Uporabniki avtoplina (LPG)?

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Sej plinarna ma vedno nižjo ceno, kot Petrol. 0,64 proti stari Petrolovi 0,699. Sedaj lahko pričakujemo dvig cene v plinarni na 0,68 EUR.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Citat:
Uporabnik iii pravi:
nova (višja - itak) cena avtoplina: 0,739 (+0,040!!!)

očitno nas je že preveč
uf-1.gif

Počas se ne bo več splačalo plin vgrajevati, ker je razlika vedno manjša.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Dvomim, da se bo cena v plinarni dvignila. Odkar so spustili ceno plina jim gre veliko boljše kot prej, nova črpalna postaja pa tudi lepo dela. Ko bomo pa lahko plačevali "na vrhu" bo pa sploh zmaga.
cheer.gif

Za 5€ razlike na tank se bom pa že malo prilagodil in tankal pred potjo in ne nekje vmes...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
V Italiji se je te dni tankalo med 0,67 in 0,71 na liter (ne nujno v stilu južneje greš ceneje je).

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Dvomim, da se bo cena v plinarni dvignila. Odkar so spustili ceno plina jim gre veliko boljše kot prej, nova črpalna postaja pa tudi lepo dela. Ko bomo pa lahko plačevali "na vrhu" bo pa sploh zmaga.
cheer.gif

Za 5€ razlike na tank se bom pa že malo prilagodil in tankal pred potjo in ne nekje vmes...

Ja, tudi jaz komaj čakam, da ne bo treba več ''dol'' hodit plačevat. Sem bil v petek tam in so že nova vrata vgradili ''zgoraj''. Sem unga modela vprašal, kdaj bo, pa je rekel, da ne ve točno, da lahko, da že decembra, če ne pa januarja.

Ta nova točilna postaja je pa 100x boljša, pa še 2 pištoli imajo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pri dizlih ni problem višja cena, ampak drugače sistem delovanja. Pri bencinarju deluje motor izključno na plin, pri dizlih pa se meša z nafto. Kar pomeni, da se mora tankati oba rezervoarja.

za dizle bi bilo veliko bolj zanimivo, če bi nekdo nudil vgradnjo dodatnega rezervoarja namesto rezervnega kolesa...recimo 20, 30L dodatnega tanka bi pomenilo nekje 1200-1500km brez tankanja...kar bi veliko ljudem olajšalo to opravilo, ki ga nekateri moramo opravljati vsake par dni.
Saj imaš
http://www.biocar.de/

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Dvomim, da bodo brez dela. Samo ne bo se več splačalo vgrajevati v manjše avtomobile z manjšo porabo bencina. Moje trenutne sanje so hibrid na plin (bencin) in elektriko
smirk-1.gif

Petrol pa me ne vidi več s tako kvaliteto plina in ceno. Hodim samo še na Veroškovo, kjer je cena 0,64€/l. Razlika se pozna že na enem tanku plina ! K sreči se vozim vsak dan po obvoznici mimo njih
cool-1.gif
Samo še delovni čas morajo podaljšati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne štekam zakaj ni na avtoplin nabitih trošarin? ali kako je stem?

Ker se ne spalca. Bolj se splaca namamiti ovce na to, da placajo DDV ob instalaciji, ko bo to urejeno in jih bo dovolj, pa sele trosarine., da se bo cena na kilometer priblizno izenacila z bencinom. Moja prognoza: v roku treh do petih let.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zanimjivo, vsi vse veste o predelavi na plin, ni pa nihče omenil da ni nujno da bo avtomobil po predelavi sploh "normalno" deloval na plin. Imamo doma 2 avtomobila na plin, eden gre, drugi pa gre bolj slabo in to po neštetih finih nastavitvah... Znancu 500m naprej od mene tudi na Touaregu niso uspeli uštimat na Plineksu plina da bi normalno delovalo. Poleti avto gre relativno normalno, pozimi avtomobil ne gre... Pa je bil mislim da 5x na dodatnih finih nastavitvah no potem je obupal in sedaj se poleti vozi na plin, pozimi na bencin. Torej kljub vsem sodobnim sistemom ni garancije da bo plin deloval na tvoj avtomobil. Pred pol leta sem tudi sam imel fiksno idejo da bi imel bencinca na plin, sem poklical nekaj največjih naših opevanih mojstrov v SLO in vsaj dva sta bila toliko poštena da sta mi rekla da ne garantirata da bo šlo, da lahko pa poslusimo in če ne gre se ven zmontira in nekaj plačam za delo in konec. Torej če mene vprašate, predelan avtomobil na plin rad kupim če lepo dela, da pa grem kupovat na pamet eno bencinko z velikim motorjem in mi ga potem ne gre predelat, hvala.

se strinjam. kolega imam že kakšne 2 leti predelan bmw 330xi na plin in ima že od začetka težave s tem. največ težav je pri speljevanju... je šel že parkrat nazaj pa mu še niso nikoli uspešlo zrihtal.

kot vem se zdej že nekaj časa vozi samo na bencin
smirk-1.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Kje so mu pa predelali? Če mu je kak garžni mojster, ki ima 5 minut časa delal, potem je to verjetno ja.

Mare77: jaz imam tudi blizu polnilne postaje Verovškova službo, zato redno peljem tja. Tankam pa okoli 50 l plina/obisk (+-2l), kar pomeni, če bi šel na Petrol, bi ob tej ceni preplačal za 7 EUR/tank, za kar pa na Verovškovi dobim že 10 l plina ali 1/5 mojega tanka. Petrol je res drag, tam tankam samo še, če moram nujno tankati, pa še to samo minimalno, da se privlečem do Verovškove.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
kje točno so mu predelal nevem, ga lahko uprašam, vem pa da so neki skupej z plineksom ker ima servis(garancija) lahko tudi na plineksu

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
a je delal kdo računico, če bi kupil primerljivega dizla? kako si bi se potem vozil z manj problemi in relativno istimi stroški?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Sedaj pišem iz glave... Lansko poletje sem delal izračune, če se meni splača vgraditi plin in sem ugotovil, da prišparam napram dizlu 500€ na leto, glede na bencin pa 1200€. Mislim, da sem preračunal da imam glede na ceno plina porabo primerljivo z dizlom okoli 4l/100km. Tako da je cenejša varianta samo še star dizel in cviček.
Glede na to, da sem kupil novega bencinarja namesto dizla, mi je že razlika v ceni pokrila stroške instalacije plina.
Ker delam letno 45k km se meni splača
cheer.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
1. Dizli so lahko izredno pokvarljivi, bolj kot vsak bencinar z dobrim plinskim sistemom
2. Dizli majo izredno veliko "tečnih" lastnosti in si ga niti ne želim oz. ne želim več met
3. Lahko kupiš avto v katerem sploh ni na voljo dizla ali pa ima 400 bencinjskih konjev, katere se da veliko ceneje futrat s plinom kot z benzom
4. Avtonomija je odvisna od velikosti tanka, ponavadi kake 50l pol pa tolk kot žre. Če si želiš samo avtonomijo maš pa tud možnost skurit oba tanka plin + benz in maš več kilometrov na voljo kot se jih naredi z dizlom.
5. Servisi niso nič posebnega, v sloveniji so mogoč kje mal zlatarji, drugače pa to ni nobena kunšt oz. drag zapleten poseg (samo filter).

Se spomnim dneva ko sem ga pripeljal iz Nemčije....250 konju polno tankal na nemški avtocesti...27€.
hysterical-1.gif
To imaš nasmeh od ust do ust. Plinske inštalacije pa tudi nisem sam plačal, tako da se mi še toliko bolj smeji.