Uporabniki avtoplina (LPG)?

Lipovsek

Zelenc'
13. apr 2013
7
0
1
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
Plineks troli...upam, da se zavedate, da je tole spamanje kontraproduktivno. Kvaliteta vasih storitev je najboljsa (v vasem primeru slaba) reklama ..tako da tudi trolanje po forumu z dnevno generiranimi uporabiki ne bo pomagalo ..kje so moderatorji, se sprasujem?
Sem malo pogledal tvoje poste.. Res si čisti primer vsega tega, kar očitaš drugim prav ti.. Dolgoročno prekrito reklamiranje TROL!

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Sam res ...tolk vam gre slabo, da ste posegli po tako radikalnih posegih...mazaci?
Jaz s plinom nimam popolnoma nic, se v avto sem se odlocil, da ga ne montiram...se najbolj so pomagale horror zgodbe ki sem jih slisal od nesrecnih Plineks strank. Mi grejo pa pezdeti na jetra..taki kot si ti se najbolj! V RL bi jih bilo potrebno pozapret pa materialno usekat po prstih za vsako tezavo in nersnico, ki jo reklamirajo...bi bili ze brez prstov na nagoah kaj sele rokah :D

Lipovsek

Zelenc'
13. apr 2013
7
0
1
Lačnemu lahko daš kruha, debilu pa pameti ne.. Ker ti pri drugem ne morem pomagat niti jaz ali kdorkoli drug, ti pa kruha ne odrečem!

Nazadnje urejeno:

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
super...zdej pa se odreklamiraj svojo pokvarjeno rit stran, bo bolje kot kruh. Tis si ga pa zacni sluziti posteno pa bos mal manjsi [cenzura]

530d

Zelenc'
15. apr 2013
4
0
1
DIZEL-PLIN
Imam 530d pa me zanima, kako je z predelavo dizla na plinu. Slišim dost pozitivnih stvari s tem da je uporabnikov še relativno malo. Tudi vem, da so prihranki nižji kot pri bencinarju ampak vsak procent se pozna
wink-1.gif
Pa bencinarja že imam na plinu tako, da osnove pri bencinski predelavi poznam.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.088
113
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
Opazil tole akcijo na Petrolu:

Gospodinjski odjemalec pridobi
ugodnost v obliki popusta v višini
0,1 € na kupljen liter pogonskega
goriva in sicer za prvih 400
kupljenih litrov pogonskega goriva,
ne glede na število sklenjenih
pogodb o dobavi električne energije.

Kar izgleda predobro, verjetno tudi je. Prihranek je torej 40€ in ne stalnih 10 centov / liter.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
Opazil tole akcijo na Petrolu:

Gospodinjski odjemalec pridobi
ugodnost v obliki popusta v višini
0,1 € na kupljen liter pogonskega
goriva in sicer za prvih 400
kupljenih litrov pogonskega goriva,
ne glede na število sklenjenih
pogodb o dobavi električne energije.

Kar izgleda predobro, verjetno tudi je. Prihranek je torej 40€ in ne stalnih 10 centov / liter.

40 EUR > 0 EUR ...pa dodaj še prihranke pr štromu..neki je.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mogoče kaj izkušenj na nemških forumih, sploh BMWjev sigurno obstaja nekaj predelanih tudi dizlov.

Če znaš nemško....http://www.motor-talk.de/forum.html

Kar sem sam pregledal samo sprašujejo ali naj kupijo 530d ali 530i LPG.

530d

Zelenc'
15. apr 2013
4
0
1
Malecky...uuuu hvala ti
Sem prebral neki "pametnih" nasvetov. Sem pa najdu v slo že dva predelana in enga X3 sicer 2.0d ampak za neke osnovne infote je kul
wink-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.403
5.682
113
Citat:
Uporabnik 530d pravi:
DIZEL-PLIN
Imam 530d pa me zanima, kako je z predelavo dizla na plinu. Slišim dost pozitivnih stvari s tem da je uporabnikov še relativno malo. Tudi vem, da so prihranki nižji kot pri bencinarju ampak vsak procent se pozna
wink-1.gif
Pa bencinarja že imam na plinu tako, da osnove pri bencinski predelavi poznam.

okoli 2500€ in dalje predelava. mešanica 70% dizla 30% plina.
preračunaj če se ti splača. in predvsem kdaj se obrne.

