URE tretji del

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ja no ne vem, a so ti lepe te sharkove? ona prva še pogojno, tole je pa katastrofa

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja no ne vem, a so ti lepe te sharkove? ona prva še pogojno, tole je pa katastrofa

čist odvisno, ene so mi lepe, ene ne. Prav tako tudi pri dragih urah z lahkoto najdem kakšno grdo. Tako da cena ravno ne more bit merilo za lepoto.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Kaj pa če bi gor namesto Shark pisalo Tag Heuer
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
če bi bila grda bi bila grda, tole se po slikah vidi da je ceneno. Maš grde ure tudi drage, ampak so izdelane lepo. Detajli itd. Jaz upam, da vidite razliko, oziroma dojamete.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
400+ eur? Škoda denarja za kvarčni mehanizem... Raje malo več pa avtomatik, če se že misli kupovat neko dražjo uro. Težko rečem boljšo, ker tudi taka za 50 eur kaže čas. :D

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
400+ eur? Škoda denarja za kvarčni mehanizem... Raje malo več pa avtomatik, če se že misli kupovat neko dražjo uro. Težko rečem boljšo, ker tudi taka za 50 eur kaže čas. :D

Ne razumem več. Zakaj vsi orgazmirate na avtomatiko? Hočem racionalno razlago po točkah!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Bom jaz, kot hobi urarski fan odgovoru, raje kot tazagreti profiji
smile-1.gif

Ker...če rabiš samo točen čas, je ok če imaš mobitel, če rad na roko pogledaš pa so enako natančni kvarci za 150 ali 600 eur. Ura za 1000 eur z kvarcom je praktično enaka tisti za 300, samo da ima razne vizuelne zadeve na sebi...
Mehanska ura pa ti da občutek dobre stare mehanike...da nekaj teče, se vrti, premika...da imaš malo genialno mašinco na roki
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Jaz sem se kar preveč razvadil in vedno na mobitel pogledam uro
grin1.gif

Drugače pa fotr je imel Carrero automatic in je imel kar precej težav s točnim časom. Tako da jo je dal na servis, pa čakamo, kaj bodo ugotovili...Na dan je zaostajala po več minut. Sem jo imel par dni, jo tudi navijal in nič ni pomagalo. Možno pa da je kaj zamolčal in mu je kdaj padla na tla ipd
tongue-1.gif

No, na uro gledam bolj kot na en lep okras na moški roki. Za Certino sem čisto tako iz firbca vprašal, kaj si mislite
grin1.gif

Jo imam že kar nekaj časa, pa je super ura.
Res da ni auto, ampak po tisti izkušnji s carrero imam pomisleke s temi mehanizmi.

A pure mehanika pa stane še pa još $$$?

Pa še eno vprašanje - kaj pa je z datumi? A sploh obstaja taka zadeva, da ti sama šteje 30/31 in prestopna leta, ali moraš pri vsaki na koncu meseca naštimat?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Jaz sem se kar preveč razvadil in vedno na mobitel pogledam uro
grin1.gif

Drugače pa fotr je imel Carrero automatic in je imel kar precej težav s točnim časom. Tako da jo je dal na servis, pa čakamo, kaj bodo ugotovili...Na dan je zaostajala po več minut. Sem jo imel par dni, jo tudi navijal in nič ni pomagalo. Možno pa da je kaj zamolčal in mu je kdaj padla na tla ipd
tongue-1.gif

No, na uro gledam bolj kot na en lep okras na moški roki. Za Certino sem čisto tako iz firbca vprašal, kaj si mislite
grin1.gif

Jo imam že kar nekaj časa, pa je super ura.
Res da ni auto, ampak po tisti izkušnji s carrero imam pomisleke s temi mehanizmi.

A pure mehanika pa stane še pa još $$$?

Pa še eno vprašanje - kaj pa je z datumi? A sploh obstaja taka zadeva, da ti sama šteje 30/31 in prestopna leta, ali moraš pri vsaki na koncu meseca naštimat?

Čista mehanika - če takoj odpišeš pofl se začne pri dobrih 100EUR oziroma približno 200EUR če hočeš imeti safirno steklo (za mene pogoj pri uri)
http://www.orientuhren.de/index.php?language=en&osCsid=d5p5428g3u713o790rufqk6470

Orient je čisto solidna izbira za vsak dan, v podobnem rangu je serija Seiko 5 in blizu so že mehanski Citizeni. Če se ne motim, pri Citizenih, ki so vsi avtomatiki, je škatla hkrati tudi navijalec. Potem se začne rang 300-400 in ETA mehanizmi, kakšen Steinhard je dobro narejen, za malenkost več denarja Hamilton... in tako naprej do nekaj 100.000EUR
wink-1.gif

Mehansko ure nimaš samo za kazanje časa ampak tudi kot okras...

Datum - hja, lahko kupiš uro brez datuma, ali pa ga moraš 5x na leto premakniti; tako kot pri večini kvarčnih ur.

Seveda pa obstajajo tudi ure (mehanske), ki obvladajo tudi različne dolžine mesecev vključno s prestopnimi leti. Tam boš datum naštimal samo 1.3.2100, 1.3.2200, 1.3.2300, 1.3.2500 itd. Cena primerna
Obstaja sicer Timex z večnim koledarjem (perpetual calender se zadevi reče v urarstvu) za ca. 100EUR s kitajskim mehanizmom. Z urami so same težave, zdržijo nekaj mesecev..

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
@upiway: najde se tudi ure, no vsaj za eno vem, ki ima prikaz dni v mesecu na letni ravni, tam je treba datum nastaviti samo vsakega 1.3. Če se ne motim ima, ali je imel en tak model Maurice Lacroix; morda se pa oglasi uporabnik maurice, če prav vem, odlično pozna to znamko - in ure na splošno.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Ura za 1000 eur z kvarcom je praktično enaka tisti za 300, samo da ima razne vizuelne zadeve na sebi...

No, čisto tako ravno ni. V globalu ja, vendar pa znajo biti materiali in kvaliteta izdelave pri nekaterih renomiranih znamkah, ki delajo tudi kvarčne ure ( tag, omega...) precej boljši. In tudi cene se ne razlikujejo kaj bistveno znotraj serije med quartz in automatic.