Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zato je pa Rolex malce dražji, ker je dober in za na trenirko in za sprejem pri angleški kraljici, kot je nekdo rekel.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zato je pa Rolex malce dražji, ker je dober in za na trenirko in za sprejem pri angleški kraljici, kot je nekdo rekel.
Uh... Patek Phillipe je tudi znamka, kjer je več ponaredkov kot originalov. Prepričan sem, da je pri nas isto.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Pa verjetno je največ ponaredkov prav Rolexov. Ne vem, če je veliko ur Patek Phillipe v Slo ponaredkov, za Rolex pa verjetno ni tako. Rolex? - it is so not me.
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
http://www.uhrenhandel.de/shop/uhren/rado/rado-cerix-unisex-keramik-mit-diamanten-r25474712
Zanimiva ura, bo treba preizkusiti.
Moje skromno mnenje: to je bolj kos nakita kot pa ura. Noter ima kvarc in če se bi že finančno toliko stegnil za nekaj, kar bi naj bila ura, potem bi pričakoval, da je noter mehanika in ne kvarc.
Oprosti, ampak v dobi mobitelov, pametnih telefonov in ostale navlake, ure pravzaprav nihče več ne potrebuje. Ura je, razen redkih izjem, postala izključno nakit. Mehanika ima svoje prednosti, ampak je pa tudi kak minus kje. Zakaj misliš, da je mehanska edino smotern nakup?
Lepa mehanska bi bila tale, ampak je over budget: Constellation Iris
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
....
Ja kak cheapshit že ne, ampak meni se zdi da gre tole lepo skupaj.
Če je za bonda dobr, bo pa še zame.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
http://www.uhrenhandel.de/shop/uhren/rado/rado-cerix-unisex-keramik-mit-diamanten-r25474712
Zanimiva ura, bo treba preizkusiti.
Moje skromno mnenje: to je bolj kos nakita kot pa ura. Noter ima kvarc in če se bi že finančno toliko stegnil za nekaj, kar bi naj bila ura, potem bi pričakoval, da je noter mehanika in ne kvarc.
Oprosti, ampak v dobi mobitelov, pametnih telefonov in ostale navlake, ure pravzaprav nihče več ne potrebuje. Ura je, razen redkih izjem, postala izključno nakit. Mehanika ima svoje prednosti, ampak je pa tudi kak minus kje. Zakaj misliš, da je mehanska edino smotern nakup?
Lepa mehanska bi bila tale, ampak je over budget: Constellation Iris
Ravno zaradi mobitelov in ostalih elektronskih gadgetov, ki kažejo čas, je moje mnenje, da ima pravi čar samo mehanska ura. In ravno mehanika jo tisto, kar jo zame loči od ostalega nakita. So pa tu seveda čisto v igri čustva, zelo dvomim, da je kakršenkoli nakup ure takšnega cenovnega ranga smotern.
Glede mehanike in nenošenje ure vsak dan: pač kupiš zraven ure še avtomatski navijalec, ali pa namesto avtomatika vzameč čisto klasiko in lepo naviješ vsako jutri zjutraj, ko se zbudiš, pa če uro potem tisti dan nosiš ali pa ne (ali pa se še stegneš zraven za kakšnim kalibrom s 7 dnevno rezervo).
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
....
Ja kak cheapshit že ne, ampak meni se zdi da gre tole lepo skupaj.
Če je za bonda dobr, bo pa še zame.
Se pravi je po tvoje estetika stvar denarja?
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Prijatelj, blodiš. Če se kaj spoznaš, bi mi lahko za začetek povedov ali je notri ETA mehanizem, v še enkrat dražji uri imaš lahko notri tudi Miyoto, ki pa jo najdeš tudi v urah za par 10€. Vse bolj se mi dozdeva, da maš še manj pojma o urah kot jaz.