Aha, si malo povišal svoj budget in se poučil o urah.
Super.
Imel sem podobnega Casia, kot je tisti. Solidna zadevica, vendar sem jo dal dalje. Ne bi šel z njo v vodo, razen če bi bil totalni beater in bi se mi j... za njo).
V prvo od Invict Pro Diver mi je prišla notri voda (morje), pa naj bi ura tesnila do 200 m. Kasneje sem kupil identičen model, vendar ta ne bo videl vode. Super ura za svoj denar. NH3A je odličen mehanizem. Oba moja Pro Diverja sta dosegala cosc standarde. Kapo dol Invicti, še vedno pa to ni ura, s katero bi lahko delal kot svinja z mehom, ker lahko hitro kaj odleti (najprej seveda "biserček").
S Seikom 5 za 130 EUR pa nimam težav iti v vodo. Imam tri in do sedaj nikoli ni v nobenega ni prišla voda. Pa govorim o klasičnih modelih (SNXS77, SNKL05 in SNKK17), ne diverjih.
Phoibosa ti nisem želel omenjati, ker je nepoznana znamka. Imam njihov The Great White PY007C kakšno slabo leto in te ure so vredne svojega denarja. Gre za opazno višjo klaso kot npr. Invicta ali Orient. Moj ima safirno steklo, keramično luneto, poganja pa ga Miyotin 9015 mehanizem, tako da sekundni kazalec teče izjemno gladko. List price je bila 280 EUR, dobil sem 10% popusta, z davkom pa je bila končna cena okoli 330 EUR. Je moja vsakodnevna ura, nosim pa jo na kovini, usnju ali NATU in je primerna za vsako priložnost. Spet pa ni to Steinhart, ki po mojem mnenju dosega kvaliteto 1000+ EUR ur (recimo Longinessa, Tag Heuerja itd.).
Tisti El Primero ni ravno za v vodo.
Dobre diverje, ki zares odtehtajo svojo ceno, izdeluje po moje Tudor. Heritage Black Bay ali Pelagos na roki je poezija.
Citizen je gotovo dobra znamka in verjamem, da boš izbral takega, ki ti bo dolgo in dobro služil. Mogoče te lahko opomnim zgolj, da pazi glede premera ure. Pro Masterji so večinoma 44 mm brez krone, za tako uro je pa potrebno že kar konkretno zapestje.
V modo prihajajo zopet manjše ure (36 - 40 mm).