URE tretji del

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zato je pa Rolex malce dražji, ker je dober in za na trenirko in za sprejem pri angleški kraljici, kot je nekdo rekel. :D

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zato je pa Rolex malce dražji, ker je dober in za na trenirko in za sprejem pri angleški kraljici, kot je nekdo rekel. :D

Rolex je zame "out", ker ga pri nas spremlja izrazito negativen prizvok šopirjenja. Pa verjetno je največ ponaredkov prav Rolexov. Ne vem, če je veliko ur Patek Phillipe v Slo ponaredkov, za Rolex pa verjetno ni tako. Rolex? - it is so not me.

Zgornja ura Hamilton je lepa, ampak vseeno malce premalo elegantna. Uro za šport in prosti čas tako že ima. Poleg tega ženske rade menjajo. Ne bo ves čas nosila ene ure. Če uspem še kje najti, bo verjetno Quadrella.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

To pravijo tisti, ki imajo dovolj denarja, da si lahko kupijo Rolex (drugega itak ne poznajo), in premalo okusa, da bi vedeli, da diverji in obleka pač ne gredo skupaj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83

Ja kak cheapshit že ne, ampak meni se zdi da gre tole lepo skupaj.
Če je za bonda dobr, bo pa še zame. :D

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28

Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Pa verjetno je največ ponaredkov prav Rolexov. Ne vem, če je veliko ur Patek Phillipe v Slo ponaredkov, za Rolex pa verjetno ni tako. Rolex? - it is so not me.
Uh... Patek Phillipe je tudi znamka, kjer je več ponaredkov kot originalov. Prepričan sem, da je pri nas isto.
Meni osebno ljubša zadeva kot Rolex, je pa lahko brez problema tudi dražja.

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Citat:

Zanimiva ura, bo treba preizkusiti.

Moje skromno mnenje: to je bolj kos nakita kot pa ura. Noter ima kvarc in če se bi že finančno toliko stegnil za nekaj, kar bi naj bila ura, potem bi pričakoval, da je noter mehanika in ne kvarc.

Oprosti, ampak v dobi mobitelov, pametnih telefonov in ostale navlake, ure pravzaprav nihče več ne potrebuje. Ura je, razen redkih izjem, postala izključno nakit. Mehanika ima svoje prednosti, ampak je pa tudi kak minus kje. Zakaj misliš, da je mehanska edino smotern nakup?

Lepa mehanska bi bila tale, ampak je over budget: Constellation Iris

Ravno zaradi mobitelov in ostalih elektronskih gadgetov, ki kažejo čas, je moje mnenje, da ima pravi čar samo mehanska ura. In ravno mehanika jo tisto, kar jo zame loči od ostalega nakita. So pa tu seveda čisto v igri čustva, zelo dvomim, da je kakršenkoli nakup ure takšnega cenovnega ranga smotern.

Glede mehanike in nenošenje ure vsak dan: pač kupiš zraven ure še avtomatski navijalec, ali pa namesto avtomatika vzameč čisto klasiko in lepo naviješ vsako jutri zjutraj, ko se zbudiš, pa če uro potem tisti dan nosiš ali pa ne (ali pa se še stegneš zraven za kakšnim kalibrom s 7 dnevno rezervo).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Zanimiva ura, bo treba preizkusiti.

Moje skromno mnenje: to je bolj kos nakita kot pa ura. Noter ima kvarc in če se bi že finančno toliko stegnil za nekaj, kar bi naj bila ura, potem bi pričakoval, da je noter mehanika in ne kvarc.

Oprosti, ampak v dobi mobitelov, pametnih telefonov in ostale navlake, ure pravzaprav nihče več ne potrebuje. Ura je, razen redkih izjem, postala izključno nakit. Mehanika ima svoje prednosti, ampak je pa tudi kak minus kje. Zakaj misliš, da je mehanska edino smotern nakup?

