Uporabnost "mini" prenosnika

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sodelavec mi je ravno rekel, da so se zjutraj skoraj stepli za te netbooke
grin1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ta model mi že nekaj časa odlično služi Asus eee PC 1005P
Je lahek in ne zasede veliko prostora v torbi ali nahrbtniku, zato ga imam vedno s sabo, pa če ga rabim ali ne.
Za brskanje po internetu ali pregledovanje kakšnih dokumentov je ločljivost 1024x600 čisto OK (veliko boljša, kot surfanje na kakem fensi telefonu).

Na terenu mi je najpomembnejša avtonomija baterije in ta model ima deklariranih kar 11 ur.
Toliko mi brez napajanja sicer še ni zdržal, vendar do 9 ur dela brez problema.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
No, jaz pa imam na Lenovo SL 10-2 z vgrajenim 3G modemom 10x več filmov, glasbe in vsega možnega šita pa je na disku še vedno vrh glave prostora. Hmja, na njem mi dela tudi Amazon Kindle softver, vsi filmi (brez jebanja z Apple podprtimi kodeki) in datoteke.

Za količkaj resno delo ne povoham iPada. Edino za na WC med sranjem je dober, seveda pa tudi za kavice v lokalih ob Ljubljanici, kjer izpadeš džek. Škoda le, da nima osvetljene jabolke na zadnji strani.
Tale tvoj lenovo je precej večji, precej težji, pa baterija zdrži precej manj. Pač čisto drug tiop stvari.
Če grem za 1 dan na konferenco, vzamem iPada s sabo. Za pisat je OK, vem, d abo baterija zdržala, pa ne tehta praktično nič (manj kot torba, v kateri je, ponavadi). Še na kako predstavitev, s katere je treba oddat članek, ga vzamem. Če pa vem, da bo več dela, gre z mano prenosnik.
Predvsem pa sem opazil, da prenosnika sicer vzammem domov, a če mi ni treba zvečer kaj delat za službo, lepo ostaja v torbi. Za domačo uporabo je tak tablet (ne nujno applov, da ne bo pomote) idealen. Je vreden 600€? ta hip očitno je ... Realno pa, ko bo na trgu kaka konkurenca, seveda ne. Če bi bil iPhone edini smartphone na trgu, bi verjetno stal vsaj pol več ...

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Evo nabavil danes netbooka iz Hoferja.Za to ceno 250 evrov mislim da je precej ugoden nakup.Aja,če se kdo vpraša kako sem ga še danes dobil-v avstriji jih imajo precej več kot pri nas.Se mi zdi da v at dobi ena poslovalnica toliko teh netbookov kot pri nas vse skupaj

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
A so hdd tudi imel? Sem bil danes gor pa sem pozabil iti pogledat...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
No evo x201 je pri hiši,...prvi vtisi so zelo ok,....

Sedaj moram pa najti še eno pametno majhno torbo za njega...... ki bo pasala k obleki. Kakšne ideje...... rabil bi pa ta teden

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Jaz imam še eno vprašanje..zaradi težav s trenutnim HP-jem, že nekaj časa pa iščem nekaj manjšega nekje do 13", ki bi mi prav prišel tudi za potovanja, rabim ga pa predvsem za internet, pisanje člankov, oblikovanje slik...problem je ker občasno delam tudi z video posnetki.
Sem sedaj videl tole: Acer Ferrari One 200-313G25 1,2 GHz . Se mi zdi da je vreden tega denarja, sicer nisem ravno pristaš te znamke pri formuli, ampak to me načeloma ne moti, se mi zdi OK predvsem resolucija, pa 2 leti garancije, 3 GB rama...ali ima kdo izkušnje s tem procesorjem? Kaj menite vi oz. ali je še kaj boljšega trenutno za ceno do 400 eur.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Se strinjam so lepe, samo so vse po vrsti velike.

Jest bi nekaj za računalnik in to je to,...bolj kot ne kaksen ovitek kig a lahko nosiš preko ramena
smile-1.gif