Uporabniki avtoplina (LPG)?

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Spoštovani,

najprej želimo znova ponoviti, da avtoplin, ki ga prodajamo na svojih bencinskih servisih, v celoti ustreza aktualnim zahtevam aktualnih standardov s tega področja. Kakovost avtoplina sicer predpisujeta evropski standard - EN 589 - Automotive fuels - LPG), ter slovenski nacionalni standard SIST EN 589 (Goriva za motorna vozila - Utekočinjen naftni plin (UNP)). Njegovo kakovost redno preverjamo na vseh ključnih točkah nabavne in prodajne verige in s tem zagotavljamo ustreznost goriva.

Nekaj primerov težav z injektorji smo zaznali s strani določene servisne delavnice. Težava bi sicer lahko bila povezana tudi s samim gorivom, vendar tega do sedaj ni bilo mogoče potrditi in zato tudi ne obstajajo nobeni dokazi. Kot eden od dobaviteljev goriva na slovenskem trgu smo se, ne glede na možne vzroke, takoj po prejeti informaciji aktivno vključili v preverjanje stanja in poskušali identificirati razloge oz. morebitne substance, ki bi lahko povzročale težave. Kot rečeno, napak, ki bi kazale na to, da je razlog v gorivu, do sedaj nismo identificirali, bomo pa nadaljevali s še bolj poglobljenimi raziskavami. V nadaljnje raziskave bomo vključili tudi druge elemente plinskega sistema ter ponudnike plina na trgu (preverjanje sestavnih elementov naprave, drugih virov oskrbe/drugi dobavitelji plina v Sloveniji, mazalnih sistemov ventilov in morebitne druge dejavnike).

Dejstvo je, da so bile težave do zdaj zaznane le v omejenem obsegu - pri določenih uporabnikih, nikakor pa ne gre za širšo težavo (vsaj mi nimamo takih informacij). Glede na to, da je uporaba plina v močnem porastu, število uporabnikov pa temu primerno bistveno večje, bi v primeru neustrezne kakovosti avtoplina teh primerov bilo zagotovo več. Tudi to je določen pokazatelj, da je težava verjetno bolj lokalnega značaja in jo lahko povzroča nek drug dejavnik.

Za posredovano vprašanje se vam lepo zahvaljujemo. Vse tovrstne informacije so namreč tudi za nas dragocen vir za ocenjevanje trga in zadovoljstva naših kupcev.

S spoštovanjem,

Borut Sočič
Petrol d.d., Ljubljana

Nazadnje urejeno:

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
evo sem vprašal v plineks

Megane 1.2TCE 116PS 2014

Vsekakor pa za vaše vozilo priporočamo originalni pro sistem ZAVOLI, kateri ima že integrirane tovarniške parametre. Poleg posamičnih injektorjev, kateri imajo kot edini tudi električno predgretje, kar omogoča bistveno hitrejši preklop na avtoplin oziroma že nadzorovan vžig avtomobila kar na avtoplin ter kompatibilno ECU enoto, s kombinacijo katerega doseže celo povečano moč ter boljšo odzivnost motorja. Cena tega sistema z ECO subvencijo in gotovinskim popustom je 1.390,00 € (redna cena je 1.740,00 €). Alternativa za vaše vozilo, katero pa kakovostno še vedno zadovoljuje vse potrebne parametre in performanse za nemoteno vožnjo je sistem E-GAS iz višjega srednjega ranga, ki stane z ECO subvencijo in gotovinskim popustom 1.250,00 € (redna cena je 1.590,00).
V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija, kakor tudi elektronski sistem za mazanjem in hlajenjem ventilov, ki skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.

Kakšna je lahko realna poraba.

Recimo da rabi 7l /100 bencina +10% = 7.7l plina

5eur/100km

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
+ cca. 0,5 l bencina /100 km (hladni vžigi).

Plineksa bi se osebno v velikem loku izognil, google na to temariko najde marsikaj.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Jaz furam mojega plinaša nekje za 4,1 - 4,2 € na 100 km. Ob trenutnih cenah seveda.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
mam od g1 celje sistem za 6 cilindrov. kjerkoli tankam, mi sistem deluje enako - Petrol, OMV, Butan. Je pa res, da sem pozimi u glavbem kr na Butanu.

lp

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
hmm, bo zgleda treba narediti anketo
smile-1.gif

kje pa se splača naredit predelava, razen da vozim na hrvaško v opatijo

Bi pa vzel en dober sistem

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ksz
A kdo ve, ce je Flash lube kje kaj ceneje za dobiti kot 26€?
Kak Spar, Mercator ga menda nima, da bi slo na kupon
evil.gif

