No, jaz pa imam na Lenovo SL 10-2 z vgrajenim 3G modemom 10x več filmov, glasbe in vsega možnega šita pa je na disku še vedno vrh glave prostora. Hmja, na njem mi dela tudi Amazon Kindle softver, vsi filmi (brez jebanja z Apple podprtimi kodeki) in datoteke.
Za količkaj resno delo ne povoham iPada. Edino za na WC med sranjem je dober, seveda pa tudi za kavice v lokalih ob Ljubljanici, kjer izpadeš džek. Škoda le, da nima osvetljene jabolke na zadnji strani.
Aja, te vrstice pišem kot lastnik dveh računalnikov Apple, 3 iPodov ter iPhonea in še nekaterih drugih produktov z jabolko. Torej se smatram za dovolj razumnega, da ne bom obtožen kot še eden anti Apple frik, ki onanira na Microsoft ali Linux.
iPad je vreden nič več kot 499 EUR z DDV in 3G podporo. Vse ostalo je rip off. Zadeva še telefonske podpore nima, za razliko od nekaterih boljših produktov drugih proizvajalcev, ki pridejo na trg še letos. To, da nima microSD in USB porta pa je jasno, zakaj. Apple raje pokasira krepak denar za pomnilniško zmogljivejšo različico. Raje tako, kot pa da bi ljudje kupili manj zmogljivega in vanj poknili microSD kartico za četrtino denarja, ki ga pričakuje Apple za zmogljivejši pomnilnik.
Še to. iPada sem imel v rokah že zdavnaj, ko sta bila v Sloveniji morda eden ali dva, po kakšnih kanalih pa ne bom razlagal. Torej tudi pri tem ne govorim na pamet. Tako kot ne o tablicah drugih proizvajalcev, le da sem pri slednjih prav tako formalno zavezan, da ne razkrivam niti imena proizvajalca, kaj šele podrobnosti.