Lepa mehanska bi bila tale, ampak je over budget: Constellation Iris

Ravno zaradi mobitelov in ostalih elektronskih gadgetov, ki kažejo čas, je moje mnenje, da ima pravi čar samo mehanska ura. In ravno mehanika jo tisto, kar jo zame loči od ostalega nakita. So pa tu seveda čisto v igri čustva, zelo dvomim, da je kakršenkoli nakup ure takšnega cenovnega ranga smotern.

Glede mehanike in nenošenje ure vsak dan: pač kupiš zraven ure še avtomatski navijalec, ali pa namesto avtomatika vzameč čisto klasiko in lepo naviješ vsako jutri zjutraj, ko se zbudiš, pa če uro potem tisti dan nosiš ali pa ne (ali pa se še stegneš zraven za kakšnim kalibrom s 7 dnevno rezervo).

Nakup nakita verjetno sam po sebi ni smotrn. Po domače povedano, je metanje denarja stran, pa ga folk vseeno kupuje.
smile-1.gif
Ura takega cenovnega ranga je nakit, ki ga nima vsak tretji na avtobusu. Komur to nekaj pomeni, kupi, ostali pa raje dajo denar za kaj bolj pametnega.

Poleg ure bi moral kupiti še 5 stvari, da bi bila ura sploh funkcionalna?
smile-1.gif
Smešno. Če ure ne nosiš redno in se ti ne da nastavljati, kupiš quartz. Zakaj si komplicirati življenje?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
....
Ja kak cheapshit že ne, ampak meni se zdi da gre tole lepo skupaj.
Če je za bonda dobr, bo pa še zame. :D

Se pravi je po tvoje estetika stvar denarja?

Pravim, da kak gshock frogman ne pride v poštev.
Drugače pa tudi, folk lahko natakne kakršnokoli neumnost nase, če ostali vedo, da je to drago kot pes, je vse super estetsko kar naenkrat.
Pa tudi v ceneni obleki te verjetno ne bodo lepo gledali, ne glede na to ali imaš tisto dress watch ali ne. Pa če si priznamo ali ne.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Ne razumem, kaj želiš izvedet o ŽakLemoju za 100€. Če ti je všeč, kupi. To je to.
Delala bo, razpadla ne bo, koliko pa ti sede ali ne pa veš sam.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Glej ko kupiš budget XXL-pack 7 parov štumfov za 10€ jih tudi ne poskušaš, ampak pogledaš cifro; 42-43, ok, može, plačam.
Ko si pa daš delat čevlje po meri, potem pa je druga pesem. Cena pa tudi.

Daj si na roko prvo približno podobno uro, da vidiš, če ti je prevelika (kar pri fi 40mm sigurno ni) ali premala, potem pa naroči prek neta in veselo nošenje.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Prijatelj, blodiš. Če se kaj spoznaš, bi mi lahko za začetek povedov ali je notri ETA mehanizem, v še enkrat dražji uri imaš lahko notri tudi Miyoto, ki pa jo najdeš tudi v urah za par 10€. Vse bolj se mi dozdeva, da maš še manj pojma o urah kot jaz.
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz... mene pa zanima, a je $10 preveč za tako uro

ZDEJ SE BO USULO (6)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če vse tipke delajo in bodo delale potem ne. Pa računaj, da zna crknt tud, če si roke umivaš z njo in jo preveč zmočiš.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Prijatelj, blodiš. Če se kaj spoznaš, bi mi lahko za začetek povedov ali je notri ETA mehanizem, v še enkrat dražji uri imaš lahko notri tudi Miyoto, ki pa jo najdeš tudi v urah za par 10€. Vse bolj se mi dozdeva, da maš še manj pojma o urah kot jaz.
smile-1.gif

Who the [cenzura] cares ali je noter mehanizem alfa, ETA, gamma ali omega. Že vrabčki čivkajo, da so ure samo še nakit. Kako drag nakit si lahko privoščiš, je pa tvoja stvar. Fancy imena komponent so tržna finta. Ti dam dva namiga: "moj telefon ima pa tepina zaslon in je boljši od tvojega, ki ima amoled (pa čeprav lahko razlike ni)". Jaz imam pa jPhone in sem car. Noka je za fosile
smile-1.gif
.

Kupljena je bila Omega Constellation Quadrella.