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Kako naj uveljavim stvarno napako, saj mi ne znajo (nočejo, da o odnosu ne govorim) urediti, da bi se lahko normalno vozil na LPG. Ima kdo kakšne izkušnje. Kakšno idejo... Vsaka informacija pride prav.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
Kako naj uveljavim stvarno napako, saj mi ne znajo (nočejo, da o odnosu ne govorim) urediti, da bi se lahko normalno vozil na LPG. Ima kdo kakšne izkušnje. Kakšno idejo... Vsaka informacija pride prav.
Prvo kot prvo, vse urejaj pisno. Upam, da imaš papirnato dokumentacijo o napakah in servisnih posegih/popravilih/nastavitvah.
Potem pa naprej: pisno uveljavljaj stvarno napako (naj te ne preusmerijo na garancijo). V kolikor ni v 8-ih dneh odgovora, greš potem naprej.
PS: Upam, da imaš dobre živce, ker jih boš žal potreboval. Kateri predelovalec pa je? G1 ali Plineks? Lahko na PM.
PS2: Preden greš v to borbo, res probaj, da ti zadevo poštimajo tako kot je potrebno. Pa upam, da niso nastavitev tako zajeb..., da ti bo ventile skurilo. Sicer se pa prebij skozi to solato in boš našel uporabnika, ki je trpel podoben križev pot: po ne vem koliko mesecih so se ga usmilili in mu pobrali tisto sranje ven, ter mu delno vrnili denar. http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=43038 Se mi zdi, da se tam nekje na 250-i strani začne.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Ksz
A kdo ve, ce je Flash lube kje kaj ceneje za dobiti kot 26€?
Kak Spar, Mercator ga menda nima, da bi slo na kupon
evil.gif

Ebay JLM lube
dobiš 5 literski kanister za 50€

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
no evo, en izmed razlogov, zakaj nisem predelal avta na LPG
tako ali tako v kolikor krmilnik LPG nima samostojne wide-band lambde, ne bi nikoli vgradil sistema v avto

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ja, samo dostava je pa Nemčija oz. 10 € dodatka za Avstrijo.
V Slovenijo pa ne pošiljajo.
crazy1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
malo še poglej. sem že 2x naročal. res da smo anročli 3 komade. ampak vem da poštnina ni bila več kot 10-15€

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Prvo kot prvo, vse urejaj pisno. Upam, da imaš papirnato dokumentacijo o napakah in servisnih posegih/popravilih/nastavitvah.
Potem pa naprej: pisno uveljavljaj stvarno napako (naj te ne preusmerijo na garancijo). V kolikor ni v 8-ih dneh odgovora, greš potem naprej.
PS: Upam, da imaš dobre živce, ker jih boš žal potreboval. Kateri predelovalec pa je? G1 ali Plineks? Lahko na PM.
PS2: Preden greš v to borbo, res probaj, da ti zadevo poštimajo tako kot je potrebno. Pa upam, da niso nastavitev tako zajeb..., da ti bo ventile skurilo. Sicer se pa prebij skozi to solato in boš našel uporabnika, ki je trpel podoben križev pot: po ne vem koliko mesecih so se ga usmilili in mu pobrali tisto sranje ven, ter mu delno vrnili denar. http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=43038 Se mi zdi, da se tam nekje na 250-i strani začne.

Vse urejam pisno in se je nabralo že za lep kup dokumentacije. Gre se pa za Plineks. Niti mi ni všeč več njihov odnos, ker oni mene sprašujejo lahko naredimo to, lahko naredimo to... Halo naj se sami odločijo, zato sem pa njih izbral, da oni povedo kaj je za narediti. Po več posegih seveda še vedno ni OK in mi govorijo da kok so dobri ker to delajo zastonj, lahko bi pa računali, ker to kar se dogaja ni njihova napaka ampak slaba kvaliteta plina - naj pošljejo račun na Petrol če je tako ali predložijo dokazila. Meniti se pa morem vsaj z dvema z lokalnim pooblaščenim serviserjem in z njihovo upravo v Mislinji, kjer je bil tudi že avto, žal so samo začasno uredili.

Ali zadostuje torej da izpolnem formular tukaj:
http://www2.gov.si/mg/tirs/tir...D3?OpenDocument
ali je potrebno še kaj. Tiste solate, ki si mi predlagal, še nisem šel brati.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:

Vse urejam pisno in se je nabralo že za lep kup dokumentacije. Gre se pa za Plineks. Niti mi ni všeč več njihov odnos, ker oni mene sprašujejo lahko naredimo to, lahko naredimo to... Halo naj se sami odločijo, zato sem pa njih izbral, da oni povedo kaj je za narediti. Po več posegih seveda še vedno ni OK in mi govorijo da kok so dobri ker to delajo zastonj, lahko bi pa računali, ker to kar se dogaja ni njihova napaka ampak slaba kvaliteta plina - naj pošljejo račun na Petrol če je tako ali predložijo dokazila. Meniti se pa morem vsaj z dvema z lokalnim pooblaščenim serviserjem in z njihovo upravo v Mislinji, kjer je bil tudi že avto, žal so samo začasno uredili.

Ali zadostuje torej da izpolnem formular tukaj:
http://www2.gov.si/mg/tirs/tir...D3?OpenDocument
ali je potrebno še kaj. Tiste solate, ki si mi predlagal, še nisem šel brati.
Se mi je zdelo za koga gre... imam podobno izkušnjo... Samo potem sem šel pa do Hribarja v Lj, ki je tudi njihov pooblaščeni serviser in mi je zadevo zrihtal v nulo (ter zamenjal flashlube sistem in rekel da to kar so mi dali gor je isto kot če mi ne bi dali nič...)