530d

Zelenc'
15. apr 2013
4
0
1
luka51...hvala za info. Sam sem dobil ponudbo med 1400 in 1800€!? A si ti mislil mogoče, da je v Nemčiji predelava 2500??? Grem v četrtek na testo vožnjo z podobnim avtomobilom. Baje je od nastavitev odvisno in se lahko poveča moč (občutno) ali pa enaka moč z prihrankom? Pa bi rad to sam videl oz sprobal na demonstraciji, ker baje rabijo za prenastavitev samo par minut in to kar med vožnjo!?!?!?!
Imaš pa prav, da razmišljam, če ne bi bilo vseeno bolje zamentat za bencinarja...je veliko plusov pa še lepša vožnja sam po drugi strani sem pa na mojmu ma skor vse že zamenjal pa mi ga je škoda

Lipovsek

Zelenc'
13. apr 2013
7
0
1
BMW diesel, ne.... BMW mora biti bencinar... Ta ima najlepši zvok!!
Pa s plinom se voiš cenej kot na nafto!

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Malo berem tele poste in mi res nekaj ni jasno - ali pa sem jaz malo "glup" - a tukaj res ni nobenega dejanskega uporabnika LPG-ja? Imam dva avta, oba predelana na plin - in sicer v Srbiji; pa ne zaradi cene - res je, po vseh dajatvah je bilo še vedno cca 50% ceneje kot v Sloveniji - vendar zaradi kvalitete vgradnje; na enemu, ki ima plin že 350 kkm, 8 let, sem vsega skupaj dvakrat menjal filter plinske faze in enkrat tekoče, sicer nobenih drugih stroškov (in nobenih problemov s preklapljanjem, klenkanjem, bučk tipa mazanje ventilov ipd), na drugemu pa imam narejenih cca 180 kkm, nov sistem, samonastavljiv preko avtomobilskega ECUja; prav tako nobenega mazanja ventilov, nisem še menjal filtrov - ni bilo potrebe. Poraba kot bencina, če je moč nižja - pri 100 KW se ravno ne pozna. Prijatelji, ki imajo vgrajen plin doma pa jamrajo, da jim pojasnujejo "majstri" (ne bom omenjal vgrajevalcev, oba sta že omenjena v forumu) pojasnujejo, da tako mora biti, če vgradiš plin. Larifari okoli prihranka - seveda prihraniš. Olje je čisto, katalizator se ne obrablja, motor teče mirnejše. Delovna temperatura motorja je nižja. Posebne svečke za plin - spet larifari.
Torej, ne reklamiram plina - le meni je ceneje in ugodneje. Stranski efetkti - vsaj pri Citroenovih vozilih - jih ni.
Avta sta Xantia 1,8 16V, trenunto ima 450 kkm in je BP, drugi pa je C5 2,0 avtomatik, 280 kkm in je prav tako BP.
Pa lep pozdrav, kot je bilo navedeno že kakih 100 postov višje - ni važna znamka, važno je da ima EU certifikat in da ga vgradi nekdo, ki ve, kaj počne.
A takih je žal v SLO malo; PR pa deluje; glasneje ko nekdo vpije - beri se reklamira - slabši je.
So pa že vozili neki iz SLo (kjer so jim vgradili zgoraj omenjeni gospodi) na jug, da jim nastavijo in popravijo isntalacijo.
M

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.088
113
Teoretikov je zelo veliko, uporabnikov malo manj.
Jaz sem pol leta uporabnik, brez komplikacij pri montaži in uporabi. Vžgal in peljal. Skoraj najcenejši sistem, brez mazanja in ostalih modnih dodatkov.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Drži. Recimo za mojega V8 335km, kjer imam plinsko napravo ki vbrizgava direktno tekočo fazo (nima uprajalnika) lahko rečem samo da v letu in pol ter 50kkm ni bilo nič - aja, ni nobenih servisov, za plin, nič za nastavljat, nobenih filtrov, tekoča faza gre direkt v motor, da imam plin vem samo po denarnici. Aja, pa v Slo vgrajen.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Slabo bereš, nas je kar nekaj.. in zakaj bi bilo mazanje ventilov bedarija? G1, 30k km, brez enega samega problema, servis na 20k km ali 1 leto cca. 40€.
smirk-1.gif

Nikomur ne bom zameril, če mi pove kje poceni kupit tekočino za mazanje ventilov. Nazadnje je bila nuja, pa je na Petrolu kar zasoljena cena.