozer, zato mi ura vedno leži pod rokavom, v zadnjih dveh tednih pa je bilo tako toplo, da sem zunaj večinoma skakal v majici s kratkimi rokavi. Naj omenim nekaj cvetk:
- v dveh tednih sta se mi vanjo zapičila točno dva človeka - eden je bil natakar, ki me je prepričeval, da mu je bolj pri srcu modra verzija Submarinerja, ki stane po njegovih besedah "le" 5.500 (verjetno je mislil na Tudorja); drugi pa je bil Hrvat zrelih let, ki me je nagovoril sredi ulice v Ljubljani, pohvalil uro in povprašal, kje se lahko v Sloveniji kupi nov Rolex in koliko stane.
- med pohajkovanjem po "šoping centrih" po Sloveniji grem skoraj vedno v urarne in tam firbcam za urami. Niti v SloWatchu ni ženska prepoznala, kaj imam na roki, ampak je uro, ko mi jo je snela z roke, "vrgla" na tisto njihovo blazinico in me silila, naj poskusim novega keramičnega Seamasterja z neko razjahano luneto, zraven pa me prepričevala, kakšno mojstrovino imam na roki.
- za šalo sem vprašal kolega, ki nima pojma o urah, koliko po njegovem mnenju stane omenjeni Rolex. Ko ga je detajlno pregledal, je ocenil, da najbrž ne več kot 500 EUR.
Skratka, Slovenci. Če hočete pozirati z urami, si kupite Fosila (ali kaj podobnega) s premerom min. 45 mm in boste delovali največji carji, ljudje pa vam bodo zavidali to "pregrešno drago" uro.