Uporabnost "mini" prenosnika

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Imam 12.1'' Prestigio Visconte 1200 ze 5 let kot edini računalnik, na njem delam vse internet, office, glasba, filmi (tudi hoby montaža), avtocad ipd....dela nonstop, ponoči na standby, sem zelo zadovoljem. Včasih ga priklopin na zunanji 17'' monitor, kadar dlje casa delam v npr. avtocadu, ali pa za kaksen film.

Ampak to ni netbook ampak mini prenosnik, kar ti definitivno bolj priporočam, torej ima DVD, ''pravi'' procesor, 1280x800 resolucijo itd... sepravi bolj uporaben kot netbooki

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Na račun "pravega" procesorja preveč trpi baterija, ki je pri prenosnikih ena izmed glavnih stvari. Pomoje bolše nabavit kaj s SU, i5UM ali i3UM procesorjem. so precej manj požrešni kot "pravi" procesorji pri skoraj istih performancah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
moje mnenje: raje ipad, kot mini prenosnik.

wink-1.gif

lp

Ja pa je 2.5 krat dražji od zgoraj podanega laptopa, pa še, da si naložiš par filmov in muzik že imaš zapolnjenih tistih 16 oz. 32gb, usb-ov pa ipad itak ne pozna...

No ja , no. Na 16GB imam zdajle gor 2 filma, za enih 8 ura ndaljevank, kompletno muziko, ki jo premorem, pa kup datotek (word, ppt, excel, pdfji, fotke, skratka, mala potujoča pisarna) - pa je ravno na pol zaseden ...
Vse, kar stvarca rabi, je slo tipkovnica (ta pa pride z iOS4) ... Pa USB pogrešam, res je.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Na račun "pravega" procesorja preveč trpi baterija, ki je pri prenosnikih ena izmed glavnih stvari. Pomoje bolše nabavit kaj s SU, i5UM ali i3UM procesorjem. so precej manj požrešni kot "pravi" procesorji pri skoraj istih performancah.

Meni zdrži nekje do 10 ur na wlanu z zmerno osvetlitvijo zaslona pri c2d 2.4ghz procesorju na 13" prenosniku. To se mi ne zdi ravno slabo, ali?
smile-1.gif

screen-shot-2010-06-26-a.png

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, jaz pa imam na Lenovo SL 10-2 z vgrajenim 3G modemom 10x več filmov, glasbe in vsega možnega šita pa je na disku še vedno vrh glave prostora. Hmja, na njem mi dela tudi Amazon Kindle softver, vsi filmi (brez jebanja z Apple podprtimi kodeki) in datoteke.

Za količkaj resno delo ne povoham iPada. Edino za na WC med sranjem je dober, seveda pa tudi za kavice v lokalih ob Ljubljanici, kjer izpadeš džek. Škoda le, da nima osvetljene jabolke na zadnji strani.

Aja, te vrstice pišem kot lastnik dveh računalnikov Apple, 3 iPodov ter iPhonea in še nekaterih drugih produktov z jabolko. Torej se smatram za dovolj razumnega, da ne bom obtožen kot še eden anti Apple frik, ki onanira na Microsoft ali Linux.

iPad je vreden nič več kot 499 EUR z DDV in 3G podporo. Vse ostalo je rip off. Zadeva še telefonske podpore nima, za razliko od nekaterih boljših produktov drugih proizvajalcev, ki pridejo na trg še letos. To, da nima microSD in USB porta pa je jasno, zakaj. Apple raje pokasira krepak denar za pomnilniško zmogljivejšo različico. Raje tako, kot pa da bi ljudje kupili manj zmogljivega in vanj poknili microSD kartico za četrtino denarja, ki ga pričakuje Apple za zmogljivejši pomnilnik.

Še to. iPada sem imel v rokah že zdavnaj, ko sta bila v Sloveniji morda eden ali dva, po kakšnih kanalih pa ne bom razlagal. Torej tudi pri tem ne govorim na pamet. Tako kot ne o tablicah drugih proizvajalcev, le da sem pri slednjih prav tako formalno zavezan, da ne razkrivam niti imena proizvajalca, kaj šele podrobnosti.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz..

Jaz sem pred casom imel super zmogljiv Sony Vaio za delo. Kupil potem v USA še Dell Adamo (13" col itd.). Po nekajdnedvni uporabi sem prodal Sonya 16" in zdaj imam kot delovni stroj tamali prenosnik. Ker veliko potujem, je sedaj pravi balzam imeti manj kot 2 kili s polnilcem vred v rukzaku. Doma imam še dodaten LCD, brezžično miško in tipkovnico in je zadeva bomba
smile-1.gif
.

Sem imel 2 netbooka, pa sta se mi izkazala kot popolnoma brezvezna in neuporabna.

LP,
PIC

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Jaz bi pa vprašal kako uporaben je HOFERov netbook.A se da na tem za silo pogledat kakšen filmček,kaj napisati v wordu in surfati po netu?
Je dokaj majhen in tudi poceni,pa kaj se mi dopadne je da ima že programsko opremo zraven.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Enako uporaben kot vsi ostali netbooki z Atom procesorjem. Razlike so minimalne.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Poenostavljeno: vsi 10palčniki z 1024x600 so premajhni za gledanje weba in premajhni za tipkanje. Načelno je za gledat 11,6 oz. 12palčnike, res je da so malce večji in ene 50+ eur dražji, ampak so vsaj uporabni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Hm kako potem nalagate programe, če je mašina brez dvd-ja.Word naprimer.
Kaj je to "dvd"? Nekaj, kar so naši predniki uporabljali???
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Poenostavljeno: vsi 10palčniki z 1024x600 so premajhni za gledanje weba in premajhni za tipkanje. Načelno je za gledat 11,6 oz. 12palčnike, res je da so malce večji in ene 50+ eur dražji, ampak so vsaj uporabni.
No ja, tam vsaj 80EUR dražji.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
12palčnike, res je da so malce večji in ene 50+ eur dražji, ampak so vsaj uporabni.
No ja, tam vsaj 80EUR dražji.

[/QUOTE]
Ja, ampak za realno uporabo vredno vsakega centa razlike (če ugotovimo da kar nekaj ljudi presedi 10+ ur na dan pred notebookom je 80eur+ bakšiš).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To imajo skoraj vsi 10 palčni tako resolucijo. Se strinjam, da je nizka.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
za internet puna kapa, tudi za filme, za word, excel in podobno pa bolj